Daca in anii tineretii foloseai mai mult machiaj decat era nevoie, acum, dupa varsta de 40 de ani, trebuie sa fii adepta conceptului “mai putin si mai bine”. Machiajul trebuie sa iti scoata in evidenta trasaturile frumoase si sa iti ascunda ridurile de expresie. Iata care sunt sfaturile specialistilor in legatura cu machiajul dupa 40 de ani.

Culori mai calde. Asa cum spuneam mai sus, in tinerete foloseai tot felul de farduri colorate, care sa iti puna in evidenta ochii. Acum, cand ridurile din jurul ochilor devin din ce in ce mai vizibile, este bine sa te axezi mai mult pe culori calde, precum bejul, maroniul deschis si orice alta nuanta mai pala.

Fara sclipici. Inlocuieste fardurile foarte sclipicioase cu farduri mate. Este un lucru stiut faptul ca sclipiciul atrage atentia si chiar adanceste ridurile, iar noi nu vrem acest lucru.

Baza de machiaj. Daca pana acum baza ta de machiaj era crema de zi, nu foarte grasa si unsuroasa, ei bine, acum trebuie sa te reorientezi. Alege mai degraba un primer, care este tot o baza de machiaj, care mascheaza imperfectiunile si netezeste ridurile. Este tot ce ai nevoie la aceasta varsta.

Fondul de ten. Si fondul de ten trebuie schimbat. Chiar daca fondurile de ten profesionale sunt mai scumpe, investitia isi merita banii. Acum ai nevoie de un fond de ten fluid, cu efect de lifting, care sa ofere fermitate tenului si care sa acopere mult mai bine micile imperfectiuni.

Renunta la dermatograful negru. Chiar daca la inceput iti era cel mai bun prieten, acum dermatograful se poate transforma in cel mai mare dusman. Acesta are un efect de inasprire a trasaturilor si iti poate scoate si ridurile in evidenta. Mai poti folosi dermatograf, insa alege unul maroniu, in ton cu machiajul.

Rujul. Am putea spune ca rujul este poate cel mai important obiect din trusa ta de make-up. Oricat de mult ti-ar placea glosurile colorate si foarte sidefate sau lucioase, va trebui sa renunti si la acestea, deoarece atrag atentia asupra ridurilor din jurul gurii. Foloseste un ruj mat, nu foarte aprins.

Sprancenele. Forma sprancenelor iti poate pune in evidenta trasaturile fetei. Macar o data la 3 luni, mergi la salon pentru un pensat profesional, care sa iti egalizeze sprancenele si sa le ofere o forma mult mai frumoasa decat ai putea tu sa o faci acasa.