Injectiile cu botox sunt poate una dintre cele mai usoare si simple proceduri estetice, menita sa contureze mai frumos expresiile fetei sau sa umple ridurile de pe frunte, din jurul ochilor sau a buzelor. Insa inainte de a trece pragul medicului estetician cu ganduri serioase, ar trebui sa cunosti mai multe despre aceste proceduri si despre injectiile cu botox in general.

Botoxul se foloseste in special la umplerea ridurilor de expresie, insa aceasta procedura nu este complet lipsita de riscuri. Studiul unui renumit psiholog, chiar leaga botoxul de depresie. Acesta este de parere ca botoxul “ingheata” muschii fetei si ii paralizeaza, astfel incat atunci cand persoana respectiva rade, aceasta nu isi schimba foarte mult expresia faciala. In acest fel sunt intrerupte si anumite semnale care se trimit catre creier in momentul zambetului, semnale care ne fac fericiti. Iar acest lucru cauzeaza, indirect, depresia.

Al doilea aspect pe care trebuie sa il iei in considerare este ca o data folosit botoxul, devii “dependenta” de el. Nu este vorba de o dependenta fizica asa cum se intampla in cazul drogurilor, ci mai degraba de o dependenta “estetica”. Rezultatele injectiilor cu botox dureaza intre 6 si 12 luni, iar dupa aceasta perioada trebuie refacute, pentru ca pielea sa nu se lase iar ridurile sa fie iar scoase la suprafata.

Chiar si cele mai mici riduri iti pot crea probleme, deoarece orice injectare de botox poate avea ca urmare pareza faciala si lipsa mimicii. Indiferent ca razi sau ca plangi, mimica ta poate fi neschimbata. In cazul liniilor fine din jurul ochilor, chiar poti ramane cu un ochi mai inchis decat celalalt, creand astfel o asimetrie urata a fetei.

Medicii avertizeaza sa intarziem pe cat posibil injectarea cu botox pentru corectarea ridurilor. Botoxul se recomanda doar in cazul in care ridurile sunt vizibile in repaus (fara sa zambesti sau sa te incrunti). In plus, injectiile cu botox nu se recomanda femeilor insarcinate sau care alapteaza.

Injectiile cu botox contin o cantitate extrem de mica dintr-o bacterie foarte otravitoare, care insa nu va avea efecte nocive asupra tenului tau (deoarece concentratia este mult prea mica). Procedura nu necesita niciun fel de anestezie si se realizeaza in cateva minute. Efectul devine vizibil cam la 3-7 zile de la injectare. Primele injectii vor avea efecte vizibile pe o durata mai mica de timp, intre 3 si 6 luni, iar pe masura ce tratamentul este repetat, efectele vor fi vizibile mai mult timp.