Din cele mai vechi timpuri, codul regal de vestimentatie are unele reguli care au ramas neschimbate. Printre acestea, se numara purtarea manusilor cu scopul de a te feri de microbi, dar si scoaterea in evidenta a statutului social prin purtarea unei tiare stralucitoare.

Regina Marii Britanii este considerata de multi ca fiind un “fashion icon”. Prin vestimentatiile sale colorate, aceasta iese in evidenta la orice aparitie publica. Surse apropiate au declarat ca nuantele vii sunt modul prin care conducatoarea britanicilor isi exprima personalitatea.

Regulile vestimentare sunt la fel de stricte si pentru cei care urmeaza sa intalneasca familia regala. Prin urmare, barbatii trebuie sa fie imbracati la costum, cu camasa alba, iar femeile, intr-o rochie lunga, de seara.

Pentru multi, Regina Elisabeta este un adevarat fashion icon

In opinia multora, regina Marii Britanii este un model din punct de vedere vestimentar. Chiar si la 95 de ani, aceasta poarta vestimentatii colorate, cu accesorii si palarii asortate. Printre culorile vestimentatiilor ei, se numara violet, albastru roial si verde smarald. Prima lectie care poate fi invatata de la Regina este cea in materie de culori. Nuantele vii ofera un plus de dopamina si un element de surpriza, la fiecare aparitie publica.

Expertul Grant Harrold a dezvaluit ca vestimentatiile colorate sunt modul in care regina isi exprima personalitatea.

Din codul regal de vestimentatie mai face parte si purtarea manusilor, masura de protectie impotriva contaminarii cu microbi, in aparitiile publice. Originara din cele mai vechi timpuri, traditia continua si astazi.

De asemenea, o garderoba impresionanta nu tine cont de tendinte. Oamenii care adopta un stil stabil ies in evidenta mai bine decat cei care tin mereu pasul cu moda. Regina Elisabeta pare sobra foarte rar, inafara de situatia in care imprejurarile cer acest lucru, dar nimeni nu ar putea-o considera altceva decat o persoana serioasa. De asemenea, un stil stabil da dovada de tarie de caracter.

Familia regala are reguli stricte

Totodata, un stil vestimentar potrivit iti permite sa iti faci treaba si sa te misti in voie. In acest sens, conducatoarea Marii Britanii demonstreaza ca nu toate figurile emblematice din moda trebuie sa poarte tocuri inalte. Un bun exemplu sunt mocasini negri ai acesteia, potriviti pentru orice ocazie.

Nu in ultimul rand, regina isi foloseste geanta ca sa comunice. Se spune ca, atunci cand o pune pe masa, aceasta vrea sa plece, iar atunci cand o muta dintr-o mana in alta, doreste ca discutia pe care o poarta sa ia sfarsit. In ceea ce priveste bijuteriile, urmand exemplul acesteia, putem purta o brosa sau o bijuterie la fiecare eveniment la care participam.

Chiar si la evenimentele informale, femeile din familia regala trebuie sa poarte rochii asortate. In cazul barbatilor, este obligatorie purtarea unui sacou si a unei camesi. Cu toate acestea, aceasta regula a fost ignorata de unii membri ai casei regale, cum ar fi Ducesa de Cambridge,care a fost surprinsa in repetate randuri purtand pantaloni.

O alta traditie care continua si astazi este faptul ca femeile cu sange albastru, mai ales cele maritate, trebuie sa poarte o tiara la evenimentele ce au loc dupa amiaza. Prin purtarea unei bijuterii stralucitoare, decorata cu diamante, este scos in evidenta statutul social al persoanei respective.