Se spune ca dragostea dureaza 3 ani, iar dupa aceasta perioada este vorba doar de intelegere, comunicare, respect reciproc si obisnuinta. Oare chiar asa sa fie? Reginele.ro a strans parerile specialistilor care confirma zicala ca “dragostea dureaza 3 ani”. Sa vedem ce spun acestia despre majoritatea relatiilor.

Comunicarea nu mai este ca la inceput. Daca la inceputul relatiei iti doreai sa impartasesti orice experienta cu iubitul tau si iti placea sa pierdeti noptile vorbind despre cum a decurs ziua voastra, acum lucrurile se schimba. Partenerii nu mai sunt dispusi sa isi povesteasca orice mic detaliu si raman doar la o comunicare de baza.

Atat tu, cat si partenerul va schimbati. La inceputul relatiei ambii parteneri sunt mai dispusi sa lase de la ei, sa incerce lucruri noi sau sa faca compromisuri. Insa pe masura ce timpul trece, iar partenerul te accepta asa cum esti, incepi sa renunti la compromisuri si vei face mai mult ce iti place tie. Pur si simplu, nu te mai ridici la nivelul asteptarilor iubitului si viceversa.

Gelozia. Majoritatea oamenilor incep sa devina gelosi dupa ceva timp petrecut intr-o relatie gandind ca partenerul s-a plictisit si ca va cauta altceva. Din pacate, acest “fenomen” este doar produsul imaginatiei (in 60-70% din cazuri), insa poate destrama orice relatie. Partenerii care sunt gelosi, suspiciosi si care nu mai au incredere in celalalt vor avea de suferit.

Apar problemele. Probleme in cuplu pot aparea mult mai devreme, insa dupa 3 ani acestea se intensifica. Acum apar discutiile despre bani, despre sex, despre casatorie, locuit impreuna si altele asemanatoare. Din pacate, nu toate cuplurile pot trece peste aceste probleme, si sfarsesc prin a se desparti.

Te plictisesti. In 3 ani ajungi sa iti cunosti partenerul destul de bine si sa stii aproape totul despre el, despre preferintele sale sau ceea ce uraste. Asa ca nu mai descoperi nimic nou, iar acest lucru poate deveni destul de plictisitor pentru anumite persoane. Pe langa plictiseala, se mai poate instala si monotonia, care nu ajuta nicio relatie.

Sexul devine mai rar. La inceputul relatiei va descopereati unul pe celalalt, va indeplineati toate fanteziile sexuale si va placea sa petreceti cat mai mult timp printre asternuturi. Dupa 3 ani de sex salbatic, prin diferite locuri noi si cu pozitii sexuale care mai de care mai complicate, ajungi sa iti cunosti partenerul foarte bine si sa observi ca nu mai e nimic nou de descoperit. Din aceasta cauza sexul devine din ce in ce mai rar sau mai prost, depinde de situatie.

Pur si simplu nu te mai simti bine in relatie. Fluturii din stomac au disparut de mult, iar acum vezi cum va fi relatia voastra pe viitor si ceva nu iti este pe plac. Observi ca nu va potriviti, ca sexul nu este atat de bun pe cat credeai sau ca iti displace caracterul lui adevarat. Si ajungi sa nu mai vrei sa fii in aceasta relatie.