Regele Carol al III-lea ar vrea sa puna capat rupturii sale cu fiul sau instrainat, Printul Harry, dar nu de dragul iubirii paterne. „In cele din urma, Charles nu are doar o nevoie personala, ci si strategica de a rezolva problema”, a declarat un fost angajat al palatului. Insiderul a subliniat ca Charles, in varsta de 74 de ani, si Harry, in varsta de 39 de ani, nu au fost fotografiati impreuna „de ani de zile”.

„Nu este sustenabil ca regele, care este simbolul national al unitatii, sa fie in relatii atat de proaste cu fiul sau”, a adaugat sursa.

Insiderul regal a explicat ca cearta este „in esenta o problema de familie” care nu va fi rezolvata cu ajutorul consilierilor lui Charles. In schimb, soarta relatiei lui Charles cu Harry ar putea cadea in mainile reginei Camilla.

„Diviziunea dintre stat si familie este sacra, asa ca Camilla va fi esentiala in toate acestea”, a spus sursa despre sotia lui Charles. „Ea este singura care va fi in masura sa-l sfatuiasca pe cine va asculta.

 „Este o pragmatica si sunt sigura ca intelege importanta de a pune aceasta saga in pat.”

Un prieten al monarhilor a mai dezvaluit ca regele cauta o rezolutie cu Ducele de Sussex, indiferent daca fiul sau isi cere sau nu scuze pentru ca a difuzat rufele murdare ale familiei regale in memoriile sale „Spare” si in multiplele interviuri usturatoare.

„S-a raportat ca Charles vrea scuze de la Harry, dar acesta este departe de a fi cazul”, a sustinut prietenul. „[Charles] nu s-ar astepta la asta. Stie ca Windsor sunt o multime incapatanata si Harry nu face exceptie. Quid-pro-quo este, poate Harry sa accepte ca nici el nu va primi scuze?

Amicul a adaugat ca Charles „doreste sa apese butonul de resetare, dar nu cu orice pret”.

Rapoartele conform carora Charles l-a intampinat pe Harry sa viziteze Castelul Balmoral sunt „in mod clar un semn pozitiv ca lucrurile se misca in directia buna”, a sustinut prietenul.

Harry nu a vrut sa-si vada tatal la Balmoral la inceputul acestei luni si, in schimb, a facut o oprire rapida in Marea Britanie inainte de a participa la Jocurile Invictus cu sotia sa, Meghan Markle, in Germania.

Sotia sa, Meghan Markle, nu i-a mai vazut pe Charles sau printul William de la inmormantarea Reginei Elisabeta a II-a. „Charles il iubeste pe Harry, dar prioritatea lui este sa-si indeplineasca datoria de rege”, a sustinut un prieten al lui Charles si Camilla. „Problema Harry nu trebuie rezolvata imediat, dar va fi rezolvata in cele din urma”, a afirmat prietenul.

„Charles il iubeste pe Harry, dar prioritatea lui este sa-si indeplineasca datoria de rege si sa nu-si dezamageasca mama. Asta inseamna ca considerentele constitutionale trebuie sa fie pe primul loc.”

Intre timp, surse au declarat site-ului web ca Printul William nu are de gand sa-si ierte fratele.

Harry a fost in iesire cu Charles si Printul de Wales de cand el si Markle si-au demisionat din indatoririle lor regale in 2020 si s-au mutat la Montecito, California, unde locuiesc acum cu cei doi copii ai lor: Printul Archie, 4 ani, si Printesa Lilibet. 2.

Se presupune ca Charles nu cauta scuze de la fiul sau, in ciuda faptului ca Harry arunca la gunoi familia regala in memoriile sale, „Spare”.  Desi Charles a ramas deschis sa se reintalneasca cu Harry, el nu pare atat de dornic sa-l vada pe Markle.

Anul trecut, Markle ar fi cerut o intalnire individuala cu Charles pentru a „cura aerul” dupa moartea Reginei Elisabeta a II-a in septembrie anul trecut, dar cererea ei nu a fost niciodata acceptata si de atunci si-a pastrat distanta fata de rege.

Reprezentantul lui Harry nu a raspuns imediat la cererea de comentarii a presei.