Tine cont de aceste sfaturi ca machiajul tau sa reziste de dimineata pana seara, fara a mai sta cu grija ca acesta trebuie retusat. 

1. Aplica-l pe fata curata

Cel mai eficient pas pentru a mentine machiajul impecabil ore in sir este sa il aplici pe o fata curata . Uita sa mergi la cina doar sa pui machiaj peste ceea ce ai pus inainte de a merge la birou. Totul va dura mai mult la locul lui daca ati indepartat mai intai urmele de murdarie si alte produse.

Este foarte important sa ai o fata perfect curata si hidratata pentru ca machiajul sa se stabileasca mai bine si sa reziste mai mult . Curatarea poate fi cu produse de indepartat cu apa, daca preferam acel tip de textura, sau pur si simplu cu o solutie micelara demachianta si un tampon de bumbac . Apoi, un ser si o crema hidratanta.

2. Asteptati 5 minute

Acordati acest timp intre aplicarea cremei si a fondului de ten si, de asemenea, indepartati excesul de crema cu un servetel inainte de aplicarea fondului de ten. Odata aplicata, mai lasa sa treaca 5 minute inainte de a sterge cu un servetel si a peria cu pudra translucida zonele care sunt mai predispuse la stralucire si frecare . Pentru ca machiajul sa se mentina, este esential sa nu iti atingi fata si sa eviti gaturile si esarfele.

3. Alege produsele potrivite

Nu uita de primer (prelungeste machiajul) si alege o baza potrivita tipului tau de ten si de lunga durata. Aplicati din interior spre exterior, cu un burete sau o pensula. Trucul meu este sa inchei mereu cu degetele si sa imi aplic pudra de fixare pe toata fata .

4. Folositi un primer inainte de a face machiajul ochilor si un eyeliner rezistent la apa

De obicei , primul lucru care se strica este machiajul ochilor . Exista primere specifice pentru aceasta zona a fetei si, de asemenea, umbre de lunga durata. Inainte de a le aplica, usuca-ti pleoapa cu un servetel si aplica un strat usor de pudra libera. Daca puneti eyeliner-ul deasupra umbrei de lunga durata, veti putea prelungi si starea lui buna. Si retineti ca un creion de ochi lichid sau gel va rezista mai mult decat un creion, daca nu este de lunga durata. Daca folosesti o pensula, vei ajuta la inchiderea porilor si culoarea nu va fi alterata. Iar daca umbra este de tip mineral, poti si umezi putin pensula inainte de a impregna produsul si il vei face sa reziste mai mult.

5. Acordati atentie ingrijirii buzelor, daca doriti ca produsele sa reziste mai mult 

Este important ca pielea buzelor sa fie perfecta. Amintiti-va sa va exfoliati saptamanal pentru a evita pielea si sa aplicati balsam in mod regulat pentru a va hidrata, dar este important ca la aplicarea machiajului sa nu ramana reziduuri de produs. Puteti incepe prin a aplica un primer de buze sau chiar sa le acoperiti cu aceeasi baza pe care ati folosit-o pentru fata. Acest lucru va crea un film care va ajuta la fixarea culorii. Alegeti un creion de buze in aceeasi nuanta cu rujul , desenati conturul si completati. In acel moment, poti aplica deja un prim strat din rujul ales (daca este de lunga durata, perfect). Trucul meu este sa-l sigilez mai tarziu cu pudra translucida inainte de a aplica al doilea strat de ruj .

6. Dupa terminarea machiajului aplicati un spray de fixare

Esti gata, ai terminat cu totul… dar ultimul pas ramane. Exista mai multe firme care au spray-uri fixative de machiaj, un fel de lac pentru fata. Cu toate acestea, multi experti pulverizeaza direct apa termala si obtin acelasi efect. Nu uitati sa purtati in geanta produse de salvare: corector, pudra compacta si ruj.

Unii experti apara si trucul cu gheata : Folosirea de gheata infasurata in hartie de bucatarie si mangaierea pe fata dupa ce te-ai machiat este utila pentru a indeparta excesul de produs si pentru a inchide porii, prevenind craparea machiajului.

Folosirea unui cub de gheata pe fata curata inainte de a te machia descongestioneaza cearcanele de sub ochi si da fermitate.