As fi fericit daca as avea masina anului. As fi fericit daca as avea ultimul model de telefon. As fi fericit daca as cumpara haine la moda.

Si asa as putea continua cu o lista nesfarsita de lucruri materiale care, teoretic, imi conditioneaza fericirea.

Ti s-a intamplat vreodata ceva asemanator? Si cand ai primit ceea ce ti-ai dorit, cum te-ai simtit? Fericit? Cat a durat aceasta fericire? Nu putem nega ca cumparand ceva ce ne dorim ne face sa ne simtim bine. Dar conditionarea fericirii noastre de detinerea de bunuri materiale va insemna ca nu vom fi niciodata pe deplin multumiti in viata si ca uitam sa ne bucuram de lucrurile pe care le avem. Intotdeauna va fi ceva care ne lipseste si cadem in mod repetat in acea dorinta de a avea cat mai multe, in eroare de a ne amana fericirea pana cand vom obtine ceea ce se presupune ca ne lipseste si va fi ca un cerc vicios si astfel nu ne vom simti niciodata 100% impliniti.

Ideea este ca fericirea pe care „credem” pe care ne-o da obtinerea de lucruri materiale este o senzatie trecatoare. Posesiunile nu sunt suficiente. Adevarata fericire depinde de multi alti factori care nu au nicio legatura cu materialul si care se afla in noi.

Sa vedem, sa reflectam si sa analizam despre lucrurile materiale dupa care tanjeai si pe care le-ai primit, nu a fost un moment in care te-ai gandit ca, daca ai avea ceea ce ai acum, ai fi fericit? De ce acelasi obiect nu te face fericit acum? Amanarea fericirii pana in momentul in care obtinem ceea ce ne dorim ne elimina capacitatea de a ne bucura pentru ca nu apreciem autenticul. Bucuria de a obtine ceva nou dureaza cateva zile. Ce parere au expertii despre asta? Un articol publicat intr-un jurnal care studiaza bunastarea umana arata ca odata ce nevoile de baza sunt satisfacute, un salariu mai bun nu inseamna mai multa satisfactie. Mai mult, s-a constatat ca atunci cand oamenii cumpara mai multe lucruri, dar isi neglijeaza spiritualitatea si valorile, sunt mai putin fericiti.

Intrebarea pe care ar trebui sa ne-o punem este cine sunt cei mai fericiti oameni acum ca au mai multe posesiuni. Astazi sunt tot mai multi oameni care au suficiente mijloace de trai, dar pentru care nu are sens. Cercetarile au aratat ca a merge dupa bogatii fara a avea un scop important in viata duce la sentimente de gol si nemultumire.

Suntem atat de distrasi de aceasta viata agitata si plina de consumism, ne uitam mereu la ce are celalalt si ca ne simtim rau ca nu avem acelasi lucru, nu ne dam seama de minunile universului, de darurile, de locurile lor, de detaliile lui, de exemplu, cand ne asezam sa citim o carte, cautam un loc confortabil si relaxat pentru a ne citi, dar mintea noastra este in alta parte, si astfel ne pierdem bucuria momentului, ajungem la sfarsitul unei pagini sau chiar al unui capitol cu ​​senzatia de a nu fi citit nimic, acelasi lucru se intampla cand conditionam totul la material, ne pierdem din sensibilitatea de a aprecia si pune in valoare ceea ce este cu adevarat important.

Asa trece viata pe langa noi, sau asa trecem prin ea, cu sentimentul ca nu am trait-o cu adevarat pentru ca ne-am concentrat pe ceva diferit in ceva temporar, fara sa vedem drumul frumos pe care il parcurgem. ceea ce traiam.

Erai constient ca viata iti ofera intotdeauna oportunitati? Fie sub forma de experiente sau de invataturi. Profita sau nu de ele, e alegerea ta. Tine minte ca nu mostenim doar bunuri materiale, ci si oportunitati, experiente de viata pe care niciun ban nu le poate cumpara, inclusiv greselile tale! daca greselile tale pentru ca inveti din ele.

Numai tu poti decide daca vrei sa folosesti toate acele instrumente pe care ti le-a dat Dumnezeu, sau daca vrei sa le stagnezi sau sa le inmulti si sa le dai oamenilor pe care ii iubesti. Acel sentiment de a oferi totul celor dragi nu are pret.

Cartea psihologie sociala asigura ca „relatiile personale ne influenteaza bunastarea mai mult decat angajarea, salariul, comunitatea si chiar sanatatea”. Cu alte cuvinte, pentru a fi fericit, fiinta umana are nevoie sa daruiasca si sa primeasca iubire.

Dar de ce avem nevoie cu adevarat pentru a fi fericiti?

Ceea ce este necesar pentru a fi fericit este, practic, urmatoarele: · pace si siguranta · familia si prietenii care ne iubesc · sanatate buna · un scop in viata · credinta · o speranta pentru viitor · dragoste pentru sine si pentru ceilalti

Si mai presus de toate: recunostinta. Sa fim recunoscatori lui DUMNEZEU si vietii, sa fim recunoscatori din a putea sa ne trezim si sa avem o noua zi, o noua oportunitate de a incepe, sa fim recunoscatori pentru succesele si greselile noastre, pentru ca prin ele invatam, sa fim recunoscatori ne permite sa ne uitam la tot ce avem, sa ne pretuim efortul, sa vedem drumul pe care l-am parcurs si cum am reusit totul, sa multumim oamenilor pe care Dumnezeu i-a pus in cale ca nu exista bani in lume care sa poata cumpara acei oameni care ne fac viata mai frumos.

Studiile indica faptul ca reflectarea asupra aspectelor pozitive ale vietii noastre si a fi recunoscatori pentru actele de bunatate pe care le primim ne fac mai fericiti.

Trebuie sa putem aprecia binecuvantarile cu care suntem inconjurati in mod normal, dintre toate acele detalii care ne insotesc zilele. Scoate legatura, foloseste-ne simturile pentru a aprecia oportunitatea care ni se prezinta cu fiecare trezire de a o lua de la capat, fiecare minut al vietii noastre este incarcat cu oportunitati de optiuni, constientizam darul frumos pe care ni-l da Dumnezeu, acela al libertatii, nimic. altcineva crede ca lucrurile materiale ne fac sclavi, ne conditioneaza fericirea, in timp ce DUMNEZEU ne da libertatea de decizie, libertatea de a decide sa fim fericiti. Il ai in maini. apuca-l.

Deschide-ti inima si mintea pentru a te umple cu lucruri care nu trebuie cumparate, astfel incat inima ta sa se bucure de o viata plina cum nu ai mai cunoscut-o pana acum. Doar Dumnezeu ne da lucruri care nu costa nimic, El ne mangaie cu binecuvantari, cu oameni, cu experiente, doar El va face sa infloreasca fericirea in viata ta si numai El iti poate aduce bunastare permanenta daca stii sa o primesti.