Cu un scenariu bazat pe seria de carti cu acelasi nume, serialul “Gossip Girl” ofera telespectatorilor o privire in lumea adolescentilor instariti de la o scoala de elita din New-York. In centrul actiunii se afla Serena van der Woodsen, o fata care la prima vedere poate fi caracterizata printr-un singur cuvant: “perfecta”. Insa in ciuda fizicului de invidiat, personalitatea egocentrista a Serenei lasa de dorit.

Jurnalistii de la Associated Press au mers in studiourile de filmare ale dramei difuzate de televiziunea CW si au realizat un scurt interviu cu actrita Blake Lively, cea care ii da viata Serenei van der Woodsen, interviu pe care-l puteti citi integral in cele ce urmeaza.

Te recunoaste lumea pe strada ?

E o adevarata nebunie. Nu numai ca lumea ma recunoaste ca Serena van der Woodsen, dar imi stiu si numele real. Toata lumea, de la fetite si adolescente, femei trecute de 30 si 40 de ani, pana la studenti din fratii. Intr-o zi, niste baieti au coborat din masina si-au exclamat: “Frate, e Gossip Girl!”. Si-au iesit din minti ! E ciudat sa vezi pe cata lume a prins serialul, sunt unii oameni la care nu te-ai fi asteptat sa se uite la el.

Semeni in vreun fel cu Serena ?

Nu, chiar deloc. Serena a crescut foarte diferit fata de cum am crescut eu. Serena a primit totul intreaga sa viata. Eu am crescut intr-un mic orasel din California Burbank. Am mers la liceu, iar in serile in care aveam timp liber participam la strangeri de fonduri pentru scoala sau mergeam la meciuri de fotbal, pe cand adolescentii din serial participa la baluri transformate in mascarade sau stau tolaniti pe sezlongurile hotelului The Palace, sorbind cate un martini. In esenta ei, Serena isi doreste sa fie o persoana buna, in ciuda aparentelor, in ciuda evenimentelor haotice in care este implicata si a oamenilor din viata ei.

Intr-un episod recent, in cadrul unei petreceri, Serena s-a dovedit a fi foarte priceputa la jocul video “Guitar Hero”. Te-ai pregatit in vreun fel pentru asta ?

Motivul pentru care a fost scris acel segment a fost pentru ca sunt o jucatoare grozava de “Guitar Hero”. Am vazut imagini din episod, dar nu-mi pun in valoare atat de bine abilitatile de jucatoare, si din cauza asta am fost foarte dezamagita.

Daca greva scenaristilor va mai continua, filmarile la “Gossip Girl” se vor opri. Ce parere ai despre acest subiect ?

Fiecare trebuie sa faca ceea ce ce considera ca e necesar, noi ar trebui sa ne tinem degetele incrucisate si sa speram ca ne vom putea permite sa ne platim cheltuielile. Toata lumea intelege situatia, si nu sunt prea multe lucruri pe care le-am putea face.

De cand erai mica ai vrut sa devii actrita ?

Nu aveam nici cea mai mica idee ce voiam sa devin, dar nu voiam sa fiu actrita pentru ca intreaga mea familie activa in acest domeniu si era singura meserie pe care o cunosteam. Imi spuneam: “E intr-adevar o meserie frumoasa, dar nu e ceva ce mi-as dori sa fac.” Asa ca am invatat pentru ca sa ajung la Stanford, iar in vara de dinaintea ultimului an de liceu, fratele meu s-a gandit ca mi-ar placea sa joc in filme. Asa ca a vorbit cu agentul sau si m-a trimis la cateva auditii. Am mers la doua auditii si am primit un rol in “Sisterhood”.

Si dupa aceea ce s-a intamplat ?

Toata lumea imi spunea “Nu te poti intoarce la liceu. Nu poti sa mergi sa-ti termini ultimul an de scoala, trebuie sa continui sa apari in filme, sa te faci remarcata.” Am fost foarte implicata in activitatile scolare: am fost sefa clasei, membra a corului scolii, majoreta, participam la toate cursurile AP [Academic Planning – cursuri pentru avansati, predate la un nivel comparabil cu cel din anul I de facultate]. Scoala era viata mea. Am participat la fiecare strangere de fonduri, la fiecare eveniment. Am mers la scoala in ultimul an si am decis sa fac o pauza de un an pentru a ma ocupa de actorie. Asta fac de-atunci si-mi place.