Poate ca simti ca lipseste ceva in casnicia ta? Poate ca inca nu te-ai casatorit de teama ca o casnicie nu iti va aduce fericirea de care ai nevoie? Indiferent de situatie, tine cont de aceste sfaturi care te vor ajuta sa ai o casnicie reusita.

Nu va puneti casatoria pe un piedestal

Fiecare casatorie se lupta cu deficient si cu sex ca in filme xxx. In primii ani ai casatoriei, ne gandim ca trebuie sa fim un model aproape perfect unii pentru altii. Dar aflam repede ca oamenii nu trebuie sa vada o casatorie fara cusur. Ei trebuie sa vada un cuplu care sa ceara ajutorul lui Dumnezeu in timp ce se ocupa de deficientele si slabiciunile lor. Este in regula sa aveti imperfectiuni. Nimeni nu este perfect. Insa, ce este cel mai important este sa te asiguri ca iti accepti partenerul asa cum este el, cu bune si cu rele.

Faceti pentru sot ceea ce doriti sa faca el pentru tine

Luati in considerare consecintele cuvintelor si actiunilor voastre. Intrebati-va cum ati dori sa va vorbiti. Si apoi faceti acele lucruri. Ceea ce tu iti doresti de la partener ar trebui sa iti oferi tie. Nu ai cum sa ai o relatie frumoasa daca nu acorzi atentie acestui aspect. De exemplu, vrei mai multa atentie, atunci acorda-ti atentie tie. Mergi la sala, la o plimbare, la yoga, fa meditatii, etc.

Recunoaste diferentele si fii dispus sa le accepti

Sotul tau nu este ca tine. Invata sa traiesti cu diferentele dintre voi. Asadar, in loc sa va canalizati atentia pe cat de diferit sunteti de sot, ganditi-va la lucrurile pe care le aveti in comun. Si fii dispus sa renuntati la preferintele voastre unul pentru celalalt.

Amintiti-va ca prietenia profunda este o cheie a adevaratei intimitati

In aceste zile, vedeti mult sex in mass-media, ca si cum ar fi lipiciul catre o casatorie de durata. Dar sexul nu este cheia unei legaturi de durata intre un sot si sotie. Trebuie sa deveniti mai intai prieteni. Si ce fac prietenii? Petrec timp impreuna facand lucruri de care se bucura amandoi. Construieste o relatie de prietenie intre tine si partenerul tau. Inainte de a fi iubiti, fiti cei mai buni prieteni. Ascultati-va si ajutati-va reciproc ori de cate ori aveti nevoie.

Iubeste neconditionat

Singurul mod prin care poti sa-ti iubesti fara rezerve sotul tau este sa nu astepti nimic in schimb. Iubeste neconditionat. Iubeste pur si simplu. Incearca sa fii o persoana mai buna si sa iti accepti partenerul asa cum este el. Accepta-i defectele si chiar iubeste-le. Nimeni nu este perfect. Cu siguranta si tu iti doresti sa fii iubit pentru cine esti. Acceptarea in totalitate a partenerului te va ajuta sa ai o relatie de cuplu mai armonioasa.

Respecta-ti partenerul

Respectul este extrem de important. Fara respect nu ai cum sa construiesti absolut nici un fel de relatie in viata ta, cu atat mai putin o relatie de cuplu frumoasa. Respectul nu este doar din punct de vedere verbal. Respectul inseamna si atunci cand ii accepti partenerului opiniile si deciziile, chiar daca nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu ceea ce iti doresti tu. Respectul este unul dintre bazele unei relatii de cuplu armonioase si de durata. Asadar, ai grija sa nu uiti sa iti respecti partenerul, indiferent de cat de multi ani sunteti impreuna.