Motivele pentru care oamenii raman intr-o relatie evident nesanatoasa sunt la fel de variate ca relatiile in sine. Acestia pot ramane pentru securitate financiara, pentru a le oferi copiilor o familie cu doi parinti, pentru ca isi iubesc sotul sau partenerul, sau din motive pe care poate nici nu pot fi capabili sa le articuleze.

Pentru supravietuitorii violentei in familie, aceste motive pot fi aceleasi. Dar barierele de a parasi un partener abuziv sunt numeroase si pot fi complexe, asa ca asigurati-va ca aveti grija de sanatatea fizica, mentala si emotionala. Iata care sunt etapele prin care trece orice om dupa o despartire.

Negare

In aceasta faza, oamenii inteleg logic ca relatia s-a incheiat, dar nu vor sa o creada. Acestia ar putea sa spere ca lucrurile vor functiona in continuare. Chiar si a dori o evadare din violenta nu intotdeauna inoculeaza oamenii impotriva negarii. Negarea este modul psihicului tau de a te proteja de a deveni coplesit emotional. Negarea este un mecanism util de aparare atat timp cat nu va impiedica sa progresati in urmatoarea etapa. Acceseaza acest link si intalneste oameni noi cu care poti incepe o relatie.

Furia

Furia pe fostul tau partener este comuna. Furia chiar ii determina pe oameni sa-si provoace abuzatorul, in ciuda faptului ca stie ca el sau ea vor iesi din relatie, si fac asta pentru ca le ofera un sentiment de control momentan. Si furia se poate intoarce si in alte parti ale vietii tale. S-ar putea sa fii suparat pe Dumnezeu, o putere mai mare sau o soarta pentru a te plasa pe calea abuzatorului tau sau pentru a permite relatia ta sa se termine.

S-ar putea sa fiti suparat ca relatia dvs. nu a mers. S-ar putea sa fii suparat pe prietenii si cei dragi care nu impartasesc sau nu sunt de acord cu furia ta. S-ar putea sa fiti suparat pentru circumstantele care au dus la despartire. Simtiti-va liber sa lasati toata mania sa iasa la suprafata si sa nu va mai afecteze. Si, incercati un site de matrimoniale Constanta pentru a cunoaste pe cineva nou si interesant.

Negociere

Negocierea implica cautarea unor modalitati prin care relatia ar putea fi inca salvata. Tactica poate implica amenintari, apeluri la o putere mai mare, convingand abuzatorul sa-si examineze comportamentul si actiunile sau sa schimbe modul in care isi trateaza partenerul pentru a oferi relatiei sansa de a se imbunatati si de a continua. Desi astfel de tactici este putin probabil statistic sa creeze schimbari atunci cand este implicata violenta de orice natura.

Depresie

Dupa incheierea relatiei, cred ca depresia si furia sunt cele doua emotii cele mai frecvente. O multime de sentimente si comportamente diferite pot creste in faza depresiei. Speranta este o piatra de temelie a depresiei si s-ar putea sa va simtiti ca si cum nu veti continua niciodata. S-ar putea sa fiti obosit, trist si deconectat de oameni. S-ar putea sa dormiti sau sa mancati prea putin sau prea mult. Puteti apela la alcool sau droguri.

Si probabil veti crede ca aceste sentimente nu se vor incheia niciodata. In timp ce prietenii si familia va pot sustine in aceasta etapa, este important sa solicitati ajutor daca simptomele dvs. sunt severe sau neintrerupte. Conectati-va cu un consilier, terapeut sau avocat al violentei domestice. In plus, site-urile de matrimoniale Constanta va pot ajuta sa cunoasteti pe cineva nou si interesant.

Acceptare

In aceasta faza, va puteti afla la sfarsitul relatiei. In timp ce s-ar putea sa va confruntati cu sentimente triste, veti incepe sa mergeti mai departe cu viata voastra. S-ar putea sa ai intotdeauna sentimente de regret pentru pierderea relatiei tale, insa acest regret trebuie depasit.

Doar asa te vei putea bucura de viata si vei putea sa iti gasesti un partener care sa te merite cu adevarat si care sa te faca sa te simti dorit si foarte important. Accepta lucrurile asa cum sunt si vezi ce poti face pentru o viata mai frumoasa.