Dupa ce v-am povestit unde se poate manca bine si la preturi decente in Viena, este timpul sa savuram o cafea!

Iata ce cafenele din Viena ne recomanda localnicii:

1. Cafe Schwarzenberg – o cafenea cu stil unde poti servi un espresso scurt cu frisca cu 2,60 de euro sau un espresso cu lichior de portocale, frisca si cristale de zahar la 5,70 de euro.

Daca vrei sa bei un ceai cald, orice infuzie costa 3,90 de euro la care poti adauga un strudel de 3,10 de euro sau o prajitura de 3,70 de euro. Aceasta cafenea este situata in inima Vienei, in apropiere de Karlplatz si se poate ajunge la ea cu tramvaiul, liniile D, 1, 2 si 7.

2. Alt Wien Kaffee –  aici gasesti peste 15 tipuri de sortimente de cafea cu diferite arome provenind din locuri renumite pentru productia de cafea.

Cineva mi-a recomandat sa cer o cafea Verlangerten in schimbul unui cappuccino. De asemenea au si magazin de desfacere de unde iti poti lua cafeaua la pachet (pulberea propriu-zisa). Este aproape de prima cafenea, tot in centrul orasului, si o gasiti deschisa de luni pana vineri intre orele 10.00 si 16.00, sambata programul este redus, iar duminica este inchisa.

3. Cafe Hawelka – o alta cafenea cu gust, care arata bine in poze si banuiesc ca si serviciile sunt pe masura.

Este o cafenea cunoscuta pentru scriitorii si artistii care o frecventau si, de asemenea, a fost mentionata intr-un cantec vienez. Pe langa cafeaua pe care o poti servi intr-un ambient vienez, poti sa-ti achizitionezi si carti de joc cu insemnele cafenelei. Situata in Stock-im-Eisen Platz, este usor de gasit deoarece este chiar langa Stephansplatz, in inima Vienei, ca sa-i zic asa. Este deschisa de la ora 8.00 dimineata pana la 2.00 noaptea, insa nu va duceti marti pentru ca este inchisa.