S-ar putea sa existe dragoste. S-ar putea sa existe angajament. S-ar putea sa existe o prietenie solida. Dar asta nu inseamna ca va exista dorinta intr-o relatie pe termen lung. Nu este de mirare ca relatiile sunt o munca atat de grea.

Ce trebuie sa stii despre relatiile romantice

Dorinta hraneste intimitatea fizica care, la randul sau, alimenteaza conexiunea, asigurarea si protectia. Relatiile intime formate pe matrimoniale 365 in care dorinta s-a estompat pot prelua forma de prieteni sau colegi. Mai poate exista dragoste si o legatura emotionala profunda in aceste relatii, ar putea chiar sa existe sex, dar fara dorinta.

Modul in care ne vedem pe noi insine si simtim despre noi insine se schimba si, in cele din urma, acest lucru se va simti in relatie. Intelegerea naturii dorintei este esentiala pentru a o recupera. Intensitatea dorintei in relatii va curge si va curge. Copiii, munca, stresul de viata, schimbarile hormonale sunt perfect normale.

Ideal este ca aceste momente sa nu dureze prea mult si in nici un caz sa devina un obicei. Intimitatea ar putea disparea, conexiunea s-ar putea slabi si sexul ar putea sa nu se mai intample.

Viata intima este foarte importanta

Puteti petrece timp cu alti oameni, sa radeti, sa plangeti, sa va certati, sa impartasiti o masa si sa plecati in vacante cu ei. Insa, sexul este ceva care este doar pentru voi doi, construind si hranind o intimitate si conexiune care este impartasita intre cei doi parteneri si nimeni altcineva.

Acesta este motivul pentru care merita atentie. Scaderea dorintei se intampla incet. Vine cu stresul, munca, ocuparea, familiaritatea, predictibilitatea si incercarea de a face acest lucru. Mai presus de toate, vine cu asumarea responsabilitatii pentru nevoile partenerului nostru. Dorinta se estompeaza atunci cand ne deconectam de la noi insine si devenim dezinteresati, care este dusmanul dorintei.

Indiciul este in cuvantul „lipsit de sine”, ca si in lipsa de sine. Este imposibil sa porniti dorinta daca nu esti acolo pentru a o activa. Dorinta atunci nu este despre ceea ce face partenerul nostru, ci despre ceea ce facem si despre conexiunea pe care o avem cu noi insine. Este vorba despre un spatiu psihologic la care mergem in timpul intimitatii, unde suntem cu o alta persoana, dar capabili sa lasam responsabilitatea pentru acea persoana si sa ne implicam complet cu noi insine.

Nevoile noastre fizice, nevoile noastre sexuale, fanteziile noastre, toate acestea sunt foarte importante. Suntem pe deplin disponibili pentru noi insine si acest lucru este esential pentru dorinta de a inflori. Vezi informatii aici.

Ce trebuie sa stiti despre dorinta

Dorinta in relatiile pe termen lung implica doua nevoi. Pe de o parte, avem nevoie de securitate, siguranta, familiaritate si predictibilitate. Dar avem nevoie si de aventura, imprevizibilitate, mister si surpriza. Trebuie sa ne simtim in siguranta intr-o relatie. Nu putem construi intimitate si apropiere fara ea.

Trebuie sa simtim ca si cum relatia are puterea de a ramane si ca persoana pe care o iubim nu este pe cale sa iasa pe usa. Avem nevoie de un sentiment de familiaritate si predictibilitate. Trebuie sa stim ce se intampla si avem nevoie de o idee despre locul in care se indreapta relatia. Dar avem si nevoie de aventura si emotie in relatia de matrimoniale Cluj.

Oricat de mult avem nevoie de predictibilitate, avem nevoie si de mister si surpriza. Oricat de mult avem nevoie de securitate si siguranta, avem nevoie de aventura si riscuri. Aceste doua aspecte fac ca o relatie de cuplu sa functioneze in parametrii normali si sa dureze foarte mult timp. Daca nu exista mister si atractivitate, atunci va interveni monotonia in cuplu, lucru care cu siguranta va duce intr-un final la esec.