Știai aceste lucruri despre nuanțatoarele de păr?

Șampoanele, balsamurile sau mastile nuantatoare sunt adesea considerate soluții perfecte ce ne ajuta sa economisim timp! Sa luăm spre exemplu sampoanele nuantatoare – acestea au o activitate dublă, acționând ca șampoane pentru a curăța părul, în timp ce infuzează fiecare șuviță cu pigment. Acestea se găsesc în tot felul de culori și cu o mulțime de formule, care mai de care.

În acest scurt articol, vă vom oferi toate informațiile importante pe care trebuie să le cunoașteți atunci când faceți cumpărături și când utilizați un șampon nuanțator. Definitii, sfaturi și utilizări – pe toate le veti gasi mai jos:

Ce este un șampon nuantator de par?

Dacă nu puteți deduce din nume, un șampon nuanțator este un șampon care poate depune culoare în părul vopsit. Cu alte cuvinte, este o formulă unică de șampon care este impregnată cu pigment. Când vă spălați părul cu acest produs, acesta depune și o parte din acel pigment în păr, ajutând la vopsirea sau nuanțarea acestuia, în funcție de formulă. Există și balsamuri care depun culoarea, care însoțesc acest proces, pentru a vă condiționa părul și pentru a face procesul de tonifiere mai eficient.

Șampoanele de acest tip nu pot lumina sau vopsi complet părul. În schimb, acestea doar depun culoarea acolo. Aceasta înseamnă că, dacă părul tău este întunecat în mod natural, un șampon care depune culoare nu va face o mare diferență. Pe de altă parte, părul care a fost deja decolorat sau vopsit este mai poros, așa că culorile, chiar și din formulele de șampon, pot pătrunde în interior și îl pot transforma din interior spre exterior.

Cum se folosește șamponul nuanțator

Folosirea unui produs de acest tip nu este prea diferită de utilizarea șamponului obișnuit, deși mai avem câteva sfaturi pentru a vă menține experiența mai plăcută.

 • Pentru o reîmprospătare rapidă

Când trebuie doar să vă întăriți ușor culoarea sau să țineți departe tonurile nedorite, este suficientă o spălare rapidă. Dacă șamponul tău este foarte pigmentat, s-ar putea să vrei să faci toate acestea cu mănuși pentru a evita pătarea mâinilor.

 • La duș, setați apa la o temperatură călduță, deoarece apa fierbinte este destul de dăunătoare pentru păr.
 • Apoi, umeziți-vă bine părul și apoi stoarceți excesul de apă.
 • Extrageți o cantitate mica de șampon în palma mâinii.
 • Aduceți șamponul pe păr și masați-l pentru a face spumă. Asigurați-vă că tot părul este masat și acoperit cu spumă.
 • În funcție de formulă și de nivelul de boost de culoare de care aveți nevoie, luați în considerare să lăsați șamponul să se înmoaie în păr timp de 3-5 minute.
 • La final, clătește-ți părul pentru a scăpa de reziduurile de șampon și aplică balsam de păr sau o mască de păr reparatoare.
 • Dacă există reziduuri de culoare în duș sau cadă, asigurați-vă că le clătiți bine și ștergeți orice pete cu un burete. Dacă îl lași pe o cada albă prea mult timp, se poate păta.
 • În loc de vopsea de par

Unele șampoane nuantatoare funcționează frumos ca și coloranți semipermanenti. Dacă doriți rezultate vizibile, iată cum să le folosiți.

 • Începeți cu părul uscat.
 • Asigurați-vă că purtați haine pe care nu vă deranjează să le pătați.
 • Extrageți o cantitate generoasă de șampon în mână (purtați mănuși dacă șamponul este susceptibil să se păteze).
 • Aplicați șamponul pe păr, secțiune cu secțiune.
 • Masați fiecare secțiune de păr pentru a vă asigura că fiecare șuviță este acoperită din toate părțile.
 • Lăsați șamponul în păr timp de 5 minute pentru o nuanță mai subtilă și până la 30 de minute pentru o culoare dramatică.
 • În cele din urmă, săriți la duș și clătiți șamponul.
 • Continua cu balsam și voila! Bucură-te de noua ta culoare de păr.

Cât de des să folosiți un produs nuantator?

În mod ideal, ar trebui să utilizezi un șampon de acest tip între o dată și de câteva ori pe săptămână, în funcție de formulă și de tipul de păr. Formulele subtile de intensificare a culorii pot fi folosite mai des, mai ales dacă șamponul nu conține sulfați și nu se usucă sau dacă părul tău este în mod natural gras și are nevoie de o curățare profundă.

Pe de altă parte, șampoanele mai pigmentate dau adesea părului un impuls suficient de culoare, încât utilizarea lor doar o dată pe săptămână este suficientă, în timp ce în restul timpului, puteți folosi un șampon de curățare blând, fără sulfați.