Acesta nu este un articol care sa ne aminteasca cat de mult se vand rujurile rosii in vremuri de criza. Este vorba despre maestri care dezvaluie misterele produsului preferat de mai multe femei (si de unii barbati).

Este un mit ca rosul arata bine tuturor? Exista factori care pot face aceasta nuanta sa arate grozav sau ca nuca in perete: culoarea pielii, culoarea buzelor si culoarea dintilor .

In functie de ceea ce sunt, putem alege un tip de rosu sau altul care se va combina mai bine cu toate aceste elemente:

1. Marimea buzelor conteaza

Aproape toata lumea poate purta rujul rosu cu o singura exceptie: buzele extrem de subtiri . Daca sunt neregulate, pot fi redesenate, dar daca sunt foarte subtiri nu este nimic de facut pentru ca un ton atat de puternic va crea un efect optic care le va reduce dimensiunea.

La randul lor, buzele pline nu pot folosi nici rosu. Natalia recomanda rujurile mate pentru ca luciul le va face si mai voluminoase iar rezultatul va fi prea exagerat.

2. Acordati atentie nuantei pielii

Teoria culorii este o disciplina complexa care este aplicata in sesiunile de consultanta in culori. Oamenii isi impart tonurile pielii in doua armonii .

Primul este tonul rece, cu un pigment care tinde spre albastru sau roz. Cuprinde tipul iarna (piele alb roz, maro deschis si inchis sau pielea care se bronzeaza usor) si vara (piele deschisa, bej sau bronzata).

Al doilea este tonul cald, cu un pigment care tinde spre galben sau auriu, in cadrul caruia se afla tipul primavara (piesica sau piele aurie) si toamna (ten roscat, galbui sau alb).

In functie de armonia la care tinde pielea noastra, culorile care contin culorile acelei armonii ne vor favoriza mai mult deoarece reflecta frumusetea naturala si ofera luminozitate . De exemplu, daca sunteti de armonie rece, rosul Valentino sau zmeura vor arata grozav pentru ca contin roz, un pigment care se afla in pielea noastra si care se imbina perfect cu acesta. In cazul armoniei calde, portocala va favoriza mai mult deoarece contine galbenul, pigment care se afla in aceasta piele.

Cum sa afli care este tipul tau? Trebuie sa te uiti cu atentie in fata oglinzii si sa incerci esarfe colorate diferite. Vei observa care dintre ele iti arata bine si care iti arata rau si astfel, implicit, vei afla care este genul tau. Nu este un sistem foarte usor si nici nu este vizibil cu ochiul liber asa ca nu disperati daca nu va gasiti singur tipul. De aceea exista experti care sunt dedicati acestei teorii a culorii.

Fiind putin mai specific cu tipurile, alegerea potrivita ar fi:

Iarna : rosu Valentino foarte intens si vibrant

Vara : un rosu mai moale de tip zmeura sau visiniu

Primavara : corali sau portocale

Toamna : teracote si portocale

3. Zambetul trebuie sa fie impecabil

Multe femei sunt reticente in a folosi ruj rosu, deoarece sustin ca dintii lor arata galbeni. Altii il folosesc fara sa-si dea seama ca lacul lor nu arata la fel de alb ca in cazul altor culori. Si este ca rosul creeaza acel efect optic neplacut care poate fi evitat fara a renunta la rosu.

Tonurile de zmeura evita acest efect galbui asupra dintilor . Prin urmare, trebuie sa cautam un rosu care are aceste nuante.

4. Trebuie sa te gandesti inainte de a aplica rujul rosu ce vrei sa scori in evidenta: buzele sau restul fetei?

Machiajul buzelor in rosu nu este nimic. Dupa cum se spune, cand optezi pentru aceasta culoare, totul tine de fata . Buzele si ochii sunt inversate, asa ca daca accentul este pus pe gura, restul fetei ar trebui sa fie stilat foarte subtil. In caz contrar, rezultatul poate fi foarte aglomerat si destul de obisnuit.

Atunci cand nu este un machiaj specific fotografiei, ar trebui sa optam pentru tonuri mai nuantate pentru ca luminozitatea este mai vulgara in viata reala .

Pregatirea pentru a machia o gura rosie este esentiala. Buzele trebuie sa fie foarte pregatite pentru ca aceasta culoare dezvaluie toate defectele , de aceea o buna hidratare pentru a evita crapaturile si peelingul este esentiala. Se recomanda folosirea unui creion in acelasi rosu cu rujul pentru a desena si a crea volum. Trebuie sa-ti faci timp , nu este suficient sa extinzi bara asa .