Esti in relatia ta de ceva vreme si ti-ai dat deja seama ca nu totul este perfect asa cum se intampla in filme. Partenerul tau a observat si el si dupa ultima voastra discutie a decis ca trebuie sa iasa la aer. Este o sabie cu doua taisuri care ar trebui analizata.

Cand partenerul tau iti cere o pauza, ce poti face?

De ce este pozitiv sa iei o pauza in cuplu?

In realitate, este cel mai rezonabil sa iei o pauza din relatia ta. Daca ai indoieli, daca relatia nu este ceea ce te asteptai, daca nu te pricepi la rezolvarea problemelor, daca a existat ceva infidelitate, daca cineva trece printr-o criza de viata, daca mergi prea repede. Este rezonabil sa ceri timp in cuplu, sa fii singur si sa reflectezi.

Uneori trebuie sa ne distantam, sa ne simtim dor unul de celalalt pentru a vedea adevaratul rol pe care cuplul il joaca in viata noastra. Desi stim deja ca nimeni nu este esential in afara de noi insine. Stim, nu? Aceasta solicitare de timp apare in general la cuplurile care nu si-au parasit propriul spatiu, se simt coplesiti si sufocati in relatie, ceea ce ne face sa credem ca nu cer ceea ce au nevoie si ca confunda conceptele de spatiu si timp.

Partenerul tau te intreaba ceva timp si asta inseamna ca va reflecta singur la relatia ta . Acel timp poate dura pentru totdeauna, dupa un timp poate doriti sa reluati relatia sau poate doriti sa va despartiti definitiv. Este logic, este sanatos si este rezonabil sa te gandesti singur atunci cand nu esti clar ce vrei. Dar ce ramane cu cealalta persoana?

De ce este negativ sa iei o pauza in cuplu?

Asteptati decizia lor ca si cum ati fi intr-un proces in care judecatorul trebuie sa pronunte sentinta ? Ce se intampla daca sentinta este nefavorabila pentru tine si acel timp se termina intr-o pauza? Gasim mai multe inconveniente atunci cand partenerul tau iti cere timp:

S-ar putea sa nu te intrebe sincer. Poate ca iti va cere o pauza pentru ca nu indrazneste sa faca fata unei despartiri si spera ca aceasta despartire temporara va face treaba pentru el, adica timpul te va desparti. Din pacate, acesta este cel mai frecvent motiv pentru care partenerul tau iti cere timp, pentru ca nu stiu cum sa se desparta de tine.

In cazurile in care aceasta solicitare de timp este facuta cu onestitate, adica partenerul tau are nevoie de timp pentru a se gandi, gasim si cateva puncte slabe si chiar periculoase. Cum te descurci? Pentru ca nu ai nevoie de acel timp.

Ce faci in acea perioada? Puteti pretinde ca v-ati despartit, dar trecerea peste o despartire este un proces lent si dureros si nu va va plati inapoi mai tarziu. Cu ceea ce ai trecut, acum ca ai trecut peste, cum te vei intoarce?

Puteti, de asemenea, sa va puneti viata in pauza , o situatie cea mai nedreapta pentru dvs. Esti singur sau intr-un cuplu? Pentru ca fiecare stare civila necesita un stil de viata diferit si tu esti acolo in pamantul nimanui.

Ce sa faci daca partenerul tau iti cere timp?

Situatia este un risc mare pentru povestea ta de dragoste, asta e clar. Ceea ce ai de gand sa faci? Ai o singura optiune, si anume sa-i dai ceea ce iti cere. Posibilitatile sunt in modul in care gestionati acel timp:

Poti astepta in tot acest timp, plangand pentru separarea temporara care doare la fel de mult sau mai mult decat separarea finala . Poti sa iti faci iluzii si sa te gandesti ca se va intoarce si ca atunci cand o va face vei fi cuplul fericit pe care ti-ai imaginat atat de mult.

Poti astepta in tot acest timp, traindu-ti viata ca si cum ai fi singur. Sa-ti organizezi viata fara acel partener, sa fii fericit fara acea persoana pana cand nu mai ramane loc pentru ea in noua ta viata . Si atunci timpul tau va expira.

Sau ii poti oferi partenerului tau tot timpul din lume din momentul in care ti-o cere. Ofera-i lui, timpul, spatiul, valiza si jumatate din amintirile tale.