Pestii si Racul au o atractie instantanee. Poate nu doar sexual, ci o atractie simpatica, sunt atrasi unul de celalalt, rad si da, majoritatea relatiilor dintre aceste doua zodii sunt calme. Starile de spirit ale Pestilor variaza mult si majoritatea oamenilor nu-i cunosc cum se trezesc in fiecare dimineata. Cu toate acestea, starile zodiei Rac, mergand de multe ori in raport cu Luna sunt „putin” mai previzibile, dar nu intotdeauna.. 

Aceasta este compatibilitatea dintre Pesti si Rac.

Desi aceasta relatie, astrologic vorbind, este favorabila, nu inseamna ca este aceeasi in toate cazurile. Nu exista garantii pe viata. Intotdeauna vor exista conflicte, dar conflicte care pana la urma nu sunt greu de rezolvat daca amandoi isi fac partea.

Pentru Rac, banii sunt necesari, el stie cat costa lucrurile si de aceea este precaut cu viata lui in general. Bineinteles ca are atacuri din cand in cand cand vine vorba de cheltuire, dar intotdeauna cu o oarecare masura. Nu este coplesit de a avea mai mult sau mai putin, il streseaza sa se vada in situatia de a nu avea nimic pentru ca avea capul rau.

In compatibilitatea Pesti si Rac, Pestii, pe de alta parte, sunt informali si, de asemenea, risipitori atunci cand trebuie. Este generos cu cine ar trebui sa fie si are grija, de multe ori, mai mult de altii decat de el insusi. Deci, uneori, nu merge atat de bine. Acest lucru il irita foarte mult pe Rac, de cand si-a dat seama si a avertizat ce s-ar intampla cu pestele cu mult inainte sa i se intample… Bine, poate ca Pestii nu acorda atat de multa importanta lucrurilor precum economisirea, lucrul ca sa nu lipseasca nimic.. .

Poate ca siguranta lui se bazeaza pur si simplu pe faptul ca i se permite sa traiasca netulburat si netulburat de catre altii. El „traieste si lasa sa traiasca”. Dar nu uitati ca Racul cauta si securitatea in felul sau. Si de multe ori, cea mai „lenesa” atitudine a Pestilor il face sa aiba temeri pe care nu stie sa le faca fata.

Racul este mai posesiv si mai solicitant, sunt mai predispusi sa incerce sa-l modeleze pe celalalt dupa bunul lor plac si le place sa descopere secrete ascunse in timp ce cei dragi ii tin sub cheie. In acest sens, Pestii sunt una dintre putinele zodii care pot descoperi si citi crabul fara ca acesta sa fie nevoit sa spuna nimic. Vei sti cand este gresit, cand este corect, de ce ai nevoie, iar daca nu stii, Racul va ajunge sa marturiseasca. Pentru ca Pestii au darul de a-l asculta, de a-l intelege si mai ales de a nu-si pierde mereu cumpatul cand Racul este un rau de lacrimi. Sau cand innebuneste de bucurie, sau cand cere prea mult, sau cand are nevoie de un raspuns…

Pestii vor sti sa controleze asta, in felul ei, dar vor incerca mereu sa o controleze. Pestele nu va dori sa pretinda ca este interesat de Rac si de tot ce i se intampla. Interesul lor este real si, desi va poate dezechilibre putin, pentru toate acele suisuri si coborasuri, Pestii vor fi mereu acolo. Cu exceptia cazului in care exista un motiv justificat pentru a nu face acest lucru.

Unul dintre cele mai latente pericole care pot exista in aceasta relatie este ca amandoi va puteti razgandi si va puteti razgandi fara un motiv evident. Amandoi se pot trezi intr-o zi dorind sa se sarute, iar alta dorind sa se omoare. Sunt capabili sa trimita totul in iad la un moment dat, chiar daca regreta pe moment. Ei trebuie sa controleze mult, foarte mult, amestecul tertilor in relatie. Sunt foarte dati sa deschida usile oricui fara sa vada pericolele si, uneori, se pot lasa dusi de fenomene care pot emotiona la un moment dat, dar care pana la urma se vor termina cu ceva tragic. Se lasa dusi de mult prea mult fiind mereu siguri ca celalalt nu o va face.

In acelasi timp, ei simt aceleasi nevoi si sunt capabili sa se inteleaga instinctiv in cateva secunde, dar sunt prea variabili. Desi unul stie de ce are nevoie celalalt doar privindu-l. Daca sunt suparati, niciunul nu va ceda si mandria ii va manca pe amandoi. Va fi o mandrie care poate sa nu dureze atat de mult daca cei doi ajung sa comunice bine. Dar asta poate dura secole daca nimeni nu-si da bratul sa se rasuceasca.

Daca lucrurile merg bine si nu cad in lupte stupide care pot fi rezolvate doar cu un mic compromis, Pestii pot creste emotional Racul. Poti fi acea persoana care face ca Racul sa nu fie coplesit de trecut sau viitor. Poti fi acea persoana care te invata sa nu-ti mai faci griji pentru ziua de maine. Si Rac, poate fi acea jumatate mai buna dupa care tanjeste Pestii. Acea persoana careia ii pasa de peste, care il iubeste asa cum este. Si ca, desi uneori lupta sa incerce sa-l faca sa se schimbe, in adancul sau, isi admira personalitatea si felul sau de a simti viata.