Ai putea crede ca esti in ton cu instinctul tau si ca il lasi mereu sa conduca atunci cand iei decizii in viata ta, atat cele importante, cat si deciziile mici. Cu toate acestea, daca faci oricare dintre aceste 11 lucruri, iti asculti frica in loc sa actionezi din dragoste.

 1. Esti ingrijorat pe baza trecutului. Chestia cu intuitia este ca este vorba chiar acum. Veti obtine o perspectiva asupra a ceea ce se intampla, dar nu veti fi blocat de istoria antica. Sinele tau cel mai intelept stie ca timpul prezent este tot ceea ce conteaza. Numai asa poti crea un viitor uimitor.
 2. Esti speriat. Intuitia ta este o voce clara, calma. Nu va fi plin de panica si anxietate. Daca te simti stresat dupa ce te-ai conectat cu „intestinul” tau, atunci de fapt te adaptezi la frica ta si o lasi sa-ti controleze viitorul.
 3. Esti paranoic. Stii cand te confrunti cu banuieli paranoice, cum ar fi atunci cand esti paranoic in legatura cu relatia ta sau cand te simti ca nu esti suficient de bun pentru noul job uimitor pe care tocmai l-ai primit si nu simti ca ai controlul? Asta nu este vocea ta interioara. Aceasta este frica ta cea mai intunecata care iese la lumina si te face sa alergi ca un pui fara cap.
 4. Nu iti faci timp sa asculti. Ce este dupa ce iti elimini temerile? Daca nu va faceti in mod regulat timp pentru a va asculta cele mai intime sentimente si ganduri, nu va veti putea accesa intuitia. Daca nu te cunosti pe tine insuti, cum poti sti ce este mai bine pentru tine sau cum poti sti altceva? Nu se va intampla.
 5.  Analizezi prea mult o situatie. Sentimentul tau instinctiv nu trebuie sa fie ales si inghitit. Daca il analizezi in mod constant pana la moarte, atunci s-ar putea sa-ti disectionezi temerile. Dupa cum s-a spus, intuitia este o cunoastere care nu poate fi explicata prin ganduri sau fapte. Amintiti-va ca data viitoare cand veti avea un sentiment ca credeti ca este intuitia dvs., dar care va cere sa o luati toata noaptea cu creierul.
 6. Preferi sa fugi de adevar. Intuitia ta este calma si iti spune ceea ce trebuie sa stii fara prea multa emotie atasata de ea. Chiar daca nu este raspunsul pe care ti-l doresti, nu te face sa simti ca fugi de adevarul lui in felul in care te poate face frica.
 7. Te simti rau. Exista o legatura puternica intre bunastarea ta emotionala si cea fizica. Daca incercati sa va acordati intuitia, dar aveti simptome fizice suparatoare, cum ar fi dureri de burta, insomnie, dureri de cap sau palpitatii, atunci s-ar putea sa va ascultati fricile incarcate emotional.
 8. Nici macar nu-ti dai seama de temerile tale. Daca cedati temerilor tale in fiecare zi cu ganduri negative, dar nici nu realizezi ca le ai, acest lucru va poate face sa va simtiti prea confortabil sa va urmariti temerile in loc de vocea interioara calma. Acordati atentie la ceea ce simtiti si ganditi in fiecare zi, astfel incat sa puteti incepe sa puneti la indoiala acele ganduri si emotii. Stiti ce spun ei: frica este o dovada falsa care pare reala!
 9. Te poti ascunde de fricile tale. Chestia cu intuitia ta este ca este adevarul care nu trebuie sa se apere. De asemenea, nu este deschis intrebarilor si negocierilor. Cu temeri, insa, poti incerca sa le despachetezi si sa le analizezi. Poti sa-ti spui ca nu le vei asculta o vreme si ca nu le vei acorda atentie. Nu poti face asta cu intuitie. Este acolo si nu poate fi ignorat, dar nici nu tipa la tine.
 10. Consideri ca intestinul tau te indeamna doar spre lucruri negative. Desi nu poti scapa de vocea ta intuitiva, asta nu este un lucru rau! Este un mit total sa crezi ca instinctul tau iti va spune intotdeauna lucruri negative despre ce sa te astepti de la viata ta. Nu e instinctul tau. Instinctul tau este sincer, da, dar se concentreaza si pe a te ajuta cu dragoste. In timp ce temerile tale iti vor spune ca relatia ta este insurubata si ca nu poti face nimic, instinctul tau va fi vocea blanda care spune: „Veti fi bine”.
 11. Simti doar frica, nimic altceva. Uneori, ceea ce se intampla este ca fricile tale iti preiau intuitia. Sau se simte asa pentru ca este greu sa te acordi cu ceea ce iti spune intuitia ta daca lasi anxietatea sa te conduca. De obicei, atunci cand vocea ta intuitiva iti vorbeste, sparge straturile fricii. Pentru a-ti ajuta, mergi intr-un loc linistit si linistitor si fii singur cu gandurile tale. Daca inca iti incepi doar frica, atunci nu este intuitia ta. Trebuie sa sapi putin mai adanc pentru a-l gasi!