Un lifting de sprâncene este o procedură de chirurgie estetică care poate ridica sprâncenele lăsate și poate da feței un nou aspect. Pe măsură ce pielea își pierde elasticitatea odată cu vârsta, se poate lăsa și poate face fața să pară mai îmbătrânită.

În special în zona ochilor și a sprâncenelor, aceasta are o mare influență asupra aspectului general al feței. Un lifting pentru sprâncene ridică pielea lăsată, deschide vederea și are astfel un efect semnificativ de întinerire.

Există diverse metode care pot ridica și strânge sprâncenele și pleoapele precum și fruntea, în funcție de amploarea și severitatea corecției necesare. Pentru aceasta, se fac mici incizii în zona sprâncenelor sau a liniei părului, excesul de piele este îndepărtat și pielea feței este trasă înapoi. În acest fel, fața este strânsă și sprâncenele sunt ridicate.

Cum funcționează un lifting de sprâncene?

Liftingul sprâncenelor se poate face sub anestezie locală sau generală. Procedura este de obicei efectuată în ambulatoriu și nu necesită spitalizare suplimentară. Derularea operației depinde de tipul de metodă aleasă pentru ridicarea sprâncenelor.

Liftingul sprâncenelor

Dacă se dorește doar un lifting al sprâncenelor fără o strângere suplimentară a frunții, există diferite metode de implementare. O opțiune este cea în care medicul chirurg face o incizie în partea de sus a sprâncenei, îndepărtează o fâșie mică de piele și suturează incizia.

În acest fel, sprânceana este ridicată și privirea se deschide. Această procedură este potrivită în special pentru persoanele cu sprâncene groase, stufoase, care pot acoperi cu ușurință viitoarele cicatrici.

Pentru persoanele cu sprâncene mai fine se recomandă efectuarea inciziei pielii necesare liftingului în linia părului de pe scalp. Incizia, plasată mai mult în lateral, face posibilă ridicarea sprâncenelor de sus. Din nou, excesul de piele este îndepărtat și pielea trasă înapoi. Acest lucru duce automat la o strângere ușoară a tâmplelor.

Lifting sprâncene cu lifting suplimentar al frunții

O altă modalitate de a ridica sprâncenele este să combini un lifting de sprâncene și un lifting al frunții. De regulă, operația se face endoscopic, adică sunt necesare doar incizii minime pentru a efectua operația. Cu această formă de lifting a sprâncenelor, inciziile sunt plasate în linia părului scalpului.

Pielea feței este desprinsă de frunte, trasă înapoi în întregime și fixată. Excesul de piele este îndepărtat, strângând și netezind fruntea. Sprâncenele sunt și ele ridicate, ceea ce le ridică și deschide vederea. Datorită liftingului suplimentar al frunții, această metodă are un efect clar de întinerire.

Ce criterii trebuie îndeplinite pentru ca un pacient să fie potrivit pentru un lifting de sprâncene?

În principiu, aproape că nu există criterii care să excludă un pacient de la un lifting de sprâncene. Cu toate acestea, trebuie avut grijă să nu mai iei medicamente pentru subțierea sângelui cu câteva săptămâni înainte de operație.

Acest lucru ar trebui să fie discutat în detaliu cu medicul care te tratează. Dacă există circumstanțe care nu permit anestezia generală, trebuie clarificat în prealabil dacă intervenția dorită poate fi efectuată și sub anestezie locală.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că consumul de nicotină poate avea un impact negativ asupra procesului de vindecare. Prin urmare, fumatul trebuie evitat timp de câteva săptămâni înainte și după operație.

Care sunt beneficiile unui lifting de sprâncene?

Deși liftingul sprâncenelor este o operație relativ mică în cadrul chirurgiei estetice, are un impact puternic asupra aspectului general al feței. O schimbare în zona din jurul ochilor, capabilă să exprime o mare parte din emoțiile noastre, are un impact major.

Pleoapele și sprâncenele căzute fac aspectul să pară obosit, poate părea și trist. Ochii par mai bătrâni. Ridicând sprâncenele, privirea se deschide și fața devine imediat mai proaspătă. Ochii par mai vioi, mai alerți și clar întineriți. Un lifting suplimentar al frunții care netezește ridurile transversale de pe frunte face ca fața să pară mai tânără în general. O singură intervenție poate avea un impact mare.

Un alt avantaj al liftingului sprâncenelor este incizia ascunsă. Inciziile situate în linia părului sau la marginea sprâncenelor acoperă eventualele cicatrici care vor apărea ulterior. Execuția endoscopică a operației asigură, de asemenea, că cicatricile ulterioare sunt foarte mici. Deci, ele sunt greu vizibile după vindecarea completă.

Pentru bărbații cu riduri pronunțate ale frunții, este, de asemenea, posibilă plasarea inciziilor în cutele transversale pentru un lifting al sprâncenelor. Acest lucru face cicatricile ulterioare dificil de văzut.

Care sunt riscurile unui lifting de sprancene?

Liftingul sprâncenelor este una dintre procedurile sigure din chirurgia estetică. Cu toate acestea, ca și în cazul oricărei operații, pot apărea complicații. După ridicarea sprâncenelor pot apărea sângerări, vânătăi și umflături. Cu toate acestea, acestea ar trebui să dispară de la sine după câteva zile. Poate apărea și durerea, dar aceasta poate fi limitată cu medicamente. Riscul de infectare poate fi redus la minimum prin respectarea strictă a tuturor reglementărilor de igienă.

În unele cazuri, pielea se poate simți amorțită, dar de obicei dispare rapid. În plus, este mai puțin probabil ca nervii să fie afectați și activitatea mușchilor faciali să fie restricționată dacă operația este efectuată în mod profesionist.

Mai multe detalii despre liftingul sprâncenelor şi tot ce implică această operaţie puteţi găsi pe site-ul Dr. Maximilian Muntean, Medic Primar Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă.