Parintii din Iasi ii pot duce pe copii, duminica, 3 februarie, de la ora 17.00, la atelierul Balul Florilor, un atelier de creatie organizat de libraria Librarium. Tot duminica, parintii ii pot duce pe cei mici la ateliere de dezolvtare emotionala.

Atelierul de creatie Balul Florilor

Grupa de varsta : 4-6 aniTaxa de participare: 15 leiCitim: Balul florilor de Sigrid Laube si Silke Leffler

„In partea a doua, vom face jocuri de grup creative, pornind de la temele povestii: flori și legume.  Vom face papuși, pornind de la personajele carții : Domnul Conopida și domnișoara Morcov. Scopul lor: sa dam un imbold creativitatii si sa ne simtim bine intr-un grup de prieteni noi, sa ne exprimam liber si sa ne dezvoltam indemanarea”, spun organizatorii.

Atelierele de creatie au fost concepute pentru a oferi alternative de petrecere creativa a timpului liber pentru copii si au loc saptaminal in Librarium Palas. Sub diverse pretexte literare, copiii experimenteaza, citesc, deseneaza si creeaza impreuna cu colaboratorii nostri: tineri actori, artisti, fotografi, filologi. Ei nu se vor teme sa abordeze impreuna cu copiii de la teme simple (numaratoare, invatarea si combinarea culorilor), pina la subiecte complicate cum ar fi: ilustrarea unei povestiri, schimbarea finalului unei povesti.

Scopul acestor ateliere este de a forma copiilor inca de mici obisnuinta lucrului cu cartea, in scopuri recreative, educative sau informative. Inscrieri: 0754096248/ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ateliere de dezvoltare emotionala si sociala pentru copii

Acest atelier este un program educativ ce faciliteaza  optimizarea psiho-emotionala a copilului si il sprijina in dezvoltarea competentelor emotionale si sociale: acceptare neconditionata de sine, abilitati de relationare interpersonala, strategii de rezolvare de probleme si luare de decizii, abilitati de a face fata emotiilor problematice, abilitatea de comunicare cu parintii.

Modulele atelierelor au la baza un program educational conceput de specialisti in domeniul educatiei rational emotive si comportamentale in care se lucreaza dupa manuale special concepute in acest scop, adaptate la caracteristicile de varsta ale copiilor.

Activitatile sint concepute pentru a fi utilizate in grupuri de copii cu aproximativ aceeasi varsta si in fiecare saptamana abordeaza  secvential cate o abilitate sociala, emotionala, cognitiva.

In fiecare duminica la ora 11.00, parintii sint asteptati la Librarium Palas pentru a imbina relaxarea si joaca cu dezvoltarea emotionala a copiilor dumneavoastra.Coordonator program: Psih. dr. Diana Teodorescu– psihoterapeut specializat in terapii cognitiv comportamentale; psiholog specialist in psihologie educationala, cu peste 10 ani experienta in evaluare psihologica, consiliere si terapie pentru copii, adolescenti; formator in domeniul educational.