Implanturile cu silicon au facut deja inconjurul lumii si se folosesc pentru aproape orice parte a corpului. Exista implanturi cu silicon pentru sani, pentru fese, pentru gambe, buze, pometi si lista poate continua. Insa de ceva timp, o noua metoda revolutionara a aparut in randul operatiilor estetice: injectarea grasimii proprii in oricare din zonele de mai sus mentionate. Sa descoperim care metoda este de preferat!

Implanturile cu silicon au revolutionat medicina estetica si au oferit pacientilor formele mult dorite. Fie ca vorbim de barbati sau de femei, ambele sexe au apelat la chirurgia estetica folosindu-se de implanturile cu silicon (sau cu alte substante) in diferite parte ale corpului.

Insa injectarea de grasime proprie pare sa prinda din ce in ce mai mult teren in domeniul chirurgiei estetice. Decat sa se expuna unei proceduri chirurgicale destul de invazive, tot mai multe persoane prefera grasime proprie in locul siliconului. In primul rand datorita cicatricilor care sunt aproape invizibile in cazul injectarii cu grasime proprie.

Cu cat operatie este mai putin invaziva, cu atat riscurile post operatorii sunt mai mici. In cazul siliconului, chirurgul va face o incizie destul de mare astfel incat implantul sa aiba loc (chiar daca este umplut ulterior cu substanta). Pe de cealalta parte, in cazul injectarii de grasime proprie, chirurgul nu va face decat cateva incizii foarte mici, in care sa aiba loc un tub, prin care sa injecteze grasimea.

In plus, in cazul injectarii cu grasime proprie nu exista riscul unei reactii adverse. Chiar daca sunt foarte rare, anumite persoane pot dezvolta o alergie la corpul strain (siliconul) introdus in organism. In cazul grasimii proprii, acest lucru nu e intampla, deoarece organismul nu poate respinge propriul “produs”.

Un punct in minus in ceea ce priveste injectarea de grasime proprie este durabilitatea. In timp ce implanturile cu silicon sunt facute sa dureze pentru minim 5-6 ani, grasimea proprie va fi absorbita de catre organism in aproximativ 2 ani.

In ceea ce priveste rezultatele, siliconul a ajuns sa fie similar cu tesuturile organismului, si din aceasta cauza majoritatea implanturilor cu silicon nu se “vad” cu ochiul liber. La fel am putea spune si in cazul injectarii de grasime proprie. Daca ne aruncam atentia si asupra capitolului pret, vom observa ca injectarea de grasime proprie este mult mai ieftina decat implanturile cu silicon, si este lesne de inteles de ce.

Si perioada de recuperare difera de la caz la caz. Implanturile cu silicon presupun o perioada de recuperare si de vindecare completa de aproximativ 4-6 luni (atunci se vad rezultatele finale), in timp ce injectarea de grasime proprie are o perioada de recuperare mult mai mica, de ordinul saptamanilor.

Orice metoda ai alege, asigura-te ca esti bine informata si cere cat mai multe detalii medicului estetician. Doar in acest fel vei putea lua cea mai buna decizie, pe care sa nu o regreti mai tarziu.