Zincul este unul dintre mineralele esentiale de care depinde functionarea optima a organismului nostru. In cantitati mult prea mici poate aparea riscul unor boli si afectiuni specifice, care pun in pericol sanatatea generala. De aceea este important sa te asiguri ca asimilezi zilnic cantitatea optima necesara, fie din alimentatie, fie din surse alternative.

Vezi oferta la suplimente cu Zinc de pe Go Vita si cumpara varianta cea mai potrivita pentru nevoile tale.

Care este rolul zincului in organism?

Cunoscut ca fiind sustinatorul principal al tuturor proceselor din organism, de zinc depinde in mod direct asimilarea corecta a tuturor celorlalte substante vitale. Cu alte cuvinte, un deficit de zinc va cauza, ca intr-un joc de domino, aparitia unor carente grave pe mai multe planuri. Pe langa acest aspect, studiile arata ca zincul este direct implicat in realizarea sintezelor proteice si in sanatatea celulara. Si sensibilitatea receptorilor nervosi este strict legata de cantitatea de zinc prezenta in organism. Cu alte cuvinte, reusim sa simtim senzatii de orice natura in functie de nivelul de zinc pe care il consumam si asimilam. Are si un rol important de aparare impotriva celulelor rele, care pot conduce la instalarea a diverse boli. Zincul este de asemenea un element implicat activ in sinteza a sute de enzime esentiale, fapt care demonstreaza ca nu exista viata independenta de aceasta substanta.


Riscuri aferente deficitului de zinc

Dupa cum am observat, multe procese depind in mod direct de acest mineral, riscul major pe care il genereaza lipsa lui fiind imposibilitatea realizarii tuturor acestor procese. Mai mult decat atat, exista cateva semne clare care determina existenta unei carente care trebuie rezolvata cat mai rapid. Dezvoltarea fizica sau neurologica mai lenta, modificari comportamentale, inflamarea si deteriorarea anumitor tesuturi, aparitia de pete pigmentare specifice pe piele, probleme gastro-intestinale, probleme la nivelul sistemului imunitar, regenerare celulara incetinita, risc de aparitie a bolilor autoimune crescut si multe altele. De aceea, este important ca, la primul semn care ar putea indica un deficit, sa recurgeti la efectuarea unor analize amanuntite de specialitate care sa indice clar nivelul curent din corp.

Surse sigure de zinc

Alimentatia joaca cel mai important rol in hranirea organismului pana la ultima celula. Cand vine vorba de acest mineral, exista cateva alimente cu ajutorul carora putem atinge usor doza zilnica recomandata. Carnea rosie, lactatele si ouale se claseaza pe primele pozitii in topul alimentelor bogate in zinc. Imediat pe lista vin legumele cu frunze verzi, spanacul, varza de Bruxelles, sparanghel, salata verde, broccoli. Fructe precum: capsunile, ananasul, mango, citricele, bananele, caisele si piersicile sunt de asemenea surse deloc de neglijat.

Cu toate acestea, exista cazuri in care asimilarea nu se poate face integral pe aceasta cale si este nevoie de ajutor. Suplimentele sunt cu siguranta cea mai buna solutie, dat fiind faptul ca poti controla in mod direct cantitatea administrata. Recomandat este sa recurgi la aceasta metoda doar la recomandarea medicului, deoarece riscul de supradoza este foarte mare.

Cumpara suplimente de calitate superioara de la Go Vita

La Go Vita vei gasi o gama foarte variata de astfel de produse dintre care sa alegi adaptat in functie de nevoie corpului tau. Capsule sau comprimate, concentrate sau mai slabe, aici gasesti fara doar si poate forma ideala de zinc pe care sa o administrezi fara probleme, conform recomandarilor avizate. Formulele sunt realizate de farmacisti acreditati care au luat in calcul toate detaliile necesare pentru a crea un produs cat se poate de eficient si sigur.

Bucura-te de cele mai bune preturi in magazinele noastre si cumpara tot ce ai nevoie intr-o singura vizita.