Aceasta lista reprezinta cele mai frecvente plangeri pe care le-au facut barbatii, dar nu reprezinta experienta fiecarui barbat. Nici aceasta lista nu este rezultatul unui studiu de cercetare empiric solid. Informatiile sunt oferite cu intentia de a stimula comunicarea intre parteneri, nu de a crea vreo rusine, greseala sau vina.

Sexualitatea noastra este complexa. Si la fel cum orice relatie necesita investigatii continue, comunicare, negociere si atentie, la fel si relatia ta sexuala intima.

Oamenii ataseaza o multime de lucruri sexualitatii lor: putere, atractivitate, acceptare, control si asa mai departe. Explorarea sexualitatii tale si comunicarea cu partenerul tau despre sex poate fi atat plina de satisfactii, cat si riscanta. Speranta mea este ca aceste sfaturi pot ajuta in acest demers, astfel incat toata lumea sa poata avea o relatie sexuala mai satisfacatoare si implinita.

Deci, doamnelor, iata primele 5 greseli pe care femeile le fac in pat:

1. Se asteapta ca iubitul lor sa le citeasca gandurile.

Barbatii nu sunt cititori ai mintii si fiecare femeie poate varia in ceea ce priveste ceea ce ii place si o ajuta sa ajunga la orgasm. Spune-i partenerului tau cum te poate multumi. Fii specific si concret. Arata-i lui. Directia blanda, dar clara va fi foarte apreciata.

Barbatul tau vrea sa te multumeasca, trebuie doar sa-i spui cum.

2. Sunt un partener pasiv.

Acest lucru se manifesta in mai multe moduri. Barbatii nu vor neaparat sa fie nevoiti sa conduca spectacolul tot timpul. Fii dispus sa initiezi sex; si barbatilor le place sa fie sedusi. Fii dispus sa incerci lucruri noi. Nimeni nu vrea sa aiba aceeasi masa la cina seara de noapte dupa noapte.

Invata sa te simti confortabil in afara zonei tale de confort.

3. Se asteapta ca iubitul lor sa performeze la cerere.

Spre deosebire de ceea ce unii barbati te vor face sa crezi, barbatii nu au un comutator instantaneu „pornit” pentru sex. Barbatii au dreptul sa fie obositi, stresati, sa nu aiba chef sau sa fie interesati doar sa se imbratiseze – la fel ca si femeile.

Respecta faptul ca doar pentru ca vrei sex nu inseamna ca iubitul tau doreste si doreste sa faca performanta la cerere. Cu toate acestea, daca vrei sa incerci sa-l aduci in stare, aminteste-ti ca preludiul si seductia functioneaza la fel pentru el ca si pentru tine. Este important sa fii sensibil la dispozitiile si nevoile partenerului tau.

Afla cand sa te retragi si afla cum ii place barbatului tau sa fie stimulat inainte, in timpul si dupa sex.

4. Vorbesc in timpul si dupa sex.

Nu genul asta de discutie, daca stii ce vreau sa spun. Sa recunoastem: stim sa vorbim si stim cand avem un public captiv. Dar am fost surprins sa aflu de la barbati cate femei folosesc intalnirile sexuale pentru a trece peste nevoi, plangeri, programe si probleme cu partenerii lor.

Opriti orice discutie non-sexy. Acesta este momentul sa va conectati cu partenerul dvs. in moduri tactile. Iesi din cap si intra in corpul tau si lasa-ti partenerul sa faca acelasi lucru. Acelasi lucru este valabil si pentru timpul post-coital. Este obisnuit ca barbatii sa adoarma dupa ce au avut un orgasm. Corpurile lor sunt concepute pentru a face exact asta.

Nu o lua personal daca barbatul tau este mai inclinat sa doarma si mai putin inclinat sa vorbeasca dupa sex.

5. Nu au grija de igiena lor.

Fii constient de sanatatea si igiena ta generala. Daca stii ca mergi la o intalnire fierbinte cu mierea ta, dus, barbierit si lotiune-te cu lotiunea de corp preferata. Fiti constienti de orice infectii si aveti grija de sanatatea dumneavoastra. Desigur, acelasi lucru este valabil si pentru barbatii de acolo.

Sa fim parteneri responsabili unul pentru celalalt cand vine vorba de boala, curatenie, controlul nasterii si sanatate.