Pe masura ce trece timpul si faza de luna de miere a relatiei trec, este probabil ca chimia interesanta pe care o aveti si partenerul dvs. sa nu mai fie la fel de prezente. S-ar putea sa te regasesti pe pilot automat, intr-o rutina monotona cu partenerul tau. Cand o relatie este mai noua, tinde sa fie mai multa emotie. Va confruntati cu o multime de sentimente frumoase si va distrati.

Cand o relatie este mai veche, este obisnuit sa experimentezi plictiseala intr-un aspect al relatiei tale, fie ca este vorba de viata ta de zi cu zi acasa cu partenerul tau, lipsa noptilor de intalnire, viata ta sexuala sau toate cele de mai sus.

Ar trebui sa fii preocupat de plictiseala intr-o relatie?

Daca te-ai plictisit in relatia ta actuala formata pe https://123matrimoniale.ro/ cu siguranta nu esti singur. Plictiseala este normala. Nu putem fi fericiti si sa sarbatorim tot timpul. In acelasi mod, nu putem fi activi si sa ne bucuram de fiecare moment cu partenerul nostru. Intrucat acest lucru este destul de normal, s-ar putea sa va intrebati daca ar trebui sa va preocupati mai mult de relatia de cuplu. Din fericire, plictiseala intr-o relatie nu este neaparat un steag rosu. A fi plictisit nu inseamna automat ca sunteti cu partenerul gresit sau ca relatia este sortita si destinata sa esueze.

Fii confortabil fata de a fi plictisit

Faceti un pas inapoi si aruncati o privire buna asupra relatiei voastre. Intrebati-va acest lucru: esti confuz sa fii confortabil sa te plictisesti? Sau este faptul ca te simti confortabil sa te plictisesti? Iti lipseste pur si simplu modul in care scanteile obisnuiau sa fie la inceputul relatiei? Incercati sa identificati orice specific care merge impreuna cu plictiseala. Cu ce ​​aspecte ale relatiei te-ai plictisit? Identificarea a ceea ce nu va place despre starea actuala a relatiei dvs. este primul pas pentru schimbarea acesteia. Apoi, pasul urmator este sa incepeti sa faceti schimbari pentru o viata de cuplu mai frumoasa.

Intrebati -va: Vrei sa-l repari pe partenerul tau?

In timp ce plictiseala in sine nu este un steag rosu, ar trebui sa fii ingrijorat daca niciunuia dintre voi nu-i pasa cu adevarat sa faca ceva pentru a-l „repara” pe celalalt. Daca stim ca plictiseala a batut la usa noastra, ambii parteneri ar trebui sa comunice si sa creeze modalitati de a readuce scanteia in relatia de matrimoniale. Lipsa de interes in acest sens ar putea indica faptul ca relatia ar putea avea probleme. In aceasta etapa este important sa evaluam gandurile si comportamentele pe care le avem fata de partenerul nostru si relatia in ansamblu. Studiile au legat infidelitatea de plictisirea sexuala.

Terapia cuplurilor

Exista cu siguranta modalitati de a combate plictiseala intr-o relatie si nu includ neaparat cheltuirea multor bani sau a calatori undeva exotic. Modalitati simple de a combate monotonia exista cu siguranta. Doar pentru ca nu mai experimentati multe prime relatii tipice, nu inseamna ca nu puteti incerca lucruri noi impreuna. De fapt, este cu atat mai mult motiv pentru a deveni spontan.

Chiar si a face lucruri mici care se abat de la norma ta poate crea amintiri proaspete si, cel mai important, emotie! Incercati ceva aventuros, cum ar fi sa luati o lectie de surf sau sa incercati un nou tip de clasa de fitness impreuna. A face ceva care este proaspat si iti creste ritmul cardiac poate aprinde o scanteie si te poate duce inapoi la vremurile in care tu si partenerul tau nu va plictiseati deloc. Sau puneti un nou accent pe a face o gramada de lucruri mici si a va bucura de placerile simple intr-o lumina diferita.