Unghiile reflecta sanatatea noastra generala, motiv pentru care ingrijirea adecvata a unghiilor este atat de importanta. Iata sfaturile dermatologilor pentru mentinerea unghiilor sanatoase.

Cum sa obtii unghiile lungi, puternice si sanatoase

Forta si aspectul unghiilor tale pot oferi o indicatie a starii tale generale. Cu toate acestea, este posibil ca unghiile tale sa nu fie la fel de puternice si sa para sanatoase, pe cat ai dori sa fie. Puterea si sanatatea unghiilor pot fi afectate de o serie de stresori de mediu si de stilul dvs. de viata. Ti-ar placea ca unghiile tale sa fie mai lungi, mai puternice si mai sanatoase? Micile modificari ale stilului tau de viata si obiceiurilor tale pot face o mare diferenta pentru sanatatea unghiilor tale.

Exista o serie de modalitati prin care va puteti asigura ca unghiile dvs. sunt lungi, puternice si sanatoase. Unul dintre principalele sfaturi este sa incercati sa obtineti o multime de vitamine in dieta dvs., consumand sanatos si, daca este nevoie, luand suplimente alimentare. Este foarte important sa bei multa apa. Pentru a face un tratament pentru unghii, daca sunt utilizate produse de calitate profesionala, va pot lasa unghiile mai lungi si mai sanatoase.

Unghiile reflecta sanatatea noastra generala, motiv pentru care ingrijirea adecvata a unghiilor este atat de importanta.

Iata sfaturile dermatologilor pentru mentinerea unghiilor sanatoase:

Pastrati unghiile curate si uscate.

Taiati unghiile drept. Folositi foarfece ascutite pentru unghii sau taietori. Rotunjiti usor unghiile la varfuri pentru o rezistenta maxima.

Pastrati unghiile in forma si fara adancimi, prin depunerea unei placi de colorat.

Nu muscati unghiile si nu indepartati cuticula. Daca faceti acest lucru, puteti deteriora unghia.

Nu folositi unghiile ca instrument , cum ar fi deschiderea conservelor pop.

Taiati unghiile in mod regulat. Mentinerea lor scurta va reduce riscul de traume si rani.

Cand unghiile de la picioare sunt groase si greu de taiat, inmuiati picioarele in apa calda cu sare. Amestecati o lingurita de sare pe o pipa de apa si inmuiati timp de 5 pana la 10 minute.

Evitati „sa sapati” unghiile incrucisate, mai ales daca sunt infectate si suferite. Daca suferiti de unghie incoltita, consultati un medic dermatolog pentru tratament.

Purtati pantofi care se potrivesc corect. De asemenea, alterneaza ce pereche de pantofi purtati in fiecare zi.

Purtati flip-flops-uri la piscina si in dusuri publice. Acest lucru reduce riscul de infectii cauzate de o ciuperca care poate intra in unghiile tale.

Daca unghiile se schimba, se umfla sau provoaca durere, consultati medicul dermatolog, deoarece acestea pot fi semne ale unor probleme grave ale unghiilor. Daca aveti diabet sau circulatie slaba, este deosebit de important sa cautati tratament pentru orice probleme de unghii. Daca aveti intrebari sau nelamuriri cu privire la ingrijirea unghiilor, consultati un dermatolog certificat de bord .