Caderea parului este ceva absolut normal, deoarece acestea se regenereaza in permanenta. Insa in cazul in care observi ca pierzi peste 100 de fire de par pe zi, parul devine din ce in ce mai fragil si rar, este posibil sa tradeze o afectiune. Afla si tu ce anume iti poate provoca o cadere masiva a parului.

Stresul. Se pare ca stresul este principalul vinovat pentru multe afectiuni in zilele noastre. Si cum stresul poate influenta nivelul hormonilor din organism, la fel de bine poate interveni in procesul de regenerare al parului.

Tiroida. Bolile tiroidei, precum hipertiroidismul sau hipotiroidismul, declanseaza pierderea masiva a parului. De fapt, pierderea parului este un simptom al bolilor tiroidiene de care ar trebui sa tii cont.

Hormonii. Dereglarile hormonale pot duce la subtierea si caderea parului. Deoarece hormonii sunt responsabili pentru reglarea functiilor corpului, nivelul modificat al acestora, in cazul dereglarilor hormonale poate afecta cresterea si regenerarea parului.

Dieta. Poti avea un par sanatos si stralucitor numai daca ai grija sa ii oferi zilnic toate vitaminele si proteinele de care acesta are nevoie in procesul de crestere. In momentul in care tii o dieta restrictiva pentru mai mult timp sau ai un stil de viata nesanatos, vei observa si caderea parului.

In plus, vegetarienii se pot confrunta mai des cu problema caderii parului, deoarece nu isi iau cantitatea necesara de fier din alimentatie. Si cei care sufera de probleme de alimentatie, precum bulimia sau anorexia, vor prezenta o cadere masiva a parului.

Infectiile. Chiar daca iti vine greu sa crezi, infectiile pot duce la alopecie. In incercarea de a lupta impotriva infectiei, organismul nostru pune pe locul doi regenerarea podoabei capilare.

Chimioterapia. Chimioterapia si radioterapia pot duce la caderea parului datorita celulelor care sufera foarte mult in urma tratamentelor.

Sindromul ovarelor polichistice. Acest sindrom poate declansa atat pierderea parului, cat si cresterea acestuia pe zone mai putin placute, precum fata, ceafa, piept.

Medicamentele. Anumite medicamente pot interveni in procesul de regenerare al parului, incetinindu-l. Cateva exemple ar putea fi anticonceptionalele, antidepresivele, betablocantele, etc.

Produsele cosmetice. Parul este foarte afectat de utilizarea in exces a produselor cosmetice destinate podoabei capilare. Placa, uscatorul de par, ondulatorul, spuma, fixativul, gelul sau spray-ul pentru luciu nu fac decat sa iti afecteze in fiecare zi structura parului.