Ce-ar fi daca in tot acest timp ne-am concentrat gresit asupra zodiei tale? Semnul tau din horoscopul sideral ar putea fi cheia. Cu siguranta, daca ai ajuns aproape de a observa datele si semnele horoscopului la un moment dat in viata ta, ai citit ceva despre semnul tau si te-ai gandit: asta nu are nici-o legatura cu mine. Si poate ai dreptate! In astrologie exista doua ramuri principale: cea tropicala, cea pe care o folosim in Occident, si cea sideala, folosita in special in India. Semnele sunt diferite si ar putea fi cheia pentru a te simti in sfarsit identificat cu horoscopul.

Care este zodiacul sideral?

Cand Copernic a reusit sa demonstreze ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui, si nu invers, lumea astrologiei si a astronomiei s-au separat definitiv. Dar, in plus, in cadrul acestei pseudostiinte au aparut doua ramuri. Unul, cel tropical, continua sa fie ghidat de datele anticilor . Adica cele pe care babilonienii le-au stabilit acum mai bine de 3.000 de ani prin observarea stelelor de pe cer. Celalalt, sideral, este ghidat de realitatea astronomica actuala . Si la fiecare 72 de ani, cerul nostru se schimba cu un grad, miscand stelele si generand schimbari esentiale in pozitia constelatiilor dupa care este guvernat horoscopul.

Adica, cand spunem acum ca „Soarele este peste Berbec”, in realitate, nu este cazul. Ar fi fost acum mai bine de 3000 de ani, dar acum cerul pe care il vedem este diferit de atunci. Prin urmare, in horoscopul sideral zodia este diferita , schimband astfel caracteristicile care te-ar afecta in functie de data nasterii.

Datele horoscopului sideral: cum sa-ti calculezi zodiacul sideral?

Calcularea horoscopului tau sideral este complicat, deoarece trebuie sa tii cont de miscarea stelelor pe cer. De aceea, cel mai bine este sa ne ghidam dupa informatiile oferite de diferitele domenii de studiu a astrologiei. Luand in considerare toate aceste informatii si ghidandu-se de limitele expertului Walter Berg, astazi, in 2023, acestea sunt datele horoscopului sideral :

 • Berbec : Din 18 aprilie pana pe 13 mai.
 • Taur : Din 13 mai pana pe 21 iunie.
 • Gemeni : De la 21 iunie pana la 20 iulie.
 • Rac : Din 20 iulie pana in 10 august.
 • Leu : Din 10 august pana pe 16 septembrie.
 • Fecioara : De la 16 septembrie pana la 30 octombrie.
 • Balanta : Din 30 octombrie pana pe 23 noiembrie.
 • Scorpion : Din 23 noiembrie pana pe 29 noiembrie.
 • Ophiuchus : De la 29 noiembrie pana la 18 decembrie.
 • Sagetator : De la 18 decembrie pana la 20 ianuarie.
 • Capricorn : Din 20 ianuarie pana pe 16 februarie.
 • Varsator : Din 16 februarie pana pe 11 martie.
 • Pesti : De la 11 martie pana la 17 aprilie.

Si da, ai citit bine! Spre deosebire de horoscopul tropical, horoscopul sideral ia in considerare Ophiuchus ca semn zodiacal.

Care sunt diferentele dintre horoscopul sideral si cel tropical?

Diferentele dintre horoscopul sideral si cel tropical consta in modul in care interpreteaza cerul. In timp ce primul este un zodiac solar, al doilea este un zodiac lunar. Aceasta inseamna ca in primul este miscarea Soarelui care prevaleaza asupra semnelor , in timp ce al doilea incepe ciclul rotii urmand calendarul lunar. De aceea horoscopul tropical este cunoscut si sub denumirea de sezon, deoarece isi marcheaza inceputul cu inceputul primaverii (in emisfera nordica) sau toamna (in emisfera sudica).

La randul sau, sideralul ia literalmente miscarea soarelui si a constelatiilor , adaptandu-se la micile schimbari pe care le experimenteaza cerul in fiecare an.

Intrebarea este , este unul mai bun decat celalalt? Nu, ambele au beneficiile si greselile lor, la urma urmei, sunt interpretari diferite ale raiului. Astrologii se refera la ele ca la interpretarea Zeului Soare (sideral) si a Zeitei Lunii (tropical).

Ei mai spun ca, la fel ca cerul, fiintele umane se schimba de la nastere pana la maturitate. De aceea se considera ca horoscopul tropical reprezinta cel mai bine oamenii din tinerete , in timp ce horoscopul sideral poate reprezenta latura lor mai matura. Cei care au studiat cel mai mult horoscopul sideral sunt hindusii, asa ca pentru a vorbi despre caracteristicile acestuia va trebui intotdeauna sa ne referim la aceasta cultura. La urma urmei, acest zodiac este cunoscut si sub numele de est sau ayanamsha.

Caracteristicile semnelor zodiacului sideral

Cel mai bun lucru pentru a te conecta cu adevarat cu horoscopul sideral este sa uiti tot ce ai invatat pana acum despre zodia ta. Desi principala diferenta intre aceasta si cea tropicala este modul in care sunt stabilite datele pentru fiecare zodie, interpretarea hindusa introduce concepte noi despre care urmeaza sa vorbim.

Fara alte prelungiri, va prezentam semnele zodiacului conform interpretarii siderale :

Berbec (18 aprilie – 13 mai)

Berbecul, cunoscut in filozofia hindusa ca Mesha sau Angaraka, este reprezentat de foc . Este primul semn al zodiacului sideral, deoarece reprezinta stralucirea inceputului, energia initiala, focul sacru. Oamenii din aceasta zodie se remarca prin curaj si pasiunea cu care traiesc viata.

 • Element de foc
 • Planeta guvernanta: Marte

Taur (13 mai – 21 iunie)

Taurul, cunoscut in filosofia hindusa ca Virshasca sau Surkra, este reprezentarea concretiei . Este al doilea semn al zodiacului sideral si este legat de forta si rezistenta interioara. Oamenii din aceasta zodie se remarca prin faptul ca sunt iubitori creativi, estetici si de natura.

 • Element pamant
 • Planeta guvernanta: Venus

Gemeni (21 iunie – 20 iulie)

Gemenii, cunoscuti in filosofia hindusa ca Mithuna sau Buddha, sunt reprezentarea comunicarii. Este al treilea semn al zodiacului sideral si este strans legat de idealism, comunicare si versatilitate. Oamenii din aceasta zodie cauta intotdeauna sa invete, sa interactioneze si sa se rasfete in tot ceea ce sunt pasionati.

 • Element: Aer
 • Planeta conducatoare: Mercur

Rac (20 iulie – 10 august)

Racul, cunoscut sub numele de Kataka sau Chandra in filosofia hindusa, este reprezentarea emotiilor si a credintei . Este al patrulea semn al zodiacului sideral si este legat de casa, familie si radacini. Persoanele din acest semn au o mare capacitate de intuitie. Au intelepciunea apei, strans legata de spiritualitate, ceea ce o face unul dintre cele mai importante semne ale acestui zodiac.

 • Element de apa
 • Planeta guvernanta: Luna

Leu (10 august – 16 septembrie)

Leul, cunoscut sub numele de Simaha sau Ravi in filozofia hindusa, este reprezentarea creativitatii . Este al cincilea semn al zodiacului sideral si are legatura cu independenta, pozitivitatea si o mentalitate activa. Oamenii din aceasta zodie sunt creativi si pasionati, nascuti pentru a-si asuma rolul de lider.

 • Element de foc
 • Planeta guvernanta: Soarele

Fecioara (16 septembrie – 30 octombrie)

Fecioara, cunoscuta sub numele de Kanta sau Buddha in filosofia hindusa, este reprezentarea caracterului practic . Este al saselea semn al zodiacului sideral si este legat de perfectiune, practic si exigenta. Oamenii din acest semn sunt ingrijiti, ingrijiti si controlati. Ei incearca intotdeauna sa aiba totul sub control.

 • Element pamant
 • Planeta conducatoare: Mercur

Balanta (30 octombrie – 23 noiembrie)

Balanta, cunoscuta sub numele de Thula sau Sukra in filosofia hindusa, este reprezentarea diplomatiei. Este al saptelea semn al zodiacului sideral si este legat de echilibru, armonie, dreptate si frumusete. Oamenii din acest semn isi pretuiesc valorile si principiile mai presus de orice.

 • Element: Aer
 • Planeta guvernanta: Venus

Scorpion (23 octombrie – 29 noiembrie)

Scorpionul, cunoscut sub numele de Vrischica sau Angaraka in filosofia hindusa, este reprezentarea puterii . Este al optulea semn al zodiacului sideral si este legat de emotii intense si constante. Oamenii nascuti sub acest semn sunt capabili sa se intareasca prin dificultati, reusind intotdeauna sa se perfectioneze.

 • Element de apa
 • Planeta guvernanta: Marte, Pluto

Ophiuchus (29 noiembrie – 18 decembrie)

Ophiuchus este un semn relativ nou in zodiacul sideral , de cand a devenit parte a rotii astrale in 2011. De fapt, diferite curente confirma sau infirma existenta acestuia ca semn zodiacal. Ceea ce stim deocamdata de la cei care il considera un semn este ca ar apartine elementului apa. Oamenii din acest semn s-ar remarca prin idealisti, emotionali si intuitivi, motiv pentru care ar putea fi legati ca planeta conducatoare de Neptun.

 • Element de apa
 • Planeta guvernanta: Neptun

Sagetator (18 decembrie – 20 ianuarie)

Sagetatorul, cunoscut in filosofia hindusa ca Dhanus sau Brishaspati, este legat de norocul . Este al zecelea semn din zodiacul sideral si este legat de optimism, resurse, pozitivitate si noroc. Oamenii din aceasta zodie stiu sa profite de oportunitatile pe care le ofera viata si au o energie inepuizabila.

 • Element de foc
 • Planeta conducatoare: Jupiter

Capricorn (20 ianuarie – 16 februarie)

Capricornul, cunoscut in filosofia hindusa ca Makara sau Sani, este reprezentarea ambitiei . Este al unsprezecelea semn al zodiacului sideral si este legat de soliditate, initiativa si pragmatism. Oamenii din acest semn au o mare capacitate de autocontrol si de auto-imbunatatire, ceea ce le permite sa urmareasca idealuri precum ordinea si datoriile.

 • Element pamant
 • Planeta conducatoare: Saturn

Varsator (16 februarie – 11 martie)

Varsatorul, cunoscut sub numele de Kumbha sau Kethu in filosofia hindusa, este reprezentarea libertatii . Este al doisprezecelea semn al zodiacului sideral si este legat de inteligenta, securitate si libertate. Oamenii din aceasta zodie sunt excentrici, se remarca din multime pentru ca se razvratesc mereu impotriva a ceea ce este restrictiv.

 • Element: Aer
 • Planeta conducatoare: Saturn

Pesti (11 martie – 17 aprilie)

Pestii, cunoscuti ca Meena sau Galika in filosofia hindusa, sunt reprezentarea intuitiei . Este al treisprezecelea semn al zodiacului sideral si este legat de intuitie, inspiratie si vise. Oamenii din acest semn sunt ghidati de banuielile lor infailibile, care nu esueaza niciodata. Personalitatea sa este marcata de o fire artistica si rafinata.

 • Element de apa
 • Planeta conducatoare: Jupiter