Practicitate, igiena si ecologie. Acestea sunt, principalele motive pentru care femeile aleg sa foloseasca cupele menstruale.

Dar stii ce este cupa menstruala?

Este un accesoriu total ecologic pentru perioada. Sunt fabricate cu silicon de calitate medicala si nu contin substante care pot provoca reactii alergice sau  sensibilitate. Nu absorb si nu provoaca senzatie de uscaciune datorita texturii lor ultra-moale, respectand echilibrul intim. Exista diferite marimi de cupe menstruale: pentru curgere usoara, abundenta sau daca ai fost mama.

Care este cea mai buna parte la acest produs?

Sunt complet reutilizabile si au o durata de valabilitate de 10 ani, economisind bani considerabili. Economisesti in medie 75% din ceea ce se cheltuieste de obicei pentru ingrijirea perioadei cu produse traditionale

Din ce in ce mai multe femei il folosesc

Desi este adevarat ca tampoanele, salvaslips si tampoanele sunt, astazi, cele mai utilizate produse in randul femeilor, cupele menstruale incep sa-si faca un nume printre produsele de igiena intima. De altfel, Spania a devenit deja prima piata in volum de vanzari, doar in urma Statelor Unite.

Dintre toate femeile chestionate in studiu care sustin ca folosesc aceasta metoda de protectie, 62% sustin ca au ales-o pentru caracterul practic si 46% pentru faptul ca sunt igienice si ecologice, motive care castiga mai multa greutate daca se tine cont de impactul asupra mediului. utilizarea de tampoane si tampoane.

Conform studiilor efectuate, o femeie va folosi 11.000 de produse de unica folosinta de acest tip pentru perioada ei de-a lungul vietii. Daca adunam toate produsele folosite de toate femeile din lume pe parcursul unui an, se arunca 20 de miliarde. La aceste cifre trebuie sa adaugam timpul necesar pentru ca aceste produse sa dispara: tampoanele dureaza sase luni pentru a se biodegrada, aplicatoarele de plastic dureaza sute de ani pentru a se biodegrada, iar tampoanele, fabricate 90% din material plastic, dispar 300 de ani.

Un alt motiv care te poate incuraja sa le folosesti este confortul lor: nu au sireturi, nu se observa, nu simti ca le porti pentru ca se adapteaza complet anatomiei tale si nici nu debordeaza. In plus, pot fi dublate ca tampon sau impachetate si depozitate intr-o cutie mica pe care o poti purta oricand in geanta.

Intrebari frecvente

Poti sa iesi?

Nu va faceti griji, odata ce cupa este plasata in interiorul vaginului, se deschide si se produce un efect de vid intre marginile sale si peretii vaginului care permite fluxului menstrual sa ramana in interior fara posibilitatea unei eventuale patari. . in lenjerie intima. Si nici nu produc mirosuri, asa ca te vei simti curat si suta la suta in siguranta.

Cum iti pui cupa menstruala?

Aveti diferite variante: introduceti-l rulat ca un tampon, in modul C sau in modul V (celelalte doua moduri de pliere pe care le au Lily Cups). Acest pliu functioneaza foarte bine pentru utilizatorii care sunt obisnuiti cu tampoanele, deoarece procesul de inserare este foarte asemanator.Lily Cup are o vertebra din silicon mai densa, care adauga rigiditate pentru o inserare si o imbracare mai usoara, dar nu provoaca disconfort in timpul utilizarii cupei, adauga el.

Pe care sa o alegi? 

Alegerea fiecarui tip de cupa si a marimii A sau B va depinde de cantitatea fluxului menstrual si de starea planseului pelvin al femeii in special. Mai stiu daca ai fost mama natural sau prin cezariana.

Cat timp poate fi folosit?

Cupele menstruale Intimina colecteaza fluxul timp de pana la 12 ore. Important este sa folosim unul adaptat tipului nostru de flux menstrual. Si da, poti dormi cu ea. Expertii  recomanda schimbarea lui de doua sau trei ori pe zi la acele femei cu un flux mai puternic.

Cine poate folosi produsul? 

Orice femeie de orice varsta poate folosi cupele menstruale, pot fi folosite inca de la prima menstruatie, chiar daca nu au avut relatii sexuale .

Pot sa fac sport?

Cupele menstruale pot fi folosite pentru a face sport, a dansa, a sari, a dormi, a inota, a scufunda sau pentru a face o sustinere a mainilor. Daca este plasata corect, cupa nu cade si nu se misca niciodata datorita designului sau .

Exista contraindicatii?

Nici una. Nu produc uscaciune si nici nu contin substante care pot provoca reactii alergice sau sensibilitate. Spre deosebire de tampoane, care pot cauza probleme de sanatate precum sindromul socului toxic (SST), cupele menstruale respecta echilibrul intim. Si, nu contin substante chimice, parfumuri, fibre sau alti iritanti si nici nu lasa reziduuri in interiorul corpului odata ce sunt extrase.

Cum se curata?

Il poti indeparta in orice baie si il poti curata cu un prosop umed, hartie igienica sau cu putina apa si il poti pune la loc fara probleme. O alta optiune este sa porti cupa menstruala compacta in geanta si sa o schimbi cu aceea.

Ai grija de mediu.

Datorita cupelor, contribuiti la ingrijirea mediului, negenerand deseuri sub forma de tampoane si tampoane. In fiecare an, 20 de miliarde din aceste tipuri de produse sunt aruncate la groapa de gunoi de pe toata planeta, cifra la care trebuie sa adaugam sutele de ani necesare pentru ca aceste produse sa se biodegradeze!

Economisiti bani.

Cupele Lily sunt complet reutilizabile si au o durata de viata utila de 10 ani, ceea ce reprezinta o economie considerabila de bani.