Mentinerea unei relatii armonioase si sanatoase pe termen lung necesita abilitati serioase. Si, ca orice activitate care necesita abilitati serioase, poate fi o munca serioasa uneori. Poate deveni serios frustrant. Si poate fi nevoie de rabdare serioasa.

Priviti relatia cat se poate de realist, chiar daca sunteti la inceput

Desigur, nu ne gandim adesea prea mult la acea latura a lucrurilor atunci cand ne aflam in mijlocul goanei ametitoare a fazei lunii de miere cu partenerii nostri. Totusi, condimentarea perspectivei tale cu o strop de realism la inceputul unei relatii foarte noi, te poate ajuta sa te pregatesti pentru succes pe termen lung, pentru ca inceperea sa prinzi obiceiul de a te angaja in activitati de intretinere a relatiei in timp ce dvs. relatia este inca noua va face minuni pentru a preveni problemele sa apara pe drum.

Ceea ce nu invatam la scoala

Ni se cere sa invatam ceea ce sunt considerate abilitati de viata de baza in cresterea scolii – citit si scris, matematica, stiinta si educatie fizica. Curriculum-ul tipic de liceu include, de asemenea, o multime de cursuri optionale, cum ar fi trupa, orchestra, arte culinare, prelucrarea lemnului, magazin auto si altele asemenea. Totusi, ceea ce lipseste in mod flagrant din acest curriculum este Mentinerea relatiilor.

Relatiile grozave se fac, nu se nasc

Din pacate, rata noastra mare de divorturi la nivel national pare sa reflecte acest lucru si nu este de mirare, intr-adevar. Daca nu suntem invatati devreme in viata abilitatile de baza necesare pentru a mentine o relatie de succes pe termen lung, atunci suntem lasati sa bajbaim in intuneric cand o gasim . In ciuda a ceea ce multi oameni par sa creada, o relatie satisfacatoare si de sustinere NU este ceva in care majoritatea oamenilor se incadreaza in mod natural si nu depinde daca unul sau ambii parteneri din relatie sunt sau nu „buni” sau „rai” in mod inerent. oameni. Chiar si cea mai puternica relatie are potentialul de a merge in sud daca ambii parteneri nu isi fac partea lor pentru a o mentine.

Nu uita sa mentii flacara iubirii aprinsa, chiar daca nu mai sunteti la inceput

Imagineaza-ti ca esti noul proprietar mandru al unei frumoase masini clasice, stralucitoare si sexy si in stare maxima. Este o transmisie manuala, asa ca dureaza putin pentru a invata cum sa o conduci, dar cheile sunt in mana, iar vantul este in parul tau si totul este atat de incitant si de nou incat parca ai fi. plutind in aer la fiecare pas. Apoi, odata ce ai invatat cum sa conduci acea masina, esti acolo in lume cu acea masina frumoasa si sexy, mergand in locuri, facand lucrurile sa se intample, inca te simti bine. Este minunat!

Ca relatia sa mearga, este nevoie de efortul ambilor parteneri

Acum imaginati-va ca nu ati invatat niciodata despre intretinerea auto si astfel nu faceti pasii necesari pentru a avea grija de masina voastra noua, stralucitoare. Dupa ce trece un timp – fara schimb de ulei, fara rotatii de anvelope, fara spalatorie auto sau ceara sau orice altceva – iti dai seama ca masina nu mai este atat de stralucitoare si face un zgomot amuzant care nu-ti place si a castigat. nu conduceti asa de lin ca inainte. Poate intr-o zi te trezesti, iar motorul pur si simplu refuza sa porneasca. Necesitatea cere ca, in sfarsit, un mecanic sa se uite la el si se dovedeste… acea masina nu merge nicaieri fara o revizie costisitoare si complicata.

Pentru totdeauna este mult timp

Nu lasa relatia ta sa sufere aceeasi soarta ca acea biata masina neglijata! La urma urmei, „dragostea ta pentru totdeauna” cu partenerul tau ar trebui sa dureze exact atat de mult – pentru totdeauna. Asa ca asigura-te ca ai grija de dragostea ta pentru totdeauna cu cel putin zece ori mai mult efort pe care l-ai depune pentru intretinerea vehiculului tau. Poate chiar de o suta de ori mai mult. Sau o mie! Dragostea pentru totdeauna merita, nu-i asa?

Stabileste-ti planul de intretinere a relatiei

Daca nu stii de unde sa incepi, verifica si vezi daca exista ateliere de coaching pentru cupluri sau seminarii de auto-perfectionare in zona ta. Aceste tipuri de evenimente pot fi grozave pentru a obtine o noua perspectiva si pentru a obtine noi instrumente de comunicare si de imbogatire a relatiilor.

In general, totusi, intretinerea relatiei ar trebui sa includa (dar nu se limiteaza la) activitati precum:

  1. Angajarea in sesiuni periodice de check-in cu partenerul tau pentru a lua temperatura relatiei si a vorbi despre ceea ce poate fi imbunatatit;
  2. Perfectionati-va abilitatile de comunicare din cand in cand;
  3. Gestionarea activa a stresului din viata de zi cu zi, astfel incat sa nu submineze relatia ta;
  4. Crearea timpului si spatiului pentru o conexiune regulata si intimitate.

Discutati cu partenerul dvs. si planificati ce puteti face fiecare zilnic, saptamanal, lunar si anual pentru a va mentine relatia in forma maxima si sa functioneze fara probleme. Cu intretinere regulata de la inceput, iubirea ta pentru totdeauna va putea face fata chiar si celor mai stranse curbe de pe drumul vietii cu gratie si stil.