Pielea naturală este un material de înaltă calitate, ce se folosește în confecționarea articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte. Are o rezistență superioară față de cea ecologică și un aspect mult mai elegant. Fiindcă trece prin mai multe procese de tăbăcire, este disponibilă în mai multe tipuri. Majoritatea oamenilor cunosc materialul clasic, și anume pielea netedă, și din velur, mai exact pielea întoarsă, care are un aspect total diferit.

Pentru a diferenția mai bine cele două tipuri de materiale, luăm ca și exemplu o jachetă piele bărbați clasică în comparație cu una din velur. Pielea jachetei clasice are un aspect neted, fin și ușor lucios, în funcție de tipul animalului de la care provine pielea. Este mai ușor de întreținut și este destul de versatilă. Pielea clasică se asortează armonios cu diverse articole de îmbrăcăminte și poate fi inclusă în stiluri diferite.

Pielea velur are textură total diferită, neuniformă și este ceva mai dificil de întreținut. Pentru a se obține, sunt necesare două sau trei straturi de piele, iar cel exterior fiind de fapt partea interioară a pielii. O jachetă piele velur bărbați este potrivită mai cu seamă într-un outfit casual decât elegant.

Cum îngrijești o jachetă piele bărbați clasică versus o jachetă de piele velur?

Așa cum am menționat deja, modul de îngrijire între cele două tipuri de piele este diferit. Pielea clasică se curăță mai ușor. Poți achiziționa din comerț diverse soluții adecvate de curățare sau poți folosi apă simplă pentru urmele ușoare de murdărie. Nu ai nevoie decât o lavetă de bumbac pentru a șterge mizeria de pe jachetă.

Bineînțeles, pentru a menține luciul natural al pielii clasice, e nevoie de o ceară specială pe care să o aplici o dată la ceva timp. E absolut necesar să hidratezi materialul, pentru a preveni uscarea acestuia și implicit degradarea pielii.

Pielea de velur se întreține mai dificil. Dacă e vorba de pete intense de murdărie, va trebui să folosești o perie și o soluție specială pentru a le îndepărta. Pentru a nu strica materialul, mișcările trebuie să fie destul de fine. Pielea întoarsă nu reacționează deloc bine la umiditate. Prin urmare, va trebui să aplici spray waterproof pentru a menține umiditatea la distanță. De altfel, dacă te prinde ploaia, ai grijă să lași jacheta la uscat în aer liber, departe de sursele directe de căldură.

Ce să alegi?

Ei bine, atunci când te hotărăști să achiziționezi o jachetă de piele, ar trebui să ții cont atât de modul în care o vei purta cel mai frecvent, cât și timpul pe care ești disponibil să îl aloci pentru întreținere. Dacă îți dorești o piesă mai versatilă, pe care să o incluzi mai ușor în outfiturile elegante, cel mai probabil ar trebui să alegi o jachetă piele bărbați clasică. Aceasta va putea fi asortată mai ușor și nu vei avea nevoie de prea mult timp pentru întreținere.

Pe de altă parte, și jacheta piele velur bărbați poate fi o alegere bună, mai ales dacă ești adeptul ținutelor casual și îți îngrijești cu atenție articolele de îmbrăcăminte pe care le ai.