Evenimentul In DUB we trust va avea loc la Bucuresti pe data de 19 februarie, de la ora 21.00, la Atelierul de Productie (Splaiul Unirii nr. 160), anunta un comunicat emis de Institutul Polonez.

La “In DUB we trust” vor participa trupe din Polonia, Franta si Germania, va avea loc un warm up si un party cu DJ din Romania.

“Pornind de la ritmuri de reggae si roots, trecand prin hip hop si jungle, se va ajunge la acorduri de dub, electronica si dubstep“, promit organizatorii “In DUB we trust”, Ginger Group.

Cele 10 ore de muzica, construite de 18 artisti, vor fi impartite intre trei trupe live – Ragana (Polonia), iLLBiLLY HiTEC (Germania), Kaly Live Dub (Franta) – si doua DJ seturi realizate de Dani (warm-up) si Matze (after party).

Kaly Live Dub (Lyon, Franta) este una dintre cele mai vechi si reprezentative trupe de dub din Franta. Cu o istorie de 16 ani pe scena muzicala, cu 10 albume pe piata, nenumarate concerte si prezente la festivaluri, cei 6 muzicieni vor prezenta ultimul lor album intitulat Lightnin’ the Shadows.

Kaly Live Dub sunt pionieri ai dub-ului francez, iar aceasta se poate traduce printr-o larga prezenta de influente din genuri precum hip hop, electronica si dubstep.

Ragana (Krakow, Polonia) canta o muzica menita sa aduca aminte de constiinta colectiva, de omul de langa noi. Cu ritmuri clasice de reggae si roots, Ragana este una dintre cele mai cunoscute trupe de reggae / dub din Polonia.

Ultimul lor album, “A long delay ago”, este chiar o introducere a sound-ului regasit pe material. Peste delay-uri si reverburi care dau o putere extraordinara bass-ului si tobelor reci, publicul va descoperi vocea plina de armonie a solistei trupei, Jagha.

iLLBiLLY HiTEC (Berlin, Germania) este una dintre cele mai promitatoare trupe de electro-break-dub de pe scena germana de profil. Muzica lor combina ritmuri de dubstep, jungle, breakbeat, hip-hop si reggae. Acordul tobelor live, sunetele electronice si vocea puternica a Mc-ului definesc sound-ul eclectic al trupei iLLBiLLY HiTEC.

Primul lor EP, “BadBoyBass”, aparut in iunie 2010, a insemnat colaborari cu Brother Culture, Marlene Johnson, Longfingah si Emanero.

Evenimentul “In DUB we trust” este realizat cu sprijinul Institutului Polonez, Creative Media Agency si Young Minds. Pretul unui bilet la “In DUB we trust” este de 35 de lei (pana la ora 24.00) si 45 de lei, dupa ora 24.00.

Atelierul de Productie, locul unde va avea loc “In DUB we trust”, este unul din cele mai noi si mai incapatoare spatii de evenimente din Bucuresti. In prezent, Atelierul de Productie se afla intr-un amplu proces de reamenajare care cuprinde sunet, lumini, bar, ambient.