Exista unele obiceiuri proaste care ar putea fi cauza cearcanelor sub ochi. Greu de acoperit chiar si cu machiaj.

Cu toate acestea, exista cateva masuri de precautie care trebuie luate pentru a le face sa para mai putin evidente sau pentru a scapa complet de ele.

Sa vedem care sunt.

  • Evita sa te speli pe fata cu apa prea fierbinte. Pe masura ce caldura si aburul fac ca fata sa se umfle si sa accentueze pielea intunecata de sub ochi.
  • Nu utiliza niciodata protectie solara, deoarece ar putea accentua culoarea inchisa a cearcanelor. Crema de protectie solara trebuie folosita intotdeauna pe fata, mai ales sub ochi, daca iesi afara, chiar daca iesi doar o vreme si nu este soare. Masuri de luat chiar si iarna.
  • Evita folosirea unui demachiant prost. Nu curata ochii cu acelasi produs pe care il utilizezi pentru restul fetei. Pielea din jurul ochilor este mult mai delicata si nu poate fi tratata bine cu o curatare agresiva. Utilizeaza intotdeauna un produs de curatare bland pentru pielea din jurul ochilor.
  • Nu manca prea multa sare. Sarea creeaza retentie de apa. In acest fel pielea din jurul ochilor pare mai grasa si umflata.
  • Dormi bine noaptea si minim 6/8 ore.
  • Mananca multe fructe si legume si bea multa apa in fiecare zi.

Mai jos iti sugeram cateva remedii pentru cearcane:

Ulei de migdale. Utilizarea sa regulata ajuta la ameliorarea cearcanelor. Inainte de a merge la culcare, aplica putin ulei de migdale in zona ochilor si lasa-l sa actioneze peste noapte. Clatiti cu apa rece a doua zi dimineata.

Castravete. Are proprietati de iluminare si astringente, foarte utile impotriva cearcanelor. Taie un pepene verde in felii si pune-le la frigider pentru 30 de minute. Aplica pe cearcane timp de 10 minute, apoi clateste cu multa apa. Repeta de doua ori pe zi.

Cartofi. Au proprietati naturale de iluminare si pot ameliora cearcanele si pungile. Extrage sucul din cartofi, inmoaie in el o discheta d ebumbac si aplica pe ochi. Lasa sa actioneze 15 minute, apoi clateste cu multa apa rece.

Apa de trandafiri. Intinereste pielea si are un efect tonic asupra ochilor obositi. Inmoaie o discheta de bumbac in apa de trandafiri, apoi aplica pe ochii inchisi timp de 15 minute. Repeta de doua ori pe zi timp de cel putin 3 saptamani.

Rosie. Ilumineaza pielea si o hraneste in profunzime. Se piseaza o rosie si se aplica pe conturul ochilor, lasand-o sa actioneze aproximativ 10 minute. Clateste cu multa apa rece. Aplica de doua ori pe zi timp de 2 saptamani.