Implanturile de silicon la nivelul gambelor devin din ce in ce mai cunoscute, atat peste hotare, cat si la noi in tara. Aceasta procedura se adreseaza persoanelor care au gambele foarte subtiri in comparatie cu partea de sus a picioarelor si care isi doresc o imbunatatire a aspectului.

Implanturile de silicon pot varia din punct de vedere al dimensiunii, in functie de dorintele pacientei. Implanturile sunt alungite si netede, iar din aceasta cauza rasucirea lor este practic imposibila (in cazul implanturilor la sani, daca nu sunt texturate se pot deplasa).

Operatia consta intr-o incizie in spatele genunchiului prin care se introduce implantul de silicon (se pot aplica si peste muschi, si sub acesta). Dupa interventie gambele arata si se simt perfect natural, iar cicatricile devin aproape invizibile in timp.

Dupa procedura este necesara purtarea unui “corset” care are rolul de a contura gamba. Acest corset se va purta o luna, timp in care nu trebuie sa faci niciun fel de sport sau sa porti tocuri. Este normal ca in primele zile ale operatiei sa resimti o durere in zona, care se poate trata cu ajutorul calmantelor. Procedura presupune un timp de recuperare de 7-10 zile, timp in care nu vei merge la serviciu si nu vei putea conduce.

In afara de implanturile cu silicon, gambele mai pot fi ajustate si cu ajutorul grasimii proprii sau a acidului hialuronic. Injectarea cu grasime proprie se face prin transferul grasimii dintr-o zona a corpului pacientei in gambe. Singura problema a acestor doua metode este faptul ca atat grasimea proprie, cat si acidul hialuronic, sunt absorbite de organism (in procent de 50%) in maxim 2 ani, iar pacienta va trebui sa repete procedura.

Pretul unei astfel de interventii incepe de la 2000 de euro, in functie de clinica pe care o alegi.