Daca intalnesti pe cineva si simti o conexiune instantanee, profunda, aproape ca si cum te intalnesti cu tine insuti, este posibil sa fi gasit o flacara geamana. Aceste relatii pot fi transformatoare, incitante si uneori nesanatoase.

Ai auzit de suflete pereche, dar cum ramane cu flacarile gemene?

Desi cele doua concepte pot parea similare, ele sunt foarte diferite. Desi nu exista nicio dovada stiintifica pentru existenta flacarilor gemene, unii psihologi spun ca fenomenul este real si merita explorat.

Flacarile gemene sunt cele doua jumatati sau doua oglinzi a doua persoane diferite. Acesti oameni tind sa aiba puncte forte si puncte slabe similare si sa se simta intens conectati cu ceva in comun. De obicei, despre durerea comuna.

Potrivit terapeutului de relatii Lisa Vallejos, o flacara geamana este definita ca doi oameni care au o conexiune sufleteasca profunda.

Elizabeth Clare Prophet a inventat termenul „flacara geamana” in anii 1970. In 1999, a publicat cartea „Suflete pereche si flacari gemene: dimensiunea spirituala a iubirii si a relatiilor” .

Cu toate acestea, conceptul de flacari gemene este mult mai departe.

In secolul al V-lea i.Hr., Platon a scris in textul sau filosofic „Simpozion” ca zeul grec Zeus i-a lipsit pe oameni de puterea lor, impartindu-i in doua jumatati, barbat si femeie.

In timp ce unii savanti spun ca scrierile lui Platon descriu suflete pereche, „multi dintre noi ii folosim ca fundal pentru flacari gemene ” .

Pe scurt, flacarile gemene sunt considerate doua jumatati ale aceluiasi suflet. Ca atare, actioneaza ca oglinda unul pentru celalalt si pot fi o sursa excelenta de reflectie si crestere. Cu toate acestea, nu exista nicio dovada stiintifica a existentei flacarilor gemene.

Semne ale unei flacari gemene

Exista cateva semne despre care psihologii cred ca ar putea indica o relatie de flacara dubla:

 • Senzatia de a te regasi pe tine insuti
 • Asemanari multiple, uneori deranjante
 • Conexiune profunda
 • Dorinta de a creste
 • Prioritizarea cresterii fata de o relatie
 • Intalnirea inseamna o schimbare majora in viata ta.

Simti ca te regasesti pe tine insuti

Intr-o relatie cu flacari gemene, ceva ti se pare atat de familiar despre persoana. Putem avea aceste impresii:

 • Surprinzator
 • Divin
 • Magnetic
 • Predestinat

S-ar putea chiar sa crezi ca poti simti emotiile celeilalte persoane. Primul lucru este ca este incontestabil familiar, ca si cum i-ai cunoaste de veci.

Observati multe asemanari

Pot exista o multime de asemanari in experientele de viata. De exemplu, daca ai avut o copilarie traumatizanta, flacara ta geamana poate avea si una.

Acest lucru nu inseamna intotdeauna ca persoana este o reflectare exacta a ta. Potrivit lui Spinelli:

„Facarile gemene va arata temerile si nesiguranta, dar va pot arata si cum sa le depasiti. Ei doar te incurajeaza sa privesti aceste lucruri mai profund.”

Te simti conectat sau apropiat la un nivel profund

Exista adesea o dorinta si un dor profund. S-ar putea sa va treziti urmarindu-va unul pe celalalt.

Ele te fac sa vrei sa te imbunatatesti

Flacarile gemene va ajuta sa rezolvati declansatoarele, nesiguranta si provocarile. De exemplu, daca ai un atasament evitant in relatiile tale si flacara ta geamana nu este buna la comunicare, ai putea incepe sa te intrebi de ce urmaresti aceasta persoana.

Daca observi ca exista lucruri despre care te simti nesigur, flacara ta geamana te obliga sa te intrebi de ce.

Esti mai interesat de cresterea individuala decat de cuplu

Intr-o adevarata relatie cu flacara geamana, ambii oameni se simt dedicati sa actioneze in interesul lor si al celeilalte persoane.

In relatiile false cu flacari gemene, oamenii pot actiona intr-un mod care este in propriul lor interes, nu in cel al flacarii lor gemene.

Potrivit lui Vallejos:

„Nu le pasa daca sunt casatoriti. Ei ar trebui sa fie alaturi de tine, fara sa inteleaga ca aceasta decizie ar putea fi distructiva pentru multi oameni.

Viata ta se schimba rapid

O relatie de flacara geama poate fi rapid transformatoare. S-ar putea sa va ganditi sa faceti un lucru, dar dintr-o data va schimbati cariera sau va mutati la jumatatea tarii. Este complet neasteptat si vine de nicaieri.

Test cu flacara geamana

Iata cateva intrebari pe care ti le poti pune pentru a „testa” daca cineva este adevarata ta flacara geamana:

 • Ce este la aceasta persoana care ma atrage sau mi se pare cunoscuta? Este acest lucru neaparat pozitiv?
 • Ce observ la mine cand sunt cu aceasta persoana?
 • Chiar cred ca aceasta este o legatura sacra? Sau trauma trecuta se activeaza atunci cand sunt in preajma acestei persoane?
 • Ma simt entuziasmat – sau panicat?

Etapele Flacarii Gemene

Etapele unei relatii cu flacara geamana sunt similare cu cele ale altor relatii, cu cateva exceptii. Acesti pasi sunt dupa cum urmeaza:

1. Conectare imediata (faza lunii de miere)

Spre deosebire de alte relatii care necesita adesea timp pentru a se cultiva, majoritatea oamenilor recunosc ca o alta persoana este flacara lor geamana inca de la prima intalnire. Ei simt o legatura imediata.

Este o bucurie sau un sentiment coplesitor ca ai gasit aceasta persoana care se simte ca acasa. Nici intalnirea nu este planificata. Drumurile tale se pot incrucisa in moduri imprevizibile.

2. Explorare, integrare si vindecare

Ca urmare a conexiunii imediate, s-ar putea sa incepi sa recunosti defectele persoanei, observand dezamagiri si certandu-te. De asemenea, poti recunoaste defectele celeilalte persoane in tine.

Acest lucru evidentiaza domeniile pe care trebuie sa lucrati. Nu este ca urasti persoana respectiva sau ca te simti furios. Mai degraba, actiunile lui subliniaza propriul tau comportament pe care vrei sa-l schimbi. Rezultatul este o transformare rapida.

3. Decizie

Ambele persoane pot decide apoi sa lucreze la relatia lor si sa ramana in ea. Acceptare si eliberare. Indiferent daca stai cu flacara ta geamana sau cu partea ta din cale, persoana ramane sacra pentru tine.

In loc sa va agatati de data intoarcerii lor, acceptati ca orice s-ar intampla, se intampla, pentru ca sufletele voastre sunt unite. Indiferent de forma, ramane frumos.

Dragoste si relatii

Intr-o adevarata relatie cu flacara geamana, oamenii experimenteaza dragoste neconditionata care nu are sens. Este de neclintit. Stii ca nimeni in lume nu va ocupa niciodata spatiul pe care il ocupa. Nu este ca ei nu ar putea gresi, dar nu pot face nimic pentru a te face sa nu-i placi.

Aspecte nesanatoase

Acestea fiind spuse, flacarile gemene nu duc intotdeauna la o relatie sanatoasa pe termen lung. Acest lucru poate insemna ca nu esti menit sa stai cu aceasta persoana. Trebuie sa te intrebi daca persoana respectiva este sanatoasa sau potrivita pentru tine.

Potrivit lui Spinelli si Vallejos, este, de asemenea, obisnuit sa confundam o relatie nesanatoasa cu o flacara geamana. Din cauza intensitatii conexiunii, oamenii tind sa confunde o relatie de flacara geamana cu una care implica un narcisist.

De exemplu, daca ai un atasament nesigur fata de parintii tai, l-ai putea exprima intr-o relatie intensa si tumultuoasa cu un narcisist pe care il confundi cu flacara ta geamana.

Relatiile cu flacari gemene pot fi intense si activatoare. Dar sunt sigure si interesante. Intr-o relatie nesanatoasa, ne putem simti ingroziti. Este diferenta dintre a merge in varful unui roller coaster si a fi dus in larg.

Prin urmare, trebuie amintit ca flacarile gemene pot impartasi un sentiment profund de iubire neconditionata unul pentru celalalt. Asta nu inseamna ca sunt potriviti unul pentru celalalt sau ca relatia lor va fi exprimata intr-un mod sanatos. Relatiile narcisiste si codependente sunt adesea confundate cu flacari gemene din cauza intensitatii lor.

Flacara dubla vs. suflet pereche

Flacarile gemene si sufletele pereche se pot manifesta in relatii romantice sau platonice, inclusiv intre membrii aceleiasi familii. Desi aceste relatii par similare la suprafata, ele nu sunt identice.

Flacarile gemene sunt considerate a fi un suflet care a fost impartit in doua. Potrivit Babitei Spinell:

„Sufletele pereche sunt doua suflete separate care se reunesc intr-un mod care pare destinat .

In timp ce flacarile gemene sunt adesea imagini in oglinda, sufletele pereche adesea se completeaza reciproc.

Relatiile cu sufletele pereche tind sa fie foarte confortabile si sa se sustina reciproc. Relatiile cu flacara gemena, pe de alta parte, tind sa fie opusul.

Ele vin in viata ta si expun toate lucrurile care au fost problematice pentru tine: traumele tale sau limitele tale de crestere. Majoritatea oamenilor simt ca lumea lor a fost complet rasturnata. Acest lucru poate duce la o trezire personala.

Poti avea mai multe flacari gemene?

Notiunea de „facari gemene multiple” poate fi controversata in randul celor care adera la aceasta credinta. Pentru ca, in general, implica faptul ca exista doar un suflet pereche sau un suflet geaman pentru fiecare individ. Cu toate acestea, exista diferite interpretari si credinte pe aceasta tema.

Unii cred ca este posibil sa ai mai multe suflete pereche sau flacari gemene intr-o viata, fiecare aducand o conexiune unica si semnificativa. Altii cred ca relatia cu o flacara geamana este atat de intensa si profunda incat exclude de obicei alte conexiuni de acest fel.

Separarea Flacarii Gemene

Separarea flacarii gemene se poate intampla deoarece ambele persoane sunt deja casatorite, o flacara geamana moare sau o persoana pur si simplu are nevoie de spatiu.

Experienta poate fi cea mai intensa si dureroasa pierdere pe care ati experimentat-o ​​vreodata.

Potrivit lui Spinelli, „Avem impresia ca o parte din sine lipseste sau ca ceva este mort” .

Este posibil sa fiti familiarizat cu diferitele etape ale durerii.

S-ar putea sa simti negare sau furie. Aceasta este o pierdere uriasa si dureroasa si s-ar putea sa va intrebati daca lucrurile s-ar putea vreodata sa se imbunatateasca. Desi poate doriti sa continuati sa incercati sa intrati in legatura cu aceasta persoana, chiar daca nu sunt potrivite pentru dvs., este important sa luati masuri pentru a merge mai departe.

Intr-adevar, uneori este nevoie de o pierdere pentru ca oamenii sa se scufunde si sa faca munca grea de a-si recunoaste propriile traume si tipare. De asemenea, aminteste-ti ca toata lumea din viata ta are un timp si un loc.

Intelegeti ca trebuie sa treceti prin proces. Si asta nu inseamna ca relatia nu a fost reala. Ai invatat ceva din aceasta relatie si ai experimentat iubirea intr-un mod diferit.

Lucruri de retinut

Flacarile gemene pot fi confundate cu relatiile codependente cu narcisisti. Acestia din urma sunt foarte buni sa perceapa nevoile si dorintele nesatisfacute ale oamenilor si sa le reflecte imaginea pe care o au despre ei. Asa supravietuiesc si se adapteaza la lume.

Un narcisist isi supraincarca de obicei tinta cu adulare, afectiune si dragoste. Facandu-l sa se simta cea mai importanta persoana din lume. Cu toate acestea, narcisistul ajunge in cele din urma intr-o faza de abandon. El gaseste o noua tinta, te respinge si te darama.

Persoana care este victima narcisistului va dori sa simta din nou acel sentiment de euforie si astfel va incepe sa caute laude. Problema: este mult mai frecvent sa fii intr-o relatie cu un narcisist decat cu flacara ta geamana. Relatiile cu flacari gemene au fost chiar folosite gresit pentru a descrie relatiile cu narcisisti.

Credinta intr-o flacara dubla poate determina, de asemenea, oamenii sa se comporte in moduri periculoase. Un alt risc de a crede intr-o flacara geamana este neglijarea unei alte relatii, mai sanatoase.

O flacara dubla este atunci cand doua suflete sunt impartite in doua sau doi oameni sunt imagini in oglinda unul cu celalalt. Exista putine dovezi stiintifice pentru relatiile cu flacari gemene, desi unii psihologi spun ca fenomenul este real.

Flacarile gemene impartasesc adesea experiente sau traume similare. Imaginea reflectata ii poate ajuta pe ambii sa-si recunoasca defectele si sa lucreze pentru schimbare.

Riscul principal al relatiilor cu flacara geamana este ca acestea sunt adesea confundate cu relatiile narcisiste codependente. Daca crezi ca ti-ai intalnit flacara geamana, poate fi util sa vorbesti cu un expert care sa te ajute sa-ti folosesti cea mai buna judecata si sa fii sanatos in relatia ta.