De la personalitati sclipitoare iubite pe micul sau marele ecran, la combinatii venite din basme, tinutele “all white”, grafice si feminine, au cucerit in acest sezon. Dupa cum vei vedea mai jos, minimalismul albului construieste lookuri elegante si fresh.

Lasa-ti mintea sa creeze si asa iti vei da seama ca albul este non-culoarea cea mai arhitecturala, jucausa si femina din paleta. Ea se “intelege” bine cu negrul si cu restul culorilor, insa simpla, in afara altarului si a catwalk-ului, isi arata adevarata putere.

Albul i se potriveste oricui si oriunde, fie ca este o tinuta casual, fie ca este una eleganta. In acest an, covorul rosu de la Oscar ne-a prezentat una dintre tinutele albe care vor intra in istorie: Gwyneth Paltrow intr-o rochie marca Tom Ford.

Nuanta alb simbolizeaza o metamorfoza, un nou inceput, este curata si a devenit una dintre piesele statement ale verii 2012 intr-un timp scurt. Pe podium, albul a fost reprezentat in doua feluri:

Cusaturi precise, minimalism, stralucire „clinica” in show-urile: Celine, Diane von Furstenberg, Jil Sander si Stella McCartney. Transparente, dantele si broderii, tinute “girly girl” in prezentarile: Louis Vuitton, Giambattista Valli, Chloe si Dolce & Gabbana.

Singura intrebare care mai ramane este pe ce tip vei merge tu: pe cusaturi curate, ca in fotografia de mai sus, sau pe broderii ca in imaginea de mai jos?

Se spune ca fiecare actiune are un egal si o reactie opusa. Dupa ce designerii ne-au asaltat cu o multitudine de nuante neon si print-uri indraznete, vara tarzie ne propune diferite combinatii de alb – curat, spre gri sau usor galbui.

Daca vrei sa iti faci garderoba sa straluceasca in acest sezon, mergi cu incredere pe alb cum ai merge pe fuchsia. Pentru un look monocrom, alb-pe-alb o sa te ajute sa fii sic si in pas cu moda, fara sa trebuiasca sa indraznesti prea mult. Ca o Alba ca Zapada contemporana, tinuta “all white” este ca un ideal utopic in realitatea palpabila.

Albul continua sa fie vedeta si in sezonul urmator, asa ca poti sa investesti in produse clasice, ceva mai scumpe, cum ar fi un pantalon bine croit sau un sacou. Albul, in orice combinatie vine, chiar si un tuxedo, aduce un aer boem, relaxat, de vacanta, nu crezi?

In galeria foto de mai jos te vei intalni cu celebritati care au adoptat cu succes aceasta tendinta, insa pe alocuri au spart look-ul „all white” cu accesorii nude, maro sau chiar negre. De curand am aflat ca cele mai multe nuante le are tocmai non-culoarea alb, asa ca indrazneste sa te folosesti de ele pentru a-ti alcatui tinute pe mai multe straturi.