Fie ca este iubitul tau, un fost iubit sau un barbat care se desparte de tine, multi experti in relatii sugereaza sa acorzi o pauza de 8 saptamani pentru a-l face pe orice tip sa-i fie dor.

Multe forumuri online sunt pline de povesti adevarate in care barbatul lor a inceput sa le simta lipsa in 8 saptamani de la despartire. Deci de ce se intampla asta? De ce le ia baietilor 8 saptamani sa le fie dor de tine? De ce este recomandata o regula fara contact de 8 saptamani/60 de zile pentru a-l face pe fostul tau iubit sa revina la tine?

Hai sa vedem totul..

De fapt, dureaza 8 saptamani ca unui tip sa-i fie dor de tine? 

Desi multe femei sustin ca barbatul lor a inceput sa le lipseasca in sau in aproximativ 8 saptamani, totusi, nu exista o regula generala stricta si rapida pentru acest lucru.

Da, fiecare barbat este diferit si fiecare relatie este diferita. De exemplu, unui barbat sensibil poate incepe sa-si lipseasca fata mai repede in comparatie cu un barbat mai putin sensibil. In mod similar, unui barbat care este mai implicat emotional intr-o relatie ii poate lipsi mai mult fostul in comparatie cu un barbat care are doar o relatie ocazionala.

Deci, desigur, timpul pe care un barbat i-ar trebui sa te rateze poate diferi de la un caz la altul. Cu toate acestea, daca vezi povesti din viata reala in care barbatii se intorc la fostele lor, majoritatea barbatilor au inceput sa lipseasca doar de la 6 saptamani – 8 saptamani dupa despartirea de parteneri. Prin urmare, regula celor 8 saptamani este foarte populara pentru a face orice barbat sa-ti fie dor.

Deci, de ce se intampla asta? De ce unui tip nu-i este dor de o femeie chiar din prima zi? De ce le ia baietilor 8 saptamani sa le fie dor de tine? Care este motivul real din spatele acestui act neobisnuit al multor barbati?  Acest lucru trimite un FIOR pe coloana vertebrala a unui barbat daca se indeparteaza de tine

De ce le ia baietilor 8 saptamani sa te dor?

Regula celor 8 saptamani numita si regula celor 60 de zile a devenit destul de faimoasa atunci cand un terapeut de cuplu si expert in relatii din Los Angeles a explicat cum functioneaza mintea unui barbat dupa ce il lasa singur si de ce dureaza intotdeauna 8 saptamani pentru sa-i fie dor de tine.

Permiteti-mi sa explic acest lucru faza cu faza, astfel incat sa devina clar pentru intelegere.

Sa presupunem ca barbatul tau te-a parasit si a spus ca se rupe de tine.. Asa ca acum hai sa vedem cum functioneaza mintea lui si sentimentele prin care trece… 

Etapa 1: Mintea omului in timpul zilei 1 pana in saptamana 2 

Aceasta este etapa sensibila imediat dupa despartire. Deoarece despartirea este o procedura stresanta pentru oricine, acum experimenteaza eliberarea presiunii si se simte relaxat pentru un timp. Pe de alta parte, daca nu este sigur ca te va parasi, incearca sa se convinga ca nu va fi in niciun caz afectat de despartire. El isi afirma ca poate fi inca fericit chiar si fara tine.

Etapa 2: Mintea omului in saptamana 2 pana in saptamana 4/5

Sentimentele si afirmatiile pozitive din etapa 1 continua timp de aproximativ cateva saptamani. Cu zilele care trec, incet, realitatea preia controlul si emotiile amestecate incep sa se instaleze. Aceasta este etapa in care amintirile bat la usile mintii lui si gandurile tale incep sa-i umple mintea.

Aceasta este faza in care ramane in emotii amestecate in momente complet aleatorii. In timp ce uneori inca afirma ca este fericit pentru despartire, in timp ce alteori poate continua sa scoata la iveala vechile amintiri si conversatii.

In timp ce emotiile amestecate continua in aceasta faza, el va trece apoi la urmatoarea etapa… Etapa lipsa…

Etapa 3: Mintea omului in saptamana 5 pana in saptamana 8

Acesta este momentul in care chiar incepe sa accepte realitatea ca nu mai esti disponibil pentru el ca inainte. Noua realitate ii epuizeaza rezervele emotionale, iar lucrurile pot deveni disperate. Incepe incet sa-i fie dor de tine si de amintirile dulci pe care obisnuia sa-ti impartaseasca. Aceasta este ceea ce noi numim etapa lipsa, deoarece incepe sa-i fie cu adevarat dor de tine in acest timp.

In timp ce ii este dor de tine, pe de alta parte, in mintea lui incep emotii precum furia, tristetea si resentimentele. Uneori, din senin, poate incerca sa va contacteze trimitandu-va un mesaj text aleatoriu sau efectuand un apel telefonic. Daca nu primeste suficient raspuns de la tine, in curand „teama de a te pierde” poate incepe sa-l ingrijoreze si mai mult.

Consideram ca aceasta este cea mai critica etapa, deoarece acesta este momentul in care barbatul tau va decide fie sa faca, fie sa rupa relatia. Pe masura ce este plin de un roller coaster de emotii, el doreste sa se stabileasca si sa-si pastreze emotiile inapoi pe drumul cel bun. Astfel, el se va intoarce in cele din urma la tine si va incerca sa repare relatia din nou.

Etapa 4: Mintea omului dupa saptamana 8

Pana acum, barbatul tau fie se va intoarce la tine, fie poate merge complet mai departe pentru totdeauna. Daca decide sa mearga mai departe si sa rupa relatia, atunci s-ar putea sa nu se mai intoarca, deoarece emotiile sale extreme incep acum sa scada pe masura ce zilele continua sa treaca.

Concluzie:

Ai fi putut sa intelegi acum de ce nu este obisnuit ca baietilor sa le fie dor de tine in primele zile dupa ce le-ai dat spatiu. Poate ia timp, mintea lui poate trece prin toate emotiile (in timpul etapelor discutate mai sus) pana cand in sfarsit incepe sa-ti fie dor dupa 8 saptamani. Acesta este motivul pentru care baietilor le ia 8 saptamani sa le fie dor de tine si sa revina la tine. Asa ca ai rabdare si daca ar trebui sa se intoarca la tine, cu siguranta se va intoarce la tine.

Atentie!

Vrei sa-i fie dor de tine…

Dar imagineaza-ti ce se intampla daca incercarile tale esueaza si el devine si mai distant.

Daca se intampla ceva de genul acesta, acesta va deveni cosmarul tau infricosator si o etapa premergatoare mortala a unei despartiri chinuitoare pentru totdeauna.

Dar acum, daca vrei sa-ti aduci omul inapoi cu o strategie sigura care nu a dus niciodata la esec (niciodata). Daca vrei sa-l faci sa-i fie atat de dor de tine, incat sa te iubeasca iar si iar pentru totdeauna.