Piscinele sunt deschise, iar marea ne asteapta cu valurile sale spumoase. Daca nu ai inceput sa te pregatesti inca de vara, reginele.ro iti arata 6 exercitii care promit minuni. Scapa de celulita, de aripioare, de burtica si de colacei cu ajutorul urmatoarelor exercitii.

Exercitiul 1. Trebuie sa te sprijini in coate si in genunchi, de podea. Din aceasta pozitie ridica, pe rand cate un picior, cat de mult poti (fara a intinde piciorul) si mentine pozitia pentru 1 minut. Repeti de 5 ori pentru fiecare picior. Acest exercitiu ajuta la conturarea unor fese frumoase.

Exercitiul 2. Pentru tonifierea abdomenului este ideal urmatorul exercitiu. Stai intinsa pe podea, cu fata in sus de aceasta data. Adu talpile cat mai aproape de sezut, suge burta si ridica-ti trunchiul, astfel incat sa te sprijini in maini, umeri si talpi. Mentine abdomenul incordat pe tot parcursul exercitiului si stai in aceasta pozitie 15 secunde. Repeta de 5 ori exercitiul.

Exercitiul 3. Stai in genunchi pe podea, sprijinindu-te si in maini. Din aceasta pozitie ridica cate un picior in lateral, la un unghi de 90 de grade cu solul. Din acea pozitie faci miscari de sus jos cu piciorul, fara a atinge podeaua (30 de repetari), apoi relaxezi piciorul. Continui si cu celalalt picior. Acest exercitiu este foarte bun pentru muschii inghinali.

Exercitiul 4. Pentru colaceii de pe solduri stam in picioare, cu mainile pe langa corp, iar picioarele usor departate, la nivelul umerilor. Din aceasta pozitie (recomandabil ar fi sa avem si ceva greutati in maini) ne aplecam cat de mult putem in lateral. Miscarile trebuie sa fie destul de rapide, asa ca o muzica energizanta nu ar strica. Cate 15 repetari pe fiecare parte.

Exercitiul 5. Un exercitiu care lucreaza atat muschii abdominali, cat si pe cei fesieri este foarfeca. Stai intinsa pe podea, cu fata in sus. Calcaiele se lipesc, iar picioarele se ridica de la sol (cat sa nu atingi solul, nu mai mult). In timp ce ridici piciorul drept cat mai sus, ridici si mana stanga (cea opusa piciorului), si invers. Exercitiul este destul de obositor si trebuie facut mai repede. Se fac 3 serii a cate 4 repetari pe fiecare picior.

Exercitiul 6. Pentru picioare suple si tonifiate cel mai simplu exercitiu pe care il poti face este urcatul scarilor in fuga. Asa ca ori de cate ori ajungi acasa, renunta la lift si alege in schimb scarile, care te ajuta si la arderea caloriilor.