Nu mai pierde timpul suportand pe cineva care nu te merita. Nu esti singurul. Cu totii ne-am indoit de relatia noastra la un moment dat in viata. Mai mult, as indrazni sa spun ca in fiecare relatie care a existat, una dintre cele doua persoane si-a pus intrebari la un moment dat.

Nu cred in relatiile perfecte. Si ce fel de relatie este aceea in care nu exista pasiune? 

Cu cat ceva este mai important pentru noi, cu atat ne este mai frica sa nu o pierdem. In acest moment, te indoiesti daca iei decizia corecta, deoarece sa nu faci greseli in dragoste este incredibil de important pentru tine. Deci nu este ca nu mai ai incredere in partenerul tau, ci ca nu ai incredere in tine.

Adevarata intrebare este: ar trebui sa ai incredere in tine?

Sau mai degraba, esti in masura sa ai incredere in tine? Nu este ca nu ar trebui sa ai incredere in tine, ci ca multi dintre noi nu ar trebui sa aiba incredere in felul in care luam decizii.

Stii ca este adevarat. Poate ca nu ti-ar placea sa recunosti, dar in adancul tau, daca ar fi sa examinezi modul in care deciziile tale te-au adus aici, nu ai avea de ales decat sa recunosti ca nu esti foarte bun in a-ti conduce viata. Nu-ti face griji pentru ca este ceva ce poti schimba.

Desi s-ar putea sa nu avem intotdeauna motive sa ne punem la indoiala dragostea pentru o persoana, unii dintre noi ar trebui. Cu cat o relatie este mai proasta pentru noi, cu atat ne absoarbe mai multa energie. O relatie toxica nu te poate face fericit, dar cu siguranta te face sa te simti viu. Problema este ca ajungi sa traiesti in iad si esti propriul tau rapitor.

Poate fi incredibil de dificil sa parasesti pe cineva atunci cand relatia este oribila din punct de vedere emotional. Daca e plictisitor este usor, oricare dintre noi ar ajunge sa sune si sa dea motivele respective si gata. Dar atunci cand intr-o relatie exista multa energie, chiar daca este negativa si distructiva, suntem atrasi de ea. Deci, cum ne convingem ca trebuie sa punem capat tuturor acestor lucruri?

Dezvoltati un anumit respect de sine. Sau mai degraba, gaseste-l

Ai respect pentru tine undeva inauntru, trebuie doar sa recunosti ca nu te-ai tratat foarte bine in ultima vreme. Daca partenerul tau te trateaza ca un gunoi, tu esti cel care permite asta sa se intample astazi. In cele din urma, ceea ce faci este sa alegi sa pastrezi lucrurile asa cum sunt. Alegi sa fii nefericit. 

Relatiile graviteaza in jurul respectului. Daca nu va respectati unii pe altii ca oameni, nu veti face niciodata ca relatia sa functioneze. Nu vei fi niciodata fericit, dar nu pentru ca te trateaza asa, ci pentru ca iti permiti sa fii tratat asa zi de zi. Nu vei fi niciodata fericit pana cand nu realizezi cat valorezi. 

Este greu sa accepti ca tu esti motivul pentru care esti atat de nefericit. Dar adevarul este ca stai acolo stiind ca esti cu o persoana care nu te face fericit fara sa faci nimic in acest sens. De ce? De ce ii lasi sa te trateze asa? Il poti invinovati tot ce vrei, dar la sfarsitul zilei esti cel care decide sa continui sa fii acolo.

Suntem fiinte emotionale si ca atare nu suntem intotdeauna miscati de ratiune. Relatia ta nu va fi niciodata perfecta, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa te multumesti cu vechituri . Asta nu inseamna ca ar trebui sa te multumesti cu cineva care te trateaza ca pe o prostie.

Esti mult mai mult decat atat. Trebuie doar sa gasesti puterea de a iesi din zona ta de confort si de a pune capat unui lucru care a ramas total in viata ta. Intr-o zi vei aprecia tot efortul pe care l-ai depus astazi.

Fii puternic si nu inceta sa te iubesti pe tine insuti. Fericirea ta incepe din interior si infloreste.