Pentru cei care sunt noi în această arie, baschetul este un sport popular de acțiune rapidă și muncă în echipă care reușește să stârnească o varietate mare de emoții în spectatori. Strategiile și tacticile pot fi captivante, în timp ce drama și suspansul nu lipsesc nici ele. Deși este un sport plăcut de urmărit, a paria în cadrul acestuia nu este chiar atât ușor. Dificultățile pot apărea întocmai datorită investițiilor emoționale dar și datorită complexității jocului. Acesta este un sport cu scoruri mari, greu de prezis și cu cote care se pot schimba des.

 Cu toate acestea, partea bună e că accesul la ponturi pariuri sportive nu reprezintă un obstacol. În acest articol punem la îndemâna tuturor câteva strategii și sfaturi utile pentru a paria la baschet ca un profesionist. Desigur, un profesionist începător.

Cele mai atrăgătoare competiții

De unde să începi având în vedere că există atât de multe competiții atrăgătoare? Cele mai renumite țări pentru găzduirea competițiilor sunt Statele Unite, Finlanda, Belgia, Marea Britanie, Puerto Rico, Rusia, Polonia și Cehia. Competițiile cele mai populare sunt NBA, Euroliga și alte competiții internaționale, precum Jocurile Olimpice.

NBA

Cea mai populară ligă de baschet din lume este urmărită îndeaproape deoarece include unii dintre cei mai buni jucători din lume. Există o varietate de opțiuni de pariere, printre care se numără spread-ul de puncte, linia monetară și pariurile peste/sub. Această varietate asigură găsirea pariurilor potrivite pentru fiecare parior. Deoarece este vorba de o competiție care găzduiește cei mai buni jucători de baschet, pariorii beneficiază de anumite avantaje. Liga este extrem de competitivă, ceea ce implică o anumită incertitudine care are tendința să rezulte în plăți mai mari pentru pariurile de succes.

Competiția este foarte renumită, prin urmare pariorii au la dispoziție o grămadă de informații importante pentru a lua decizii. Informații precum statisticile jucătorilor, rapoartele de accidentare și istoricul performanței echipei nu sunt accesibile în cazul oricărei competiții, însă în cazul NBA pariorii se pot bucura de un nivel superior de cunoștințe. Se pare că popularitatea evenimentului aduce avantaje tuturor, având în vedere că unele informații personale cruciale ale jucătorilor ajung să fie expuse la timp pentru plasarea pariurilor.

Euroliga

Euroliga este o altă competiție care se bucură de un nivel înalt de competiție și mediatizare. Având în vedere că sunt implicate diferite țări europene, dinamica poate crea jocuri interesante. Nu uitați, meciurile interesante reprezintă oportunități ideale de pariere. Stilul și preferințele de pariere sunt și aici luate în calcul, punând la dispoziție o varietate largă de opțiuni. Multe informații sunt puse la dispoziție, chiar dacă nivelul de mediatizare nu îl depășește pe cel al competiției americane NBA. Avantajele se aseamănă în mare parte cu cele oferite de competiția americană, însă diversitatea echipelor expune pariorii la extinderea cunoștințelor și îmbunătățirea strategiilor. Unii ar putea vedea această diversitate drept un obstacol când este de fapt o oportunitate excelentă de dezvoltare.

Competiții internaționale

Toate competițiile internaționale oferă oportunități foarte bune de dezvoltare a aptitudinilor și strategiilor. Totuși, pentru începători se recomandă evitarea competițiilor mici care nu pun la dispoziție prea multe informații în legătură cu jucătorii, echipele, meciurile anterioare și altele. În cadrul competițiilor internaționale pariorii pot observa stiluri unice de joc, puncte forte și slabe, informații din mai multe surse, opinii ale altor pariori și plăți mai mari, datorate nivelului de concurență ridicat. Nu este exclus ca aceste competiții să reprezinte evenimente unice pentru unii pariori, având în vedere că au loc o dată la câțiva ani.

Pe ce poți să pariezi?

Acum că știm care sunt cele mai bune oportunități pentru pariori și de ce, haideți să vedem pe ce anume pot aceștia paria. Așa cum am menționat anterior, marile case de pariuri nu se zgârcesc când este vorba de opțiuni. Cele mai comune pariuri sunt de tipul moneyline, orientate spre care echipă va câștiga jocul, punct spread care implică marja de victorie sau pierdere pentru o anumită echipă, peste/sub care indică un număr stabilit al scorului și se urmărește parierea peste sau sub acest scor și futures, care se axează pe rezultatele finale ale unei competiții mai ample. Pariuri caracteristice competiției NBA sunt cele de tip futures și livebetting, precum și cele orientate pe statisticile individuale ale jucătorilor sau combinarea mai multor pariuri într-un singur pariu. În cazul Euroligii, pariurile de tip peste/sub, în sferturi și reprize sau de handicap sunt extrem de populare.

Concluzie

După cum se poate observa, există diverse oportunități pentru ca pariorii noi să își valorifice și dezvolte aptitudinile. Contextul cel mai ideal este acela în care informația curge fără rețineri, datele statistice sunt puse la îndemâna jucătorilor, iar mediatizarea este la un nivel maxim. În timp, pe măsură ce abilitățile sunt îmbunătățite, pariorii pot trece la axarea pe competiții mai mici, deoarece aceștia vor reuși să acumuleze până atunci destule informații pe care să își bazeze alegerile.