In aproape orice relatie intervine un moment in care te gandesti daca este bine sa continui sau sa te desparti de persoana respectiva. Chiar daca despartirea este o decizie radicala si cateodata dureroasa, trebuie sa stii cand sa spui stop si sa iti iei viata de la capat alaturi de un alt barbat care te poate face fericita.

Neintelegerile, nepotrivirea de caracter, discutiile si certurile interminabile fac ca relatia ta sa devina obositoare, stresanta si deloc placuta. Iar in acest caz, de cele mai multe ori, decizi ca nu te mai regasesti in acest cuplu si ca ai nevoie urgenta de o schimbare. Specialistii sunt si ei de acord cu existenta unor semne ca relatia nu mai merge de ceva timp. Sa vedem care sunt acestea.

Acumulezi frustrari. Frustrarile neimpartasite partenerului de viata si acumulate de-a lungul a mai multor luni sau chiar ani vor rabufni la un moment dat. Si atunci cand nemultumirile ies la suprafata si nu au fost discutate la momentul potrivit, nu vei mai vrea sa gasesti solutii. Tot ce iti vei dori este sa pleci din relatie, pentru a nu te mai confrunta cu aceleasi probleme.

Dragostea paleste. Pe masura ce timpul trece, dragostea dintre voi devine mai putin intensa, ajungand in cele din urma sa fie vorba de obisnuinta, de siguranta sau de intelegere reciproca. Insa orice femeie si barbat are nevoie de a se simti iubit, apreciat si rasfatat de catre partener. O data ce toate acestea dispar din relatie nu mai este mult pana la despartire.

Acum ii observi defectele. La inceput credeai ca este simpatic cand sforaie, iar acum nu mai poti dormi noaptea. Este un lucru cat de poate de adevarat faptul ca atunci cand suntem indragostiti tindem sa trecem peste micile defecte ale partenerului. Asta pana cand fluturii din stomac incep sa dispara si observam chiar si cel mai mic defect al partenerului. Daca lucruri absolut normale au inceput sa te enerveze la partenerul tau, inseamna ca nu mai ti la el ca la inceput. Poate este timpul pentru o schimbare.

Nu mai esti fericita. Fericirea este relativa, in functie de cine o traieste. Ce tie ti se pare fericire maxima, alteia i se poate parea o banalitate. Insa tu stii ce este mai bine pentru tine si cat de fericita ar trebui sa te faca partenerul. Daca simti ca esti trista, ca nu ai mai ras copios de mult timp, ca orice ar face iubitul tau nu te poate scoate din aceasta stare, cel mai probabil el este si cauza nefericirii tale.

Ia o pauza de la relatie, stati putin timp despartiti pentru a vedea cum te simti, cum iti este fara el, daca este mai bine sau nu. Doar in acest fel vei putea lua o decizie inteleapta, pe care sa nu o regreti mai tarziu.