Antrenamentul pentru muschii picioarelor in sala este unul dintre cele mai urate universal, este cel mai obositor si solicitant si, deoarece multi se concentreaza in principal pe a avea brate mari si un abdomen bine definit, tinde sa fie uitat si este cel mai omis atunci cand nu ai chef de antrenament.

Aceasta este o greseala grava, a nu lucra picioarele inseamna ca toata partea inferioara a corpului va fi mai slaba decat restul, dar si ca vei arata disproportionat si ca vei pierde ocazia de a arde mai multe grasimi si de a-ti dezvolta puterea.

Picioarele au cei mai mari muschi din intregul corp , motiv pentru care antrenamentele sunt adesea mai solicitante si epuizante, asa ca trebuie sa gasiti calea de mijloc perfecta. Antrenarea prea putin a picioarelor va va impiedica sa va construiti muschi, forta si volum, dar a face prea mult le impiedica sa isi revina corect si poate duce cu usurinta la rani.

Nu trebuie sa crezi ca antrenandu-te mai mult vei vedea rezultate mai repede, este important sa fii constant, dar timpii de odihna si de recuperare trebuie respectati si nu doar ca sa nu ajungi ranit sau ranit, ci si pentru ca rutina ta este mai durabila si nu ajunge sa urasti procesul.

Antrenamentul pentru muschii picioarelor: de cate ori ai nevoie?

Potrivit expertilor de la Livestrong (si a stiintei), ar trebui sa va lucrati muschii picioarelor de cel putin doua ori pe saptamana , cu cel mult patru ori pe saptamana in zile neconsecutive. De asemenea, cat de des te antrenezi depinde de intensitatea sesiunii tale si de obiectivele pe care vrei sa le atingi.

Luati in considerare mai multi muschi

Picioarele sunt alcatuite din 4 muschi de baza, care sunt cvadricepsul, ischio-jambierii, fesierii si gambele , asa ca se recomanda efectuarea de exercitii compuse, precum genuflexiuni si fandari, pentru a lucra mai mult cu o singura miscare. Acest lucru ajuta la obtinerea unei stimulari mai mari.

Luati in considerare obiectivele si nivelul dvs

Expertii va recomanda sa lasati cel putin 48 de ore (sau 72 cu rutine foarte intense) intre fiecare antrenament al aceleiasi grupe musculare pentru ca acesta sa-si revina corespunzator. Pentru picioare este obisnuit sa-l imparti in doua zile pe saptamana, dar daca esti incepator la fitness, poti creste pana la 4 pentru a-ti creste puterea, tinand cont ca daca te doare foarte mult dupa un antrenament, este mai bine sa opresti inca o zi de odihna pentru zona respectiva. Incepatorii se pot antrena de mai multe ori, deoarece pot vedea rezultate bune cu o greutate mai mica.

Despre obiective, trebuie sa stii ca daca vrei volum , atunci ar trebui sa adaugi mai multa greutate si repetari mai mici in exercitii, in timp ce daca vrei putere, dar nu dimensiune, atunci merita sa cresti repetarile si sa scazi greutatea.

Trebuie sa aveti un program de antrenament

A avea un plan de antrenament te va impiedica sa ajungi blocat, precum si te va ajuta sa previi accidentarile si sa gasesti timpii ideali de recuperare. Atunci cand vrei sa iti lucrezi picioarele, important nu este sa treci prin toate echipamentele de sala, ci sa stii pentru ce este fiecare si care este cel mai eficient pentru ceea ce cauti.

In plus, este important sa alternati intre diferite tipuri de antrenament (cu greutati si intensitati diferite) pentru ca rutina sa fie mult mai completa si sa activeze in mod corect cei 4 muschi de baza . Varietatea cu greutatea este, de asemenea, un factor care reduce riscul de accidentare prin suprasolicitare.

Obiceiul de a sari pentru ziua in care aveti acest tip de antrenament este acceptat numai daca sunteti ranit si aveti nevoie de odihna.