Invatam sa ne aplicam make-up inca din adolescenta si devenim tot mai bune pe masura ce timpul trece si prindem experienta. Insa din dorinta de a te machia foarte frumos si de a arata tot mai tanara, este posibil sa faci multe greseli. Sa vedem care sunt cele mai comune greseli de machiaj care te imbatranesc si cum le poti evita.

Excesul de anticearcan. Cearcanele si pungile de sub ochi chiar sunt o problema a varstei de 30 de ani. Oricat de mult am incerca sa le ascundem, din nefericire cearcanele nu se ascund doar cu mult anticearcan (ci mai degraba cu odihna si hidratare corespunzatoare). Aplica anticearcan doar pe zonele afectate ale ochilor si evita sa raspandesti produsul si pe pometi, nas sau frunte. Anticearcanul trebuie intins bine, astfel incat sa nu fie deloc vizibil.

Excesul de pudra. Specialistii in make-up ne sfatuiesc sa aplicam pudra pe fata dupa aplicarea machiajului pentru ca acesta sa reziste mai mult. Insa uita sa ne mai spuna un mic truc: pudra nu se aplica in jurul ochilor sau a buzei, acolo unde pot aparea mici riduri. Un exces de pudra favorizeaza aparitia ridurilor si le fac mult mai vizibile.

Culoarea rujului. Ei bine, da, chiar si culoarea rujului te pote face sa arati mai in varsta decat esti. Culorile mate, metalice, prea inchise si rujurile uscate nu sunt deloc indicate, indiferent de varsta. Alege sa iti hidratezi corespunzator buzele cu ajutorul unui ruj hidratant sau a unui balsam de buze. Atunci cand alegi nuanta rujului, alege una cat mai naturala sau usor pigmentata, care sa se asorteze cu tenul, ochii si parul.

Fardul de obraz. Aplicam fardul de obraz chiar in mijlocul obrajilor atunci cand avem 20-30 de ani. Dupa aceasta vartsa, cand pielea incepe sa se lase, nu mai trebuie sa atragem atentia asupra acelei zone. Asta nu inseamna insa ca va trebui sa nu mai folosesti fardul de obraz, ci doar sa inveti sa il aplici altfel. Asadar, dupa o anumita varsta, aplica fardul de obraz putin mai sus pe pometi si intinde mai mult inspre linia parului decat spre nas.

Fondul de ten. Aici sunt doua mari probleme: fie aplicam foarte putin fond de ten si acesta nu reuseste sa se intinda uniform pe fata si lasa la vedere anumite imperfectiuni ale tenului, fie aplicam prea mult fond de ten si accentuam fara sa vrem ridurile fine. In primul rand alege un fond de ten care sa corespunda tipului tau de ten si nu uita de aplicarea unei creme hidratante sau a unei baze de machiaj inainte de fondul de ten.