Sezonul estival este departe de a se termina, iar o vestimentație vaporoasă, din fibre naturale, reprezintă cea mai bună alegere pentru a ține piept temperaturilor ridicate din această perioadă.

De asemenea, încălțămintea purtată trebuie să fie confortabilă și să permită piciorului să respire. Cele mai potrivite încălțări ce îndeplinesc aceste criterii sunt sandalele, fie că le alegem cu toc, dacă dorim ceva mai elegant, sau fără toc, în cazul ținutelor casual.

Sandale comode și ușoare pentru femei

Sandalele sunt itemuri extrem de versatile și pot fi asortate cu rochii, blugi, pantaloni scurți sau salopete. Există în comerț o serie de modele din care poți alege ce se potrivește stilului tău, mai ales că urmează perioada reducerilor de vară.

Când ai nevoie de ceva comod, în culori neutre, care să se asorteze ușor la orice ținută, poți opta pentru o pereche de sandale de dama la reducere ce se vor dovedi o investiție foarte bună pe termen lung. Dacă vrei ceva mai îndrăzneț care să te scoată în evidență, culorile puternice sunt o alegere perfectă ce vor sublinia o personalitate puternică și vor alcătui o ținută chic.

Indiferent de criteriile pe baza cărora cumperi încălțămintea, calitatea este cea care trebuie să primeze. O pereche de calitate va complimenta orice ținută, va arăta bine din punct de vedere estetic, nu se va deteriora într-un timp scurt și va fi ușor de purtat. Nu de puține ori se întâmplă ca atunci când cumpărăm o pereche de sandale, purtarea lor să se dovedească un calvar. În consecință, le depozităm undeva ani de zile și nu le mai folosim niciodată, pierdem astfel banii investiți și spațiul din dulapul nostru, care după cum bine știm nu este niciodată încăpător. Degeaba sunt frumoase, dacă nu sunt comode și ne rănesc picioarele când le purtăm pentru un timp îndelungat.

Botinele de vară pentru femei – un articol must-have pentru festivaluri

Spectacolele și petrecerile sunt deliciul iubitorilor de distracție în această vară. Organizate pentru toate genurile și gusturile muzicale, aceste evenimente colorează vara și o umplu de voie bună, dar reprezintă și o ocazie de etala cele mai spectaculoase și originale vestimentații.

Însă ce alegem atunci când vrem să dansăm și să ne distrăm toată noaptea? Pe lângă aspectul estetic, este necesar să dăm atenție și aspectului practic, iar încălțămintea cât mai lejeră este cea mai bună opțiune. Putem alege pantofi sport, bocanci sau de ce nu, cizme, dacă locația cere un astfel de outfit, însă sunt de evitat sandale decupate sau pantofii incomozi care se pot păta sau murdări.

Încălțămintea din piele naturală este o alegere inspirată în sezonul cald lăsând piciorul să respire și oferă prin textura sa elasticitate atunci când o porți. O pereche de încălțări cool potrivite pentru un festival sunt botinele de vară.

Acestea sunt perfecte pentru vremea racoroasă din timpul nopții și te protejează de praful sau murdăria ce se poate strânge în locația unde se desfășoară evenimentul. Botinele se asortează cu ușurință ținutelor relaxate în stilul boho-chic, country sau casual.

Încălțămintea de vară prin varietatea ei este veselă, chic și confortabilă oferindu-ți o multitudine de posibilități care te vor face să trăiești vara la cote maxime!