Atunci cand pe CV-ul tau la Employer este trecut Conde Nast, Position: Editor in Chief Vogue si o experienta peste 10 ani in acest post, fii sigura ca esti un nume in lumea modei si mii de tineri te iau ca role model. Iar cand pe fisa postului sunt incluse task-uri precum: participare obligatorie la prezentari de moda si primirea unor „mici atentii” din partea celor mai mari case de moda, atunci trebuie sa porti o bratara cu snur rosu impotriva deochiului.

Acum cateva zile, redactorul sef Vogue Rusia, Aliona Doletskaya, si-a dat demisia dupa 12 ani in aceasta pozitie. Nefacandu-se prea multa valva pe aceasta tema, cauzele fiind necunoscute publicului larg, Aliona a fost imediat inlocuita cu Victoria Davydova, fost redactor sef la revista Tatler. Se pune intrebarea: exista viata dupa ce ai fost Editor in chief la Vogue?

Anna Wintour

1985-1987: redactor sef Vogue UK1988-prezent: redactor sef Vogue US

Daca nu ai vazut documentarul „The September Issue” cu siguranta stii filmul „The Devil Wears Prada” – tot despre Anna Wintour este. Odata cu filmul „The Devil Wears Prada”, in care personajul Miranda Priestly a fost construit dupa chipul si asemanarea Annei Wintour, redactorul sef al editiei americane Vogue, a devenit un personaj mainstream, multe pagini incepand a fi scrise despre cruzimea si puterea acestei femei ce face din Vogue o Biblie a Modei si controleaza practic intreaga industrie.

Nici o prezentare nu incepe fara ca Anna sa fi ajuns si orice piesa vestimentara devine un IT ITEM daca este pusa pe coperta Vogue US – ca sa nu mai spunem de designeri. Cati designeri au gasit rampa de lansare prin sustinerea Annei Wintour? Cele mai recente exemple sunt: Thakoon Panichgul, Christopher Kane si Proenza Schouler.

Ce o face pe Anna puternica, pe langa cei 22 de ani la carma Vogue US? Fara indoaiala taria sa de caracter, puterea analitica, ratiunea ce infrange orice emotie si spiritul business ce primeaza chiar si in fata modei ca arta…

Semnul particular al Annei este parul tuns bob, cu breton bogat, coafura pe care o poarta de mai bine de 20 de ani.

Carine Roitfeld

2001 – prezent: redactor sef Vogue Paris

In plus fata de ceea ce presupune fisa postului, Carine Roitfeld se ocupa si de stilizarea pictorialelor de moda din editia franceza a revistei Vogue. Inainte de a fi cooptata in marea familie de la Conde Nast ( publisher-ul revistei Vogue ), Carine Roitfeld a lucrat ca stilist pentru Elle si a colaborat ani buni ca si consultant cu Tom Ford pentru Gucci si Yves Saint Laurent.

Spre deosebire de Anna Wintour, doamna de fier a modei, Carine Roitfeld este apreciata pentru caldura si pasiunea cu care abordeaza orice subiect legat de moda. Mai mult, urmand regula de aur „Less is more”, Carine s-a impus ca fiind un exemplu de stil, aparitiile sale debordand de feminitate. Stilul sau vestimentar este sexy intr-un sens deloc vulgar, Carine preferand hainele negre pe care le accesorizeaza intotdeauna cu o pereche de pantofi cu toc inalt. La fel ca si Anna, semnul particular poate fi gasit in coafura sa, parul saten, intotdeauna drept si valvoi, acoperindu-i jumatate din fata.

Anna dello Russo

1989 – 2006: editor de moda la Vogue Italia si Vogue Uomo2006 – prezent: Editor at Large Vogue Japan

Legendarul fotograf Helmut Newton a declarat-o „fashion maniac” lucru confirmat chiar de Anna Dello Russo, care marturiseste: „I don’t want to be cool, I want to be Fashion”! Si este! Prin stilul sau eclectic, sexy si pe alocuri greu de digerat Anna dello Russo este declarata de multi un style icon. Cu riscul de a cadea in kitsch, Anna combina imprimeuri leopard, se impacheteaza in dantela lasand la vedere lenjerie intima si prefera accesorizarea puternica cu piese statement.

Anna Dello Russo a fost adusa in atentia publicului iubitor de moda ca fiind rasfatata fotografilor de street-fashion precum: Scott Schuman ( The Sartorialist ) si Tommy Tom de la Jak&Jil. Posesoare a peste 4000 de perechi de incaltaminte, Anna declara: „If i can wear a Zara dress, I cannot wear cheap shoes!”

Am vrea sa fim in pantofii acestor doamne … Care este preferata ta?