Odata cu trecerea sarbatorilor si sosirea primaverii, una dintre intrebarile pe care ni le punem de obicei este sa mai avem putina grija de noi si sa ne punem in forma incepand din martie. Grasimea abdominala este o consecinta a stilului de viata pe care il ducem (dieta incorecta si sedentarism) si, dincolo de a fi o problema estetica, ne afecteaza sanatatea.

De ce afecteaza sanatatea? S-a demonstrat ca o talie de peste 101 cm la barbati si 89 cm la femei creste riscul de a suferi de boli cardiovasculare. Pentru ca grasimea pe care o acumulam in burta este viscerala. Adica se acumuleaza in unele organe, precum intestinele si ficatul, si le poate afecta functionarea. Cum il putem reduce?

„Pentru a reduce grasimea abdominala, este esential sa imbinam activitatea fizica cu o dieta adecvata, deoarece combinarea ambelor, sport si o dieta echilibrata, ne va face sa ne tonificam abdomenul reducandu-l”, spune un specialist.

Sport si exercitii pentru a arde grasimea abdominala

Inainte de a ne aventura in orice activitate fizica, este indicat sa facem mai intai un test de stres cu echipament medical sportiv: „este necesar sa vedem ca inima noastra functioneaza corect si astfel sa ne putem optimiza antrenamentul, cunoscand ritmul cardiac pe care trebuie sa il mentinem. in fiecare sesiune pentru a ne atinge scopul ”, ne sfatuieste specialistul.

Ce activitati sportive s-au dovedit a fi cele mai eficiente pentru a avea un abdomen plat? In general, toate exercitiile cardiovasculare de mare intensitate elimina mai multa grasime abdominala (inclusiv grasimea abdominala viscerala) decat exercitiile de intensitate scazuta.Daca vrei sa stii care sporturi si exercitii sunt cele mai eficiente, continua sa citesti.

Fitboxing

Fitboxing este o combinatie de box, kickboxing, Muay Thai (box thailandez) si CrossFit. Cursurile dureaza in jur de o ora si un sac este lovit in ritmul muzicii. Se mai efectueaza si serii de exercitii abdominale, genuflexiuni, ridicari de sold… „Functioneaza intregul corp si consumul de calorii este foarte mare, in jur de 1.000 kcal/sedinta, pentru ca este un exercitiu de mare intensitate”, spune specialistul. De asemenea, „imbunatateste coordonarea, sanatatea cardiovasculara, combate stresul si tonifica intregul corp”.

Alergare

Potrivit specialistului, „alergarea este cel mai eficient sport pentru pierderea in greutate. Intr-o sesiune de alergare pierdem intre 700 si 1.200 de kcal, in functie de nivelul nostru de antrenament.” Are si o valoare adaugata pentru ca, pe langa arderea caloriilor in timp ce te antrenezi, mai multe studii au aratat ca aceasta cheltuiala de energie continua la cateva ore dupa ce ti-ai terminat sedinta. Si, ca orice activitate cardiovasculara, creste nivelul de endorfine si serotonina (hormoni ai fericirii).

 Squash

„Printre numeroasele beneficii ale Squash-ului se remarca scaderea in greutate si tonifierea musculara, intarind in acelasi timp inima ”, detaliaza expertul de la Las Caldas Villa Termal. Desigur, este un sport care necesita o anumita agilitate si coordonare, deoarece este un sport „exploziv”. Dar se poate adapta perfect la conditia fizica a fiecarei persoane. Un alt lucru: „controlul vitezei si reflexele sunt foarte importante. Si poti arde 900 kcal/sesiune.” Se recomanda combinarea cu sesiunile de inot si alergare.

Bicicleta

Fie ca mergi cu bicicleta in aer liber sau pe o bicicleta stationara acasa, pedalatul este o alta activitate care este capabila sa arda mai multa grasime abdominala: „ In aceasta activitate vom arde aproximativ 800 Kcal/sesiune. Pentru rezultate maxime, cel mai bine este sa o exersati intre 3 si 4 ori pe saptamana ”, recomanda specialistul. De asemenea, ajuta la intarirea picioarelor si a gluteilor.

Ski fond

Cu acest sport de iarna, care seamana cu modul in care ne miscam in mod natural, dar prin zapada, „ mobilizam si tonificam intregul corp (tonifica si lucreaza gambele si cvadricepsul; precum si tricepsul si deltoizii bratelor si umerilor) , imbunatatirea sanatatii noastre cardiovasculare. Intr-o sesiune de schi fond putem arde in jur de 700 kcal/sesiune ”, spune expertul.

Inot

Inotul este o activitate cu impact redus, ideala pentru ca oasele si articulatiile noastre sa nu aiba de suferit. „Imbunatateste nivelul cardiorespirator, crescand capacitatea pulmonara, intareste oasele si activeaza sistemul circulator, deoarece atunci cand inot primim un fel de „masaj” care favorizeaza circulatia sangelui. In fiecare sesiune putem consuma intre 420 si 700 kcal.”

Zumba

Orice tip de dans fitness reprezinta o imbunatatire la nivel cardiovascular, dar in cazul specific al modalitatii Strong by Zumba, cu atat mai mult pentru ca imbina pasii de dans cu exercitii cu intervale de mare intensitate (HIIT), precum gene lifting, sarituri, genuflexiuni. … Adica in timpul sedintei se efectueaza scurte perioade de efort intens si scurta recuperare. In acest fel, va puteti accelera metabolismul si puteti continua sa ardeti calorii dupa aceea. „Imbunatateste nivelurile cardiovasculare si posturale, faciliteaza pierderea in greutate si realizeaza tonifierea cuprinzatoare a muschilor. In plus, este o activitate care induce socializare, oferind totodata distractie si fericire. Intr-o clasa de o ora, poti pierde 650 Kcal.”

a sari coarda

„Saritul cu coarda este un exercitiu aerobic foarte complet la nivel cardiovascular, reduce stresul in timp ce ajuta la eliberarea endorfinelor si ajuta la tonifierea intregului corp (muschii superiori si inferiori: abdomen, coapse, fese si gambe). Intr-o sedinta de 30 de minute putem pierde intre 300 si 450 kcal/sesiune. Si este complementul perfect pentru multe sporturi.” De asemenea, imbunatateste coordonarea.

Canotaj

„Canotajul este o activitate cardiovasculara cu impact redus. Daca mentineti o frecventa cardiaca corecta in timpul sedintelor, veti putea arde multe grasimi. „Poti arde 300 kcal/sesiune ”, spune specialistul. Este foarte complet deoarece ajuta la intarirea miezului, bratelor si picioarelor. „Are grija de noi la nivel muscular si articular si, de asemenea, imbunatateste postura si rezistenta ”, spune acest expert. Expertii recomanda combinarea acestuia cu alte practici sportive de forta.