Rimelul este printre cele mai folosite produse de machiaj la nivel mondial. Insa nu toate femeile stapanesc arta machiajului si pot da gres chiar si atunci cand incearca sa isi aplice mascara. Sa vedem tu ce greseli faci atunci cand iti aplici rimelul?

Mascara veche. Rimelul are tendinta de a se intari destul de repede, de aceea se recomanda sa iti schimbi rimelul la fiecare 5-6 luni, chiar daca nu s-a terminat. In acest fel eviti acumularea bacteriilor si microbilor care pot dauna sanatatii ochilor (iti poti sensibiliza ochii).

In plus, atunci cand folosesti un rimel mai vechi, care deja s-a intarit pe periuta, tinzi sa apesi mai mult pe gene, favorizand in acest fel caderea acestora. Rimelul intarit nu adera foarte bine pe gene si ai sansa ca, dupa cateva ore, acesta sa inceapa sa “cada” (vei observa mici particule de rimel pe pielea de sub ochi). Toate aceste detalii iti transmit ca este timpul sa iti schimbi rimelul.

Mascara colorata. Multe adolescente folosesc mascara colorata in ideea ca vor iesi in evidenta. Ei bine, iesi in evidenta, insa nu intr-un mod frumos. Rimelurile colorate (albastru, roz, verde, etc.) se folosesc doar la evenimente speciale precum un carnaval, o petrecere de Haloween sau o petrecere tematica. Specialistii ne recomanda sa folosim mascara maronie pentru machiajul de zi si mascara neagra pentru un plus de efect noaptea.

Rimel doar pe varfuri. Foarte multe femei fac aceasta greseala, de a aplica rimel doar pe varfurile genelor, in speranta ca asa le vor oferi mai multa alungire. Rimelul trebuie intotdeauna aplicat de la baza spre varfuri, acoperind cat mai mult din lungimea genelor.

Mai multe straturi. Indiferent de rimelul pe care il ai, pentru alungire, volum sau curbare, nu trebuie sa aplici mai multe straturi de mascara. Limiteaza-te la doar o aplicare de rimel o data, deoarece cu cat vei repeta actiunea, cu atat genele tale vor deveni mai lipite si iti vor oferi o imagine neplacuta.

Si cum genele tip “panza de paianjen” nu sunt recomandate, mai bine aplica rimelul cu moderatie, pentru un machiaj complet si reusit.

Mascara waterproof. Din fericire, exista mascara waterproof, rezistenta la apa, care se poate folosi la piscina sau in zilele mult prea toride de vara. O greseala comuna a tinerelor fete este sa aplice in fiecare zi acest tip de rimel. Pentru a putea rezista mai mult pe gene si in conditii “extreme”, rimelul este imbunatatit cu mai multe ingrediente, care il fac rezistent la apa.

Din cauza acestor ingrediente, rimelul este mult mai agresiv cu genele tale si vei observa ca si demachiantul are probleme in curatarea completa a rimelului. Asa ca gandeste-te de doua ori inainte sa aplici o mascara waterproof, deoarece iti afecteaza genele si le face sa cada mult mai repede.