Inainte de sfarsitul anului, a fost realizata una dintre cele mai asteptate fotografii: cea care a reunit intreaga familie regala britanica sub acelasi cadru, inclusiv, desigur, sotia Printului Harry. Un american care participa in cadrul Windsorului la unul dintre cele mai traditionale evenimente din Anglia, slujba de Craciun de la Sandringham. Meghan ar surprinde din nou cu un alt look pe covor rosu in cel mai pur stil hollywoodian.

 Din fericire, sau din nefericire, Markle a fost confundata cu restul multimii alegand un stil foarte mult pe gustul britanic. Palton lung de culoarea camilului, cizme inalte de piele intoarsa si, spre bucuria poporului britanic, si-a atins capul cu o bereta-palarie cu funda. Pentru cei neinitiati in arta caciulilor si palariilor, ar fi greu sa gaseasca cuvantul care defineste acest accesoriu sau chiar sa stie daca exista dar, pentru britanici, este un aspect fundamental al vestimentatiei lor pe care il domina la perfectiune.

O intrebuintare si un limbaj (cel al cofrajelor, palariilor, pamelelor si altor accesorii pentru cap) pe care Meghan Markle trebuie sa le invete pe de rost . Ce ar trebui sa stie Meghan despre acest plugin este ceva pe care esti pe cale sa afli. In continuare, defalcam cunostintele de baza pentru a iesi din orice eveniment in care este tratat subiectul.

FASCINATOR: UN CUVANT CARE PARE A GLUMA, DAR NU ESTE 

Pare un cuvant desprins dintr-o reclama la Teleshopping, in cel mai pur stil: „Ayudator, robotul care te ajuta cu toate” si totusi este numele cu care a fost inventat acest tip de accesoriu in anii 90. Un fel de coafura, care arata ca un fel de antena pe capul lui . Aparent nu are o baza vizibila, structura sa da senzatia ca pluteste sau se cocota delicat. Pentru a obtine acest efect, designul se face de obicei pe o banda pentru cap sau pe o clema sau un pieptene.

MATERIALE DELICATE, SURPRIZATORE: IMAGINATIA PENTRU PUTEREA

Acest tip de coafura este realizata din materiale usoare pentru a oferi acea senzatie de imponderabilitate . Penele sunt cel mai folosit material si cu care se pot obtine efecte si designuri mai sofisticate. Se mai folosesc flori din panza, matase si cu aplicatii de strass. Rafia este elementul de vara prin excelenta , usoara si poate fi gasita in nenumarate culori. Aceste trei sunt cele mai des intalnite, desi coafura este o arta si imaginatia este componenta sa principala.

CAND L-AR PURTA UN BRITANIC ADEVARAT? 

Aceasta este intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui atunci cand te gandesti sa porti un fascinator. Pentru ca cel mai mare risc cu care se confrunta un incepator in aceste lupte este acela de a frana in exces sau de a nu pierde . Fascinatorul este conceput ca un accesoriu care ar putea inlocui o palarie de cocktail. Cu alte cuvinte, o poti purta ori de cate ori este un act mai mult sau mai putin formal si, in mod normal, in timpul orelor de cocktail (amiaza, noaptea tarziu). Nuntile sunt evenimentul vedeta pentru a o purta. Si, cursele de cai, divertisment tipic englezesc, locul in care femeile britanice poarta cele mai bune tinute. O traditie care in niciun alt loc din Europa nu ar fi vazuta cu aceiasi ochi. Desi acolo face parte din eticheta sa mergi la hipodrom, in Spania, de exemplu, ar fi oarecum extravagant, cel putin.

HATINATOR: EVOLUTIA FASCINATORULUI  

Daca vorbim despre fascinator ca pe un fel de coafura care pare sa pluteasca pe capul purtatorului, atunci ce a purtat Meghan Markle in ziua trecuta de Craciun? Buna observatie, ceea ce a impodobit parul de culoarea ciocolata a logodnei Printului Harry nu a fost un fascinator in sine, ci declinarea acestuia: **un urator. Un amestec de fascinator si palarie (palarie, in engleza) . Un accesoriu care combina elemente ale palariei si ale fascinatorului creand un nou gen. ** Ducesa de Cambridge este experta (si asidua) in acest tip de coafura si probabil ca este de vina pentru acest nou mandat aparut in 2010.

REPREZENTANTA ACESTUI ACCESORIU 

Daca exista un reprezentant perfect al acestui tip de accesoriu, acesta este fara indoiala Printesa Beatrice . Cand vorbim de un reprezentant, nu ne referim neaparat ca este oglinda in care ne-am dori cu totii sa ne privim atunci cand purtam un fascinator, deoarece alegerile sale sunt o practica cu risc ridicat, disponibila doar pentru adevaratii experti in domeniu, Britanic din rasa pura, daca ne grabesc . Beatrice din York nu se teme de nimic si, cand vine vorba de fascinatori, indrazneste orice. Si cand spunem totul, ne referim la TOTUL.

ACCESORIUL PREFERAT AL ARISTOCRATIEI 

Pentru actele oficiale si nunti regale, acesta este unul dintre cele mai recurente accesorii pentru familiile aristocratice din vechea Europa. Din Olanda pana in Spania si pana la Monaco, practic nu exista niciun membru al regalitatii care sa nu fi cedat beneficiilor unui fascinator . Pentru ca, lasand deoparte cea mai extravaganta fateta a ei (cea a Printesei Beatrice, de exemplu), un fascinator poate oferi tinutei tale un glamour neobisnuit. Acest accesoriu poate fi redus la esenta sa, formand un fascinator cel mai minimalist. Cel mai bun exemplu il gasim in mereu elegante. Maxima de Holanda si Beatrice Borromeo care au ales, daca nu acelasi, un model foarte asemanator pentru diferite evenimente. 

In concluzie: inceputurile pot fi dificile dar Meghan Markle are cel mai bun consilier cand vine vorba de fascinatori si adica, fara indoiala, viitoarea ei cumnata Kate Middleton . Proba lui de foc a decurs conform asteptarilor: poate nu a fost modelul cel mai magulitor, dar a fost cel mai potrivit (sobru si discret) cu care sa inceapa fara surprize in lumea fascinatorului.