Aceasta este o mare provocare in relatie, dar este de fapt o problema mai frecventa decat crezi.

Multor femei nu le place sa vorbeasca despre asta. Poate te simti jenata sau crezi ca ceva este in neregula cu tine. Nu te invinovati. Este nevoie de doi pentru ca o relatie sa functioneze.

La inceput, sexul este grozav. Este nou si incitant. Stii ca abia asteapta sa puna mana pe tine. Dar, in timp, lucrurile se schimba. Ai o casa, copii si un loc de munca solicitant.

Cand v-ati distrat ultima oara impreuna? Vorbesc despre petrecerea timpului impreuna razand. Distractia este lipiciul intr-o relatie. Distractia este ceea ce te ajuta sa treci peste momentele dificile.

1. Incearcati ceva nou.

Este timpul sa iesi din zona ta de confort. Rupeti-va de aceeasi rutina de zi cu zi. Voi doi ati putea suna bolnav intr-o zi de miercuri. Sariti impreuna intr-un avion. Incercati un nou restaurant exotic. Du-te intr-o excursie de weekend in ultimul moment.

Fiti spontani impreuna si incercati o noua aventura. Acest lucru va va ajuta sa aduceti o parte din acea emotie inapoi in relatia pe care ati avut-o la inceput.

2. Jucati Twister impreuna.

Este usor ca adult sa uiti sa te joci. Uiti cat de important este sa joci. Cand jucati un joc ca Twister (imbracaminte optionala), trebuie sa va atingeti unul pe celalalt.

Atingerea este importanta. Cu cat va jucati mai mult impreuna si va atingeti unul pe altul, cu atat mai bine. Data viitoare cand vei fi in bucatarie, freaca-te de el fara motiv.

3. Comunicati.

Stiu ca acesta suna simplu. Dar, multe cupluri scapa de asta. Acum, nu vorbesc despre lucruri despre care trebuie sa vorbiti, cum ar fi copiii sau logistica. Vorbesc despre o conversatie foarte buna cu partenerul tau.

Aici o persoana este vorbitorul si o persoana este ascultatorul. Asigurati-va ca va ascultati cu empatie unul pe celalalt. Trebuie sa stiti lucrurile importante care se intampla in viata celuilalt. Alocati timp zilnic pentru asta.

4. Lucrati constant la relatia voastra.

Traiesti intr-o societate in care esti facut sa crezi ca, odata ce te casatoresti, totul va cadea la locul lui. Daca ai fost intr-o relatie de ceva vreme, stii ca acest lucru nu este adevarat.

Relatiile nu sunt stiinta racheta, dar necesita munca. Nu-ti fie teama sa-i pui intrebari partenerului tau sau sa-i spui partenerului cum te simti si de ce ai nevoie. Fii deschis la ideile partenerului tau. Acest lucru este cunoscut ca acceptarea influentei din partea partenerului tau.

Aceste lucruri mici vor face o mare diferenta pe termen lung. Munca ta grea va avea un mare profit.

5. Nu pasati vina de la unul la celalalt.

O relatie nu este „eu”, ci „noi”. Sunteti impreuna. Aici intervine compromisul. Cand nu faci compromisuri intr-o relatie, creezi scenariul „Eu castig, noi/noi pierdem”. Pana la urma, toata lumea este ranita.

Aici vorbirea are un mare profit. Incercati sa va intelegeti partenerul si sa aveti rabdare cu partenerul dvs.

6. Fii increzatoare in latura ta sexy.

Cand sotul tau nu te gaseste atragatoare, iti poate afecta stima de sine. Incepe prin a te uita in oglinda si a-ti spune ca esti sexy. Atunci petrece timp pe tine insuti.

Fa o baie cu spuma, cumpara un rimel nou scump, poarta acea rochie neagra sexy sau cumpara niste lenjerie sexy. Dupa ce ai fost casatorit o perioada, este usor sa te pui pe ultimul loc. Acest lucru te poate face sa fii resentit fata de sotul tau.

Sexul este una dintre cele mai semnificative parti ale unei relatii. Sexul bun incepe cu o prietenie buna. Nu vrei sa simti ca partenerul tau incearca sa te schimbe.

Vad foarte des asta, in care problemele in relatie apar in viata ta sexuala. Incearca sa-l intrebi pe sotul tau ce il deranjeaza cu adevarat. Apoi, nu te defensiva cu raspunsul lui.