Increderea sta la baza oricarei relatii interumane, si in special in cazul relatiilor de dragoste. Acolo unde nu exista comunicare, intelegere si incredere reciproca, dragostea nu poate rezista. Cu siguranta ne-am gandit cum sa procedam astfel incat partenerul nostru sa aiba incredere in noi. Iata care sunt cele mai bune sfaturi.

Rabdare. Pentru a-i castiga increderea partenerului trebuie sa dai dovada de rabdare. Increderea totala este probabil cel mai greu sentiment pe care il poate avea o persoana, in special un barbat. Se stie ca barbatilor le ia mai mult timp sa “prinda” incredere in partenera, deoarece nu vor sa se simta vulnerabili.

Asculta-l cand vorbeste. Un lucru foarte important atat pentru barbati, cat si pentru femei, este sa fie ascultat. Asa ca atunci cand vine la tine si vrea sa iti povesteasca cum a decurs intalnirea de la pranz sau ziua la birou asculta-l cu atentie. In momentul in care impartaseste cu tine aceste mici detalii inseamna ca incepe sa aiba incredere in tine.

Fii sincera. Sinceritatea este un alt lucru foarte important in orice relatie, asa ca daca vrei sa aiba incredere in tine arata-i ca esti sincera si nu il minti. Daca il vei minti iar el va afla adevarul dn alta parte, atunci cu siguranta ii va fi mult mai greu sa se increada in tine.

Cand vorbeste despre sentimente. Barbatii vorbesc foarte rar despre sentimentele lor, despre ce vor de la o relatie sau despre ce se ascunde cu adevarat in spatele mastii de barbat dur. Pentru ei acest lucru este foarte dificil, asa ca nu rade de el atunci cand iti spune ca te iubeste sau cand iti impartaseste sentimentele. Nu vei face decat sa se simta prost, si nu va mai avea incredere in tine sa vorbeasca despre asta si a doua oara.

Nu il judeca. Este foarte usor sa judecam oamenii pe care nu ii cunoastem, insa si pe cei apropiati noua, in special atunci cand nu suntem de acord cu deciziile luate de catre acestia. Acest lucru se poate intampla si in cazul unei relatii, cand il judeci pe celalalt in urma unei decizii pe care a luat-o. incearca sa nu judeci pe nimeni si cu atat mai putin pe partenerul tau de viata, deoarece nu va mai avea incredere in tine daca se simte judecat pentru fiecare alegere pe care o face.

Accepta-l asa cum e. Nu incerca sa il schimbi, deoarece barbatii urasc acest lucru. Daca el te accepta asa cum esti si nu vrea sa te schimbi, tu de ce ai vrea acest lucru? Fiecare persoana are defectele, calitatile si fixurile sale, trebuie doar sa ne adaptam la acestea.

Increderea este reciproca. Daca vrei ca el sa aiba incredere in tine, atunci va trebui ca si tu sa ai incredere in el. Increderea, ca si sinceritatea si iubirea trebuie sa fie reciproca pentru a atinge cote maxime.