Pe 16 decembrie 2022, a fost lansat Aquaman 2. Dar, bineinteles, mai intai trebuie sa te decizi ce poveste vei spune, apoi sa o scrii cu tot ce implica asta de a corecta, si a rescrie si a rescrie din nou si apoi trebuie sa o produci si apoi sa filmezi si atunci trebuie sa promovezi. Dar vei vedea cat de repede trece timpul. Pana acum, singurul lucru pe care il stiam despre continuare a fost scena Aquaman post-credite , care pune bazele pentru continuare, in acelasi mod in care scena post-credite a lui Venom pune bazele pentru Venom 2. Si, da, stim, aceasta scena post-creditare are un pericol care depaseste intelegerea umana.

Poate ca in viitor, oamenii de stiinta cu instrumente mai moderne decat avem acum, vor putea sa clarifice atractia puternica pe care aceste scene post-credit o au asupra mintii noastre slabe. Totul a inceput cu adevarat cu Avengers: Infinity War , dar nebunia a izbucnit cu Venom . Pana in punctul in care noile generatii incep sa inghita titlurile de credit ca si cum ar fi asistat la un cinematograf de arta. Si, atentie, nu stati intins pe scaun, inconfortabil, constient undeva in creier de postura lor. Nu. Nerabdator sa vada si sa inteleaga acea scena post-credit sau scenele care le pun miere pe buze.

Producatorul Aquaman si continuarea acestuia, Peter Safran (care a produs si Shazam! si practic toate filmele din universul terifiant al lui James Wan ), a dat deja cateva detalii despre faza in care se afla urmatoarea transa a personajului si , adevarul, istoria promite.

„Inca incercam sa ne dam seama exact ce poveste vrem sa spunem, desi avem o idee foarte clara despre unde vrem sa ajungem. Dar, din moment ce exista multe cai pe care putem merge, exista multe optiuni”, a spus Peter Safran in timpul prezentarii DC Universe: The Exhibit la Warner Bros Studio Tour Hollywood. Potrivit lui Safran, el lucreaza cu Wan, Momoa, Johnson si DC pentru a gasi „cea mai buna cale” pentru povestea sequelului acum ca Arthur a urcat pe tron ​​in Atlantis si controleaza Cele sapte mari.

Care este ideea aia clara? Scena post-credite ofera un indiciu, dar propriile declaratii ale lui Peter Safran inainte de premiera lui Aquaman sunt destul de elocvente. Mai ales cand a spus: „Intentionam serios ca Black Manta sa devina un personaj foarte important in universul cinematografic DC”.

Sa mergem la scena Aquaman dupa credite. Daca va amintiti bine, arhinemesisul lui Aquaman Black Manta ( Yahya Abdul Mateem ) apare alaturi de prestigiosul si, trebuie sa spunem, tulburat biolog Stephen Shin ( Randall Park ). Este ca si cum ai elimina Carnage ( Woody Harrelson ) in Venom . Asta nu este o scena post-credite, este O DECLARATIE DE INTENTIE cu tobe si piccolo.

Stephen Shin nu este orice personaj. (Acum mergem la Black Manta, ai rabdare.) Distinsul doctor Stephen Shin este un virtuoz biolog marin. Intr-una dintre investigatiile sale, echipajul sau a naufragiat, dar a fost salvat de Thomas Curry, tatal lui Arthur Curry (cunoscut si sub numele de Aquaman). Cand domnul Curry a descoperit ca fiul sau incepea sa dezvolte aceleasi puteri la care mama lui l-a dus cu Shin. Barbatul l-a ajutat pe baiat sa-si controleze abilitatile, castigandu-si increderea pe parcurs. Pana acum, toata lumea este de acord.

Se dovedeste ca dr. Shin a fost frustrat ca nu a obtinut recunoasterea pe care credea ca o merita pentru munca sa privind imperecherea sardinelor la vest de raul Pecos si a crezut ca Arthur era biletul sau catre faima: i-ar permite sa demonstreze nu numai ca sardinele s-au imperecheat ascultand Martha Reeves & The Vandelas, dar cu el a putut dovedi ca toate teoriile sale despre existenta Atlantidei erau adevarate. Apoi totul s-a complicat, Shin a ajuns sa spuna tabloidelor povestea lui Aquaman. Presa a sarit asupra lui, au sarit sotii Curry si si-a pierdut prestigiul si afectiunea celor care pana in acel moment il privisera favorabil, in ciuda faptului ca si-a dedicat viata sardinelor.

Total, acea obsesie pentru Arthur a devenit nesanatoasa. Biologul a angajat-o pe Black Manta sa ia o proba de sange de la Aquaman (cum l-au botezat tabloidele) pentru a-si justifica cariera in lumea stiintifica, dar cand mercenarul a atacat, Thomas Curry a intervenit in lupta si tensiunea situatiei l-a provocat. un atac de cord care l-a dus in mormant. In acel moment, Stephen si-a dat seama ca a ajuns prea departe si i-au intrat remuscarile.

Nimic din toate acestea, de altfel, nu apare in Aquaman, asa ca va spunem fara nicio remuscare. Dar va spunem ca sa stiti ca in benzile desenate Dr. Shin are multa greutate si, din moment ce nu au profitat de el in Aquaman, din ceea ce spune scena post-credite, vor lua el afara in continuare.

Cum va fi diferit de Aquaman?

In timpul DC FanDome din weekendul trecut, Wan, care inca nu a confirmat daca va regiza sau nu continuarea, a confirmat ca Aquaman 2 se va desfasura diferit fata de predecesorul sau.

„A doua transa va fi putin mai serioasa, putin mai relevanta pentru lumea in care traim astazi. Acolo vrea sa ajunga”, a spus el.

Patrick Wilson, care va reveni in continuare in rolul Ocean Master, l-a pus si pe Wan sa confirme ca Aquaman 2 va vizita „lumi noi”. In afara de asta, nu s-au oferit alte detalii despre continuare.

Despre ce este Aquaman 2?

Stim ca Shin s-a alaturat proiectului in momentul in care au inceput refilmarile si in film apare ca un personaj tertiar in doua scene din fundal, asa ca este clar ca este rezervat pentru continuare:

Si asta ne aduce la intriga Aquaman: The Others , o serie de benzi desenate despre cel mai slab inotator din toate marile care iti taie rasuflarea. Se dovedeste ca omul de stiinta a descoperit existenta unei relicve a regelui mort: un sceptru capabil sa provoace valuri, Black Manta il vrea, dar Shin, care se simte foarte vinovat ca s-a incurcat cu Curry, vrea sa se rascumpere. si nu asculta cererile Mantei Negre.

Aquaman il invitase pe Shin sa viziteze Atlantida pentru a investiga valurile ciudate care aveau loc, ceea ce arata ca, desi eroul nu are deplina incredere in el, el l-a iertat deja. Impreuna descopera ca Atlantida are o constiinta proprie care il respinge pe Aquaman ca rege pentru ca este pe jumatate om. Si, bum, vine Black Manta.

Cert este ca Black Manta innebuneste sa obtina acea relicva -ei bine, asta si toate-, el il rapeste pe om de stiinta si Arthur isi da seama ca lui Shin ii pare rau pentru ceea ce s-a intamplat cu ani in urma. Cum este corpul tau? Asta e o idee.

Alta este ca, pe langa faptul ca ia asta, este recuperata si una dintre marile povesti ale lui Aquaman si Black Manta: „Moartea unui print”, in care Black Manta il incarca pe fiul lui Aquaman. Pentru ca Black Manta este un raufacator la fel de nemilos ca Joker sau Lex Luthor, ceva care are sens de explorat intr-o continuare. Uraste Aquaman in special si marea in general.

A fost un moment determinant atat pentru Black Manta, cat si pentru Aquaman. Mera a fost atat de deranjata de faptul ca a abandonat Aquaman si a suferit o cadere de nervi. Aquaman a jurat razbunare pe Black Manta si a facut ca disputa dintre ei sa devina mult mai cruda ca niciodata.

Este probabil cea mai faimoasa poveste cu Aquaman din toate timpurile. David Michelinie si Jim Aparo au povestit despre modul in care maleficul Black Manta l-a ucis pe Aquaman si pe fiul lui Mera si despre efectul pe care un astfel de act l-a avut asupra lui Aquaman, a sotiei sale si a vietii lor subacvatice. Si da, dragul cititor David Michelinie este scriitorul si creatorul lui Venom. Sansa? Hmmmmmm.

Va fi prezent acest punct al intrigii in Aquaman 2? Ce rol va juca Black Manta in continuare?

Ce a mai spus Peter Safran? „Simtim ca avem putina presiune asupra noastra pentru ca publicului i-a placut primul film”, adauga Safran. „Si vrem sa ne asiguram ca nu-i dezamagim in al doilea”.