Costumul de baie perfect este ceva la care viseaza toate doamnele si domnisoarele, iar în zilele noastre, acestea s-au scumpit destul de mult. Așa că atunci când găsești unul, asigură-te că ai grijă în mod corespunzător de el, astfel încât să-i poți prelungi viața pentru cat mai multe sezoane.

În primul rând, citiți întotdeauna și urmați ce scrie pe eticheta de îngrijire

Dacă eticheta lipsește sau nu o puteți citi, mai jos sunt câteva sugestii pentru a prelungi durata de viață a costumului perfect. Daca, in schimb, inca nu ti-ai gasit costumul potrivit, atunci de aici poti cumpara costume de baie ieftine.

Spălați costumul de baie de fiecare dată când îl purtați, chiar dacă nu intrați niciodată în apă

Protecțiile solare conțin ingrediente care pot deteriora țesăturile, pe lângă transpirație, murdărie și clor vor duce la defalcarea materialului dacă stau pe fibre pentru o perioadă mai lungă de timp.

Spălați- vă manual costumul de baie. Utilizați detergent ușor sau specializat. Nu puneți costumul in mașina de spălat

Pentru cele mai bune rezultate, spălați-vă costumul cu mâna, folosind detergent special destinat țesăturilor delicate sau cu conținut ridicat de spandex, pentru a proteja culoarea și a elimina mizeria fără a distruge fibrele fine. Detergenții tipici pentru rufe sunt mult prea duri pentru majoritatea costumelor de baie spandex și adesea vor face ca culoarea să se estompeze, în special culorile mai strălucitoare. Oțetul alb, pentru proprietățile sale dezodorizante și antibacteriene, sau săpunul ușor de mâini fără adăugare de creme hidratante, sunt alte remedii casnice. Chiar daca nu ai timp sa il speli imediat ce te-ai intors de la plaja, este nevoie macar sa il clatesti foarte bine.

În timp ce unii spun că este în regulă să-ți pui costumul de baie într-o pungă de plasă în mașina de spălat pe ciclul delicat, majoritatea producătorilor de costume de baie susțin că nu trebuie să-l pui niciodată în mașina de spălat, deoarece își va pierde elasticitatea. Excepția de la această regulă o reprezintă pantalonii de înot pentru bărbați, care sunt suficient de rezistenti pentru a rezista la mașină de spălat. Evident, dacă costumul dvs. are ornamente, mașina de spălat este calea sigura catre distrugerea costumului, la fel și uscătorul pentru orice costum pentru femei; căldura slăbește elasticitatea spandexului.

Tehnica ta de spălare a mâinilor este esențială 

Umpleți chiuveta cu apă rece și adăugați un capac de detergent special, oțet alb sau săpun pentru mâini. Întoarceți costumul de baie pe dos, întoarceți-l, înmuiați-l până la 30 de minute și clătiți-l cu apă rece. Înmuierea acestuia mai mult poate slăbi fibrele.

Tineti cont si de procesul de uscare

Nu stoarceți sau răsuciți costumele de baie, altfel veți afecta fibrele spandex. Rulați ușor costumul într-un prosop curat și uscat, apăsând ușor pentru a îndepărta excesul de apă. Așezați costumul plat pentru a se usca; nu lăsați la soare, deoarece veți estompa țesătura. Nu agățați un costum de baie, agățatul poate modifica forma hainei. Ideal ar fi sa il lasati sa se usuce afara, la umbra si nu in casa.